$
מכשירים ומדריכים

סמסונג עקפה את אפל - אצל זייפני הסמארטפונים בסין

שוק הזיופים הסיני מתמקד במכשירי סמסונג, שמהווים 43.6% ממנו. האייפון מחזיק רק 10% ואחריו - מכשירי שיאומי, אופו ו-וואווי. המכשירים המזויפים הם בגדר סכנה לצרכן - הן בשל חומרה ירודה והן בשל סיכוני סייבר חמורים

רפאל קאהאן 14:0417.07.17
בשנה האחרונה חל זינוק מורגש בשיעור זיופי הסמארטפונים של סמסונג בסין - כך עולה מנתוני Antutu, מפתחת אפליקציית בחינת ביצועי מכשירי מובייל. בדיקה נרחבת שביצעה החברה מצאה שכ-43.6% מכל הטלפונים המזויפים שנמכרים בסין הם חיקויי סמסונג. הדגמים שזכו לזיוף הנרחב ביותר היו הגלקסי S7 אדג', ה-W2016 וה-W2017.

 

 

המכשירים האלה מייצגים את עילית המכשירים של החברה, סדרת ה-W, שלא נמכרת במערב מיועדת לאנשי עסקים ומציעה זוג מסכי LCD בתצורת צדפה ועלותם היא סביב ה-1,000 דולר למכשיר. האדג' היה הדגם הבכיר בליין המוצרים של סמסונג בשנה האחרונה, עד להשקת הגלקסי S8 לפני חודשיים. בנוסף, העלייה בכמות הזיופים של סמסונג מגיעה במקביל לירידה החדה במכירותיה - שהתרסקו בסין בכ-51% ל-4.5 מיליון מכשירים ברבעון הראשון של השנה.

 

כמעט זהה למקור: סמארטפון גלקסי S8 מזויף כמעט זהה למקור: סמארטפון גלקסי S8 מזויף צילום: youtube

 

 

הבדיקה של אנטוטו התבססה על סריקה של כ-7 מיליון מכשירים בששת החודשים הראשונים של 2017; כ-3% מהטלפונים התגלו כמכשירים מזויפים. זה לא נראה כמו מספר גדול, אך בפילוח של מכירות פר מדינה, מדובר בעשרות מיליוני טלפונים - מה שפוגע משמעותית במכירות יצרניות המובייל. ואולם, יש גם חדשות טובות: שיעור הזיופים הכולל שנצפה הינו נמוך במעט ביחס לתקופה המקבילה אשתקד.

 

אחרי מכשירי סמסונג, האייפון הוא המכשיר המזויף ביותר עם כ-10% מהשוק. לא רק מכשירים מערביים זוכים לזיופים - גם וואווי, אופו ושיאומי הסיניות "זכו" למכשירים מזויפים: שיאומי תופסת את המקום השלישי עם 7.8% מהזיופים, אחריה אופו עם 6% ואילו זיופי וואווי מהווים 5.5% מהשוק. עבור חברות אלה, מדובר בחדשות טובות למותג - הן בנו פופולריות גבוהה דיה כדי שתצדיק ייצור זיופים.

 

 

סמארטפון מייט 9 פרו של וואווי סמארטפון מייט 9 פרו של וואווי צילום: ניצן סדן

 

 

סין אמנם תמיד סבלה מבעיית המכשירים המזויפים, אך בשנים האחרונות הגבירה הממשלה את פעילותה לעצירת התופעה - מתוך הבנה שלא רק חברות זרות נפגעות ממנה. אם תעשיית הזיופים לא תטופל ביד קשה, עשוי להיווצר מצב בו יצרניות יעדיפו למצוא מפעלים במדינות אחרות שיספקו הגנה טובה יותר על הקניין הרוחני שלהן.

 

 

כיצד משפיעים המכשירים המזויפים על הצרכן? לצד חומרה ירודה ובלתי אמינה, מדובר בסכנת אבטחה מהותית: זייפנים רבים מטמיעים בטלפונים שהם מוכרים תוכנות פריצה, שמעניקות לפושעי סייבר גישה מרחוק לטלפונים. כך, יכולים האחרונים להזריק פרסומות, לגנוב מידע אישי או לגנוב פרטים פיננסיים. 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x