$
משפט

החקירה בתעשייה האווירית הגיעה לגבינה ולמשכנתאות

נאסר לפרסום שמו של חבר ועד בתע"א שנחשב לחשוד מרכזי בהטבות לספקים, גניבה מחדרי האוכל בחברה וסידור משכנתאות חריגות לעובדים

תומר גנון, אסנת ניר ונעמי צורף 08:0919.03.17

בית המשפט המחוזי מרכז בלוד האריך עד מחר את צו איסור הפרסום על שמו של חבר ועד בכיר בתעשייה האווירית הנמנה עם החשודים המרכזיים בפרשת השחיתות בחברה. החשוד נעצר לבקשת המשטרה ל־15 יום.

 

הצו הוארך עד הדיון שייערך מחר בערעור שהגיש חבר הוועד, באמצעות עורכי דינו ליאור אפשטיין ורן תגר, על החלטת שופט בית משפט השלום בראשון לציון עמית מיכלס להתיר את שמו לפרסום. לטענת סנגוריו מדובר באדם נכה שאינו יכול לשהות במעצר ועל כן הם מבקשים לשחררו למעצר בית.

החשוד אמל אסעד, דירקטור בתע"א, בדיון בבית המשפט החשוד אמל אסעד, דירקטור בתע"א, בדיון בבית המשפט צילום: שאול גולן

 

חבר הוועד, הידוע כמקורבו של יו"ר ועד העובדים לשעבר ושר הרווחה כיום חיים כץ, חשוד בעבירות שוחד, קשירת קשר לביצוע פשע, קבלת דבר במרמה והפרת אמונים. "יש לי הרגשה שאדוני לא ראה את החומר ולא בדיוק יודע מה יש כאן", אמר השופט מיכלס לסנגוריו של חבר הוועד שהתנגדו להארכת מעצרו. "השאלה היא לא האם ייעצר, אלא לכמה זמן. החשש משיבוש גבוה במיוחד, חלקו מרכזי והחשדות מהותיים".

 

על פי החשד, חבר הוועד היה גורם מרכזי בכמה פרשות, שהמכנה המשותף של רובן הוא שימוש פסול בתפקידו ובמעמדו לקידום אינטרסים שונים של ספקים ועובדים.

כך למשל, על פי החשד, באחת הפרשות שנחקרות נטען שקידם את העסקתו של ספק, בניגוד לנהלים, בתמורה לטובות הנאה. "הוא פעל באופן פלילי כדי לקדם חברה המספקת שירותים לתעשייה האווירית אף שאינה אמורה לספק אותם", אמר נציג המשטרה בדיון הארכת המעצר. "החשוד ביצע את כל הפעולות האפשריות על מנת שאותה החברה, אף שלא היתה מוכשרת לכך, תהיה ספקית. הוא אפשר זאת לאורך שנים".

 

משכנתאות ומוצרי מזון

 

פרשה נוספת שנחקרת בהקשר של חבר הוועד הבכיר נוגעת ליחסיו עם המנהל לשעבר של סניף בנק הפועלים בתעשייה האווירית עמוס בן דוד. על פי החשד, חבר הוועד נתן טובות הנאה לבן דוד בתמורה לאישור משכנתאות והלוואות חריגות לעובדים. בן דוד נעצר לבקשת המשטרה עד מחר. בשבוע שעבר תשאלה המשטרה עובדים בבנק הפועלים בקשר לפרשה זו וכן ביקשה מהבנק מסמכים שונים הקשורים להלוואות שניתנו לעובדי תע"א. עו"ד יעל גרוסמן, המייצגת את בן דוד, טענה בדיון הארכת המעצר כי לא היה נוכח בשמונת החודשים האחרונים בתע"א וציינה שכל הלוואה נעשית באישור.

 

פרשה נוספת שנחקרת בהקשר של חבר הוועד הבכיר היא גניבת מוצרי מזון מחדרי האוכל של החברה. על פי החשד, חבר הוועד הורה לעובד זוטר, טכנאי מנועים בשם מאיר אוסטרובסקי, לגנוב עבורו מחדרי האוכל מוצרי מזון בהיקפים גדולים, בעיקר מוצרי גבינה.

 

ביום שישי האחרון שוחרר ממעצר תא"ל (במיל') אמל אסעד, דירקטור בתע"א, שנעצר ביום רביעי בחשד למעורבות בפרשת השחיתות בחברה הממשלתית. אסעד הוא מקציני הצבא הבכירים בעדה הדרוזית, ולפי החשד, קידם בתוך תע"א את העסקתן של חברות מהמגזר הדרוזי, ובהן דרוזנט, שמקורביו השקיעו בה - פרט שלא דיווח עליו לדירקטוריון - ומכאן שהיה מצוי בניגוד עניינים. לטענת המשטרה, את ענייני החברה הוא קידם בתמורה לכספים שהתקבלו בחשבונות מקורביו.

 

גם מנכ"ל דרוזנט אנואר סעב שוחרר ממעצר בסוף השבוע. לדרוזנט מפעל בעוספייה לייצור חלקים למטוסים ללא טייס עבור התעשייה האווירית. נציג המשטרה הדגיש כי הוא מסר גרסה שחיזקה את החשדות. סנגוריו של אסעד עו"ד אורי קינן ועו"ד אודי ברעם ציינו בדיון כי הוא אינו נקשר לפרשה שאליה נקשרו יתר החשודים וכי לא נקשר אליו שוחד. "הרעיון מאחורי דרוזנט הוא פטריוטי, ומטרתו לחזק את התעשייה והעדה הדרוזית", אמר עו"ד קינן בדיון.

 

גם המלמ"ב כבר חקר

 

עם פתיחת החקירה הגלויה בחשד לעבירות שחיתות בתע"א נמסר מהמשטרה: "החקירה הסמויה בפרשה זו העלתה עד כה התנהלות פלילית שיטתית וחשד לשחיתות עמוקה לכאורה הנהוגה בתע"א". לגבי חלק מהעצורים בפרשה כבר עלו בעבר תמיהות במסגרת דו"חות ביקורת פנימיים. כך למשל, שמעון פריתס, מ"מ מנהל מפעל האביזרים בתעשייה האווירית, היה בין הבכירים שנכללו בדו"ח ביקורת של רשות החברות הממשלתיות על אי־סדרים בחברה בשנת 2014. על פי מקורבים לחקירה, גם המלמ"ב (הממונה על הביטחון במערכת הביטחון) חקר לפני כשנה חלק מהנושאים שנחקרים כיום במשטרה.

 

החקירה בעניין פריתס, שנעצר עד מחר, נוגעת להתנהלותו במפעל האביזרים. הוא חשוד שקיבל שוחד מבעלי חברה שנעצרו במסגרת הפרשה. כמו כן הוא חשוד שחתם על אישורים כוזבים עבור אותה חברה לביצוע עבודות ותשלומים וסייע לחברה להונות את תע"א ולקבל כספים שלא הגיעו לה.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x