$
משפט

אושר הסדר הפשרה בתביעה הייצוגית נגד אפריקה תעשיות ונגב קרמיקה

זאת בנוגע להליך להפיכת נגב לחברה פרטית; על פי ההסדר, נגב ואפריקה ישראל ישלמו 3.2 מיליון שקל – סכום שכולל את מלוא רכיב הפיצוי המיועד לחברי הקבוצה ואת רכיב שכר הטרחה והגמול לתובע

נעמי צורף 18:3916.03.17

שופט בית המשפט המחוזי בתל-אביב, חאלד כבוב, אישר היום (ה') את הסדר הפשרה בתביעה הייצוגית של בעלי המניות נגד אפריקה ישראל תעשיות ונגב קרמיקה  בנוגע להליך הפיכתה של נגב לחברה פרטית, ונתן לו תוקף של פסק דין.

 

בהסדר הפשרה הוסכם כי נגב ואפריקה ישראל ישלמו 3.2 מיליון שקל – סכום אשר על פי ההסכם כולל את מלוא רכיב הפיצוי המיועד לחברי הקבוצה ואת רכיב שכר הטרחה והגמול לתובע. ובנוסף ישלמו נגב ואפריקה 30 אלף שקל בתוספת מע"מ כהחזר הוצאות בגין חלק משכר טרחת המומחה מטעם התובעים.

 

"בחנתי את הסדר הפשרה שהוגש בפני לצד ההתנגדויות לו ומצאתי כי הוא ראוי, הוגן וסביר בהתחשב בעניינם של חברי הקבוצה", כתב השופט כבוב בהחלטתו. השופט כבוב פסק שכר טרחה משותף של 384 אלף שקל לעוה"ד שלומי מושקוביץ ממשרד מושקוביץ סטיס ואיתן חיימוביץ ועידן איידן ממשרד איידן תירוש ושות' אשר ייצגו את התובעים.

 

עו"ד שלומי מושקוביץ עו"ד שלומי מושקוביץ

 

על פי ההסדר, הקבוצה המיוצגת היא "כל בעלי המניות מן הציבור אשר החזיקו מניות של נגב ביום פרסום מפרט הצעת הרכש ואשר מכרו את מניותיהם בנגב לאחר מכן, בין אם במכירה בשוק המשני ובין במכירה לאפריקה ישראל במסגרת הצעת הרכש". נקבע, כי על מנת לחשב את חלקו של כל חבר קבוצה יחולק סכום הפיצוי נטו בכמות המניות שנרכשו בהצעת הרכש שהיא כ-1.3 מיליון מניות והמנה המתקבלת תייצג את סכום הפיצוי למניה אחת. כך שפיצוי כל חבר קבוצה יהיה הסכום ממכפלת כמות המניות שהוחזקו על ידו בסכום הפיצוי למניה.

 

בינואר 2012 הציעה אפריקה ישראל לרכוש את כלל מניותיה של נגב קרמיקה בתמורה ל-24.5 שקל למניה. המניות הוחזקו על ידי הציבור והיוו 10% מהונה המונפק של נגב. בחודש פברואר אותה השנה, הושלמה הצעת הרכש ונגב נמחקה מן המסחר בבורסה והפכה לחברה פרטית.

 

בנובמבר 2013 הוגשה בקשה להגשת תביעה ייצוגית על ידי אליהו שיחור במסגרתה הועלו טענות בנוגע לאותה הצעת הרכש במסגרתה הפכה נגב לחברה פרטית. בהמשך, הוגשה תביעה ייצוגית נוספת על-ידי רחל גוטליב באותו עניין ולאחר מכן הוגשה תביעה ייצוגית מאוחדת בעניין זה.

 

בין השאר, נטען כי במפרט הצעת הרכש לא נמסר לציבור מידע מהותי אודות משא ומתן מתקדם והסכמות שגובשו בין נגב לבית חברת Olympia TileInternational בכל הנוגע להסכם הפצה ביניהן בהיקף של 400 מיליון שקל אשר נחתם כארבעה חודשים לאחר פרסום הצעת הרכש. לאחר הפרסום בדבר ההתקשרות פתחה רשות ניירות ערך בחקירה בעניין המידע המהותי שהוסתר מציבור המשקיעים ובעניין שימוש במידע פנים שנעשה בנוגע לעסקה על ידי נגב ואפריקה ישראל.

 

הרשות נקטה בהליך של אכיפה מנהלית במסגרתו קבעה ועדת האכיפה המנהלית כי אפריקה ישראל ובכירים לשעבר בה בהם המנכ"ל לשעבר אבי מוטולה הפרו את הוראות חוק ני"ע. הוועדה קבעה כי המידע אודות המגעים בין נגב לבין אולימפיה היה במועד הצעת הרכש מידע מהותי, ולכן אפריקה ישראל ביצעה הפרה של שימוש במידע פנים, הפרת חובת דיווח שעניינה הכללת פרט מטעה במפרט הצעת רכש וכן הטעיית הרשויות. בשל הפרות אלה הטילה הועדה על אפריקה ישראל קנס בסך 5 מיליון שקל.

 

הבקשה לאישור תביעה ייצוגית נסמכה על קביעות אלו של ועדת האכיפה המנהלית והוגשה במטרה לפצות את חברי הקבוצה המיוצגת בגין הנזקים שנגרמו להם כתוצאה מהפרת הוראות הדין. בחודש מרץ 2016 הגישו הצדדים לבית המשפט הודעה משותפת על גיבוש מתווה עקרוני להסדר פשרה.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x