$
משפט

בית המשפט אישר: רשת היי קיו תועמד למכירה

השופט אורנשטיין קיבל בכך את בקשת עו"ד רייכבך-סגל, שמונתה למפרקת הזמנית של הרשת הקורסת; היא מתריעה מפני "קניבליזציה קיצונית ביותר" מצד הרשתות המתחרות, שמנסות לגייס עובדים ותלמידים מהיי קיו, ומזהירה כי אם לא תימכר במהירות - יאבדו נכסיה

ספי קרופסקי 15:0714.04.17
נשיא המחוזי בתל אביב איתן אורנשטיין קיבל היום (ו') את בקשת המפרקת הזמנית של רשת מכוני ההכנה לפסיכומטרי High Q שקרסה - להציב אותה למכירה. השופט אורנשטיין אישר בכך לפרסם מודעות למכירת הפעילות של הרשת שפשטה בשבוע שעבר רגל וכן לנהל מו"מ למכירתה בהקדם.

 

 

 

בהחלטתו כתב השופט אורנשטיין כי הוא "מקבל את עמדת המפרקת הזמנית באשר לצורך הדחוף במימוש הפעילות ונוכח החשש שאם הדבר לא יעשה לאלתר עלול להיגרם לחברה, לנושיה - ובין אלה התלמידים, המורים והצוות המנהלי - נזק בלתי הפיך".

 

הבעלים שם לוי הבעלים שם לוי

 

 

לצד ההחלטה הוגש לבית המשפט דו"ח ראשוני של המפרקת, עו"ד קרן רייכבך-סגל, שמונתה לתפקיד רק בתחילת השבוע. שורתו התחתונה היא כי יש להמשיך להפעיל את החברה לפרק זמן קצר תחת המפרקת עד למציאת גורם שייטול את מושכות הניהול של החברה. המפרקת אף מזהירה מכך שאם החברה לא תימכר במהירות יאבדו נכסיה של החברה.

 

"קניבלזציה של היי קיו"

 

בדו"ח שחיברה רייכבך-סגל היא יוצאת בביקורת חריפה כלפי רשתות חינוך מתחרות משוק הפסיכומטרי, שלדבריה מבצעות פעולות של "קניבליזציה" ל-High Q בכך שהן מנסות לגייס עובדים ותלמידים מהרשת. "המדובר בתופעת 'קניבליזציה' שמתרחשת בצורה קיצונית ביותר. כאמור, נכסיה המשמעותיים של החברה הינם מוריה ותלמידיה, ואלה מקבלים פניות רבות מגורמים שונים בענף לנטוש את החברה ולמעשה לנכס לעצמם נכסים אלה", כותבת המפרקת הזמנים בדו"ח.

 

כמו כן מוסיפה עו"ד רייכבך סגל כי "התקבל מידע כי מורים מסויימים פועלים על מנת לגבות שכר באופן פרטי מתלמידי החברה". כלומר, מנסים באופן פיראטי לקבל שכר ישירות מהתלמידים עבור המשך הלימודים.

 

"המפרקת הזמנית בוחנת עניין זה ותפעל על פי הצורך, לרבות בפניה לבית המשפט הנכבד", היא כותבת אך יחד עם זאת, מציינת כי מרבית סגל ההוראה והעובדים משתף פעולה עם ההליך שהחל חרף הקשיים הרבים וזאת על מנת לסייע בהבראת החברה. להערכתה של עו"ד רייכבך-סגל, המשך הפעלת החברה באפריל תתבצע תהיה גירעונית בהיקף של כ-114,000 שקל, כשהמטרה היא לכסות את הגירעון בהמשך מיתרות מזומנים מהקופה או מגבייה עתידית.

 

שם לוי, הבעלים והמנכ"ל של הרשת, הקים את High Q בשנת 1983, שנתיים לאחר שהחלו הבחינות הפסיכומטריות לקבלה לאוניברסיטאות. בשנים האחרונות הוא חי בסינגפור ובמונקו ומנהל את החברה בשלט רחוק משם. כיום יש לרשת כ-30 סניפים הפרוסים בכל רחבי הארץ, מבאר שבע ועד לקריית שמונה. גורמים בתחום מעריכים כי החזקת הסניפים הרבים הממוקמים בנכסים שהושכרו לחברה היוו נטל כלכלי כבד על החברה.

 

שוק הפסיכומטרי מובל על ידי שלושה שחקנים מרכזיים - יואל גבע, קידום ורשת High Q, כשלצדם עוד כמה חברות קטנות יותר. הוא חווה בשנים האחרונות נסיגה על רקע העלייה בפופולריות של המכללות המציעות מסלולי קבלה עוקפים וכן גם האוניברסיטאות המציעות אף הן מסלולים עוקפים לפסיכומטרי בחוגים מסוימים (אם כי רוב החוגים עדיין דורשים ציון רף משתנה בבחינה, ס"ק).

 

השוק עצמו מוגדר על ידי גורמים המכירים אותו כמאוד תחרותי - בייחוד על רקע הכרסום בכמות הניגשים, כשמתקיים מאבק של ממש על מועמדים פוטנציאלים, רבים מהם חיילים משוחררים המשתמשים בפיקדון שניתן להם בתום השירות על מנת לממן את הקורס.

 

עו"ד חיות גרינברג המייצגת את העובדים: "אנו מברכים על מהירות הפעולה ומקווים כי אכן תוך ימים ספורים ימצא רוכש ראוי אשר ימשיך את פעילות החברה וישמור על נכסיה העיקריים ועובדיה המנוסים והמסורים".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x