$
משפט

השופט אורנשטיין: יש לנסות להגיע להסדר נושים חדש בעניינו של פישמן

לדברי שופט המחלוקות וההתנצחויות בין הצדדים השכיחו מהם את האינטרס המשותף שהוא שמירת הנכסים הקיימים: "המשך ההתדיינות עלול לגרום לנזק ניכר לכל הצדדים"

זוהר שחר לוי 09:4019.10.17

שופט הפירוקים בבית המשפט המחוזי בתל אביב, איתן אורנשטיין, קורא לאיש העסקים שהוכרז פושט רגל אליעזר פישמן ולנאמן לנכסיו לנסות ולהגיע להסדר נושים חדש, כך העולה מהחלטה שנתן אתמול (יום ד').

 

"בלהט המחלוקות והעמדות המתנצחות", כך לפי השופט, "דומני שהשתכח לפני הצדדים שיש להם אינטרס משותף שהינו שמירת הנכסים הקיימים והשאתם לטובת כולם".

 

אורנשטיין הוסיף כי המשך ההתדיינות בין הצדדים, על המחלוקות הרבות שעולות ביניהם, "עלולה לפגוע בנכסים, לגרום לירידה בערכם ולנזק ניכר לכלל הצדדים".

 

פישמן נקלע להליכי פשיטת רגל וקבוצת החברות שבראשן עמד נקלעה להליכי פירוק, על רקע חובות של מיליארדי שקלים, בעיקר לבנקים. על רקע הליכים אלו מונה עו"ד יוסי בנקל כנאמן לנכסיו של פישמן שהוכרז לפני מספר חודשים כפושט רגל. עוד בטרם הכרזתו כפושט רגל גובש הסדר נושים בין בא כוחו, עו"ד שולי גולדבלט לבין הנאמן בנקל שנחשף בחודש יוני האחרון ב"כלכליסט".

 

השופט איתן אורנשטיין. "נזק לכל הצדדים" השופט איתן אורנשטיין. "נזק לכל הצדדים" צילום: אוראל כהן

 

לפי ההסכם בין הצדדים אמורים היו פישמן ובני משפחתו להשיב לנושים 400 מיליון שקל בתוך חמש שנים בתמורה למחיקת יתרת חוב של 1.49 מיליארד שקל לפחות. אולם הנושים, הבנקים, טרפדו את ההסדר שגובש. בתגובה שהוגשה על כך לבית המשפט, טען פישמן כי הבנקים נסוגו מההסדר בשל הרוח הציבורית שהעלתה טענות להסדר שגובש. "הנושים", כך לפי תגובתו, "חוששים שאם יביעו עמדה המתיישבת עם הרציונל העומד בבסיס הסדר, קרי השאת תמורה לנושים ושמירת יציבות החברות, הם עלולים לשלם מחיר בגין 'אי תקינות פוליטית'".

 

פישמן. הנושים חוששים שיואשמו באי תקינות פוליטית פישמן. הנושים חוששים שיואשמו באי תקינות פוליטית צילום: עמית שעל

 

 

אתמול (ד') התקיים בפני השופט אורנשטיין דיון סביב כמה סוגיות שעלו מצדם של הצדדים, בין השאר אודות ההליכים שבין פישמן לרשות המסים ודרישת הנאמן כי רעייתו של פישמן תהיה שותפה מלאה לחובותיו.

 

במהלך הדיון פנה עורך דינם של ילדיו של אליעזר פישמן, עו"ד דוד לשם, אל השופט וביקש ממנו להביא את הצדדים להידבר בקשר לנכסים המשותפים לחייב ולבני המשפחה. בקשר לחברת פישמן רשתות, הפועלת בתחום הקמעונאי בין היתר בהסכמי זכיינות עם מותגים מובילים בעולם, ושבה מחזיקים ילדי החייב כמעט מחצית המניות, קרא עו"ד לשם לעו"ד בנקל "לשבת איתנו כמי שמנהלים את החברות מזה שנים ובקשר עם הספקים והנושים לנסות ולהבריא את החברה ולהעלות את ערכה לטובת קופת פשיטת הרגל. ההתנצחויות עלולות להוביל להרס החברה".

 

בסופו של הדיון, קרא השופט לצדדים לשוב ולנסות לגבש הסדר נושים חדש. "איני מתעלם מניסיון שלא צלח לאישור מתווה להסדר נושים", אמר השופט. "עם זאת סבורני שאין בכך כדי לשלול ניסיון להגיע להסדרים ראויים ומאוזנים שמשקללים את כלל הסיכויים והסיכונים שרובצים לפתחו של כל צד. לטעמי, נכון יהיה שבמקביל להתדיינויות, יבואו הצדדים בדברים על מנת להגיע להסדרים שיהיה בהם גם כדי להשביח ולמצער לשמר את הנכסים הקיימים".

 

השופט הוסיף כי אם לוקחים בחשבון את הזמן הארוך שכרוך בהתדיינויות ואת העלויות הניכרות הכרוכות בהתדיינויות אלה הרי שאין ספק ש"עדיפות הסכמות מאשר הכרעות. דומה שהיתרונות הגלומים בהגעה להסדר כולל או להסדרים פרטניים הם לתועלת כל בעלי הדין ולרבות הנושים".

 

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x