$
חדשות טכנולוגיה

פורצי הדרך

תשכחו מטיסנקרופ: הצי האמריקאי הדפיס צוללת בארבעה שבועות

הצי חשף צוללת קומנדו קטנה, שהדפיס במדפסת 3D תעשייתית. הביצוע חסך 90% מהעלות של בנייה סטנדרטית ובוצע בחמישית מהזמן. בעתיד, יוכלו צבאות להדפיס להם ציוד לחימה כבד - מה שיוזיל וייעל את המלחמות

ניצן סדן 22:5131.07.17
הצי האמריקאי חשף צוללת חדשה שהוא בונה במרכז המחקר שלו. היא נראית כמו צוללת קטנה רגילה – אך הגוף שלה נבנה כולו במדפסת תלת ממד, תוך ארבעה שבועות בלבד.

 

 

הצוללת המודפסת של הצי האמריקאי אינה צוללת תקיפה בגודל מלא, כמו אלה שבונה טיסנקרופ עבור חיל הים הישראלי - כי אם צוללת קומנדו קטנה.

 

 

 

 

המדפסת בה השתמש הצי בנתה שישה מקטעי גוף עשויים סיבי פחמן, שחוברו יחדיו ליצירת צוללת באורך של עשרה מ'. הצוללת תוכל לשמש את הקומנדו הימי האמריקאי, Navy SEALs, ככלי מאויש או נשלט מרחוק. לו היו משתמש הצי בטכניקות בנייה סטנדרטיות, היה עולה גוף הצוללת בין 600 ל-800 אלף דולר והבנייה היתה נמשכת שלושה עד חמישה חודשים. שיטת ההדפסה הוזילה את העלות ב-90% ובעתיד תאפשר השלמת גוף צוללת בתוך ימים אחדים.

 

צוללת הקומנדו שהדפיס הצי צוללת הקומנדו שהדפיס הצי

 

 

בניית צוללות היא אתגר הנדסי מורכב מאוד - במיוחד כשמדובר בצוללות תקיפה גדולות. מהנחת השלדית, הבסיס עליו נבנית הספינה, ועד להשקה חולפת לרוב יותר משנה. התהליך גם יקר מאוד ומצריך הרבה בדיקות, אשר מעכבות את כניסת הספינה לשירות, כך שהתהליך אורך לרוב כשנתיים. היכולת להדפיס גוף ללא שלדית יכולה להאיץ באופן משמעותי את הבנייה ולהוזיל אותה. לפי הודעת הצי, הצוללת המודפסת תהפוך למוצר במהלך 2019 – ומהנדסים חוקרים אפשרויות פיתוח נוספות, שיאפשרו גם הדפסה של כלי שיט גדולים יותר.

 

 

 

הדפסת תלת ממד תעשייתית היא תחום שקוסם מאוד לצבאות העולם, בשל הצורך המתמיד בחלפים עבור ציוד מכני כבד, שמתנגש עם אילוצי תקציב בשגרה – ומכשולים מבצעיים בחירום. למשל, צבא שסדנאות התיקונים ומחסני החלפים שלו ייפגעו, לא יוכל לנהל מתקפות ממושכות. האימוץ של מדפסות תלת ממד בקרב צבאות הינו איטי - כפי שבדרך כלל קורה עם טכנולוגיות אזרחיות, אך צפוי להוזיל את מלחמות העתיד ולספק לגנרלים אורך נשימה בתרחישים מבצעיים קשים.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x