$
פוטו כלכליסט

נטוש פה, נטוש: ערי רפאים ברחבי העולם

מפריפיאט שבאוקראינה, דרך האי האשימה שביפן ועד לעיירות כורים נטושות בארה"ב. מקומות שרגל בני אדם דרכה בהם פעם, והיום הרבה פחות

שירות כלכליסט 11:1329.06.17
צילום: שאטרסטוק
1.
קראקו, איטליה. עיר רפאים זו עומדת זנוחה על צלע צוק. היא נבנתה במאה ה-8 אולם התרוקנה בשל רצף אסונות טבע כמו מפולת ב-1963, שיטפון ב-1972 ורעידת אדמה ב-1980. העיר מוקפת חומה עם שער נעול אולם נערכים בה סיורים מודרכים ופסטיבלים שונים, בעיקר הודות לפסל של מריה הקדושה שבאורח פלא נותר ללא פגע.
צילום: שאטרסטוק
2.
ת'ורמונד, ווסט וירג'יניה. מבחינה טכנית זוהי לא עיר רפאים אולם היא נטושה כמעט לחלוטין. בעבר הייתה עיר כורי פחם ותחנת רכבת מרכזית באזור משמשת כיום כמוזיאון. מפקד אוכלוסין מ-2010 מצא כי במקום רק 5 תושבים.
צילום: שאטרסטוק
3.
קולמנסקופ, נמיביה. שיאה של עיירה זו היה בתחילת המאה ה-20 אז גרו בה כורים גרמנים שחיפשו יהלומים. עימם הגיעה גם האדריכלות הגרמנית שהפכה את העיר לבולטת בנוף המדברי. היו בעיירה אולם נשפים, בית חולים ואפילו אולם באולינג. אך לאחר מלחמת העולם הראשונה החלה הידרדרות בעיירה ותושביה נהרו למכרי יהלומים עשירים יותר. כעת החול המדברי הולך וכובש את המבנים.
צילום: שאטרסטוק
4.
טרלינגואה, טקסס. העיר אוכלסה כאשר חברת הכרייה "צ'יסוס" החלה לפעול באזור באמצע המאה ה-18. בשיאה מנתה אוכלוסיית העיר 3,000 תושבים אבל בסקר האחרון ב-2010, נספרו 58 בלבד. התושבים שנותרו מתפרנסים בעיקר מתיירות למקום
צילום: שאטרסטוק
5.
פריפיאט, אוקראינה. עיר זו בצפון אוקראינה היא כנראה עיר הרפאים הידועה בעולם. בימי השיא שלה, מנתה אוכלוסייתה 50 אלף איש אולם בשל אסון צ'רנוביל ב-1986 פונו התושבים. רמות הקרינה העצומות אלצו אנשים להתפנות במהירות האפשרית ולהותיר מאחוריהם את רכושם וכיום צלמים, תיירים וסתם סקרנים מגיעים למקום - שהוכרז כבטוח - וניתן לראות שם צעצועים, בגדים, רהיטים ועוד כהנה וכהנה חפצים אישיים עזובים.
צילום: שאטרסטוק
6.
קליקו, קליפורניה. כמו אחותה טרלינגואה, גם עיירה זו החלה את דרכה כעיירת כורים בשלהי המאה ה-18. המקום היה ביתם של למעלה מ-500 מכרות כסף ו-3,000 תושבים, עם דלדול המחצבים וצניחה במחירי הכסף – המקום נותר עזוב. המקום עבר שימור ומשמש כיום כאתר תיירות.
צילום: שאטרסטוק
7.
האי האשימה, יפן. המקום היה פעם מרכז כריית פחם תת מימי שהחל לפעול ב-1881. אוכלוסיית האי הגיעה לשיאה ב-1959 אז התגוררו בה 5,000 תושבים – הכורים ומשפחותיהם. אולם ברגע שהמחצבים הידלדלו, התרוקן האי מרוב תושביו. כעת האי נטוש לחלוטין אולם ישנם סיורים מודרכים למקום.
צילום: שאטרסטוק
8.
קנקוט, אלסקה. עיירה זו הפיקה נחושת בין השנים 1911 ל-1938. ברגע שהמחצב הידלדל, מיהרו תושביה לנטוש אותה. עד ל-1950 לא נותרה נפש חיה במקום ומאז הוכרזה העיירה כאתר היסטורי ואפשר לבקר במקום בסיור מודרך.
צילום: שאטרסטוק
9.
רוז איילנד, הודו. אי זה נכבש כמעט לגמרי בידי הטבע, אך בעבר הוא היה ידוע כ"פריז של המזרח". בשיאו שימש האי לבית לבכירי השלטון הבריטי, שבנו בו את בתיהם, אולמות ריקודים, מאפיות, מועדונים, בריכות שחייה וגנים. רעידת אדמה ב-1941 וכן פלישה יפנית גרמה לנטישת האי, שהועבר ב-1979 לידי הצי ההודי.
צילום: שאטרסטוק
10.
אנימאספורקס, קולורדו. פעם היא הייתה עיירת כורים שוקקת בהרי קולורדו, ועתה היא עומדת נטושה ומוזנחת. בשיאה, היו בעיירה 30 בקתות, בית מלון, כלבו, פאב ובית דואר.
בטל שלח
    לכל התגובות
    x