$
משפט

פישמן לא מתנגד להכרזתו כפושט רגל, אך מבקש כי הסדר החוב שהוצע יישקל בשנית

בתשובה שהעביר למנהל המיוחד עו"ד יוסי בנקל, פישמן תוקף את נושיו וכותב כי בנסיבות הקיימות, אין זה ראוי לאפשר לנושים המוסדיים "לשלול בהבל פה" את ההסדר אליו הגיעו פישמן ובנקל

נעמי צורף ועמרי מילמן 18:2419.06.17

שבוע לאחר שנשיא בית המשפט המחוזי בתל אביב, השופט איתן אורנשטיין, ביקש מנושיו של אליעזר פישמן להעביר למנהל המיוחד עו"ד יוסי בנקל את עמדתם בנוגע לשאלות האם יש להכריז על אליעזר פישמן כפושט רגל, מרבית מנושיו הגישו את עמדותיהם ונראה כי ישנה הסכמה פה אחד להכריז עליו כפושט רגל.

 

 

 

פישמן עצמו התבקש להגיב גם הוא לשאלה זו. במסמך שהוגש הערב לבית המשפט על ידי בא כוחו, עו"ד שלום גולדבלט, נכתב כי פישמן אינו מתנגד להכרזתו כפושט רגל. עם זאת פישמן תוקף את נושיו וכותב כי בנסיבות הקיימות, אין זה ראוי לאפשר לנושים המוסדיים "לשלול בהבל פה" את ההסדר אליו הגיעו פישמן והמנהל המיוחד.

 

  צילום: עמית שעל, אוראל כהן

 

"הנושים לא בדקו את ההסדר לאשורו, לא ניתחו את הסיכויים והסיכונים בתיק ובאלטרנטיבה, כל שברצונם הוא להסיר מעצמם את הלחץ הציבורי תוך שהם שולחים את המנהל המיוחד ופישמן לשוב ולהתכתש בבית משפט למשך שנים ארוכות והכל ללא תכלית, שהרי ברור לכל הצדדים כי התוצאה של הליכים שכאלו תהיה פחותה מהתוצאה המוצעת בהסדר הפשרה וזאת תוך פגיעה בפעילותן של החברות וגרימת נזק חסר תקנה", כותב פישמן.

 

אסיפת הנושים של אליעזר פישמן אסיפת הנושים של אליעזר פישמן צילום: אוראל כהן

 

 

התגובה התייחסה גם לשאלה מדוע לאחר שסוכם באסיפת הנושים כי יתקיים משא ומתן בין הנושים למנהל המיוחד בניסיון לקדם את הסדר הנושים, הנושים בחרו לחזור בהם מעמדה זו.  "ישנה תשובה אחת ברורה", נכתב. "הנושים לא נסחו את עמדתם בחלל ריק, בתקשורת וברשתות החברתיות העלו גורמים שונים טענות בקשר להסדר שגובש. אותם גורמים לא מודעים למטרות הליך פשיטת הרגל ואינם מבינים שאין מקום בתיק פשיטת הרגל ל'חקירות פרלמנטריות' בעלות מאפיינים ציבוריים. לדאבוננו, ניכר מעמדתם שהנושים חוששים שאם יביעו עמדה המתיישבת עם הרציונאל העומד בבסיס הסדר, קרי – השאת תמורה לנושים ושמירת יציבות החברות, הם עלולים לשלם מחיר בגין 'אי תקינות פוליטית'".

 

התגובה נחתמת בבקשה מבית המשפט שיורה למנהל המיוחד ולנושים להתייחס באופן ענייני להסדר הפשרה שעקרונותיו סוכמו בין פישמן והמנהל המיוחד "וזאת בין בטרם הכרזת פשיטת רגל של החייב ובין לאחר הכרזתו כפושט רגל".

 

 

אליעזר פישמן אליעזר פישמן צילום: אוראל כהן

 

בנקל לביהמ"ש: לבטל מכירת הדירה ברחוב חיסין לבתו של פישמן

 

בתוך כך, המנהל המיוחד לנכסי פישמן, עו"ד יוסי בנקל, הגיש היום בקשה לבית המשפט המחוזי בת"א ובה הוא מבקש כי לאשר את ביטול מכירת הדירה ברחוב חיסין לבתו של פישמן, ענת מניפז. במקום זאת, מבקש המנהל המיוחד למכור את הדירה לענבל וליאור אחירון, שאינם קרובי משפחתו של פישמן והציעו הצעה גבוהה יותר מזו של ביתו - 7.2 מיליון שקל לעומת 7.13 שהציעה מניפז.

 

מדובר בדירת 3 חדרים השוכנת בבניין מגורים בן ארבע קומות ובו דירה אחת בקומה. הדירה כוללת גם חניה בתוך הבניין. על פי הפירוט שהוגש בעבר לבית המשפט, הדירה נרכשה על ידי פישמן בשנת 1992 בכ-1.1 מיליון שקל. במסגרת הליך ההתמחרות, שווי הדירה הוערך בחוות דעת שמאית בכ-6.15 מיליון שקל בתנאי שוק רגילים ובמימוש מהיר על סך של 5.23 מיליון שקל.

 

בבקשה שהגיש עו"ד בנקל לביהמ"ש, הוא מציין כי מניפז הסכימה לבטל את העסקה לאחר שהוסבר לה כי בתנאים הנוכחיים על פי דיני רשות המסים, עסקה עם בן משפחה מחייבת תשלום מס שבח גבוה יותר מעסקה עם גורם שאינו קרוב משפחה. על פי הבקשה, "עקב חיובי המס הגבוהים, הצעתה של מניפז משיאה לקופה תמורה "נטו", נמוכה בהרבה מההצעות האחרות שעמדו בפני המנהל המיוחד", נכתב בבקשה.

 

הדרישה של בנקל למכור את הדירה דווקא לגורם שלישי ולא לבן משפחה נועדה, כפי שהוא מציין להקטין את תשלום המס בעקבות המכירה. אחרי שביטלו את הפטורים השונים ממס השבח ב-2014 נקבע מס לינארי הקובע כי חבות המס (25% מהגידול בשווי הדירה) תחושב רק עבור השנים שמעבר ל-2014. כלומר אם דירה נרכשה ב-2010 ונמכרה ב-2017 יחולק הגידול בשווי שלה ב-7 וישולם מס רק על החלק שמיוחס לאחרי 2014. אולם כדי למנוע תכנוני מס שונים, רשות המסים קבעה כי את החישוב הלינארי, שאמור להסתיים בסוף השנה ונועד לפצות על ביטול הפטורים הפתאומי ב-2014, לא יחול על מכירה של בני משפחה. כך שככל הנראה, אם פישמן יימכור את הדירה שלו לבת משפחה, הוא יידרש לשלם מס שבח מלא, אולם אם ימכור לגורם שלישי, הוא יידרש לשלם רק על החלק שאחרי 2014.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x