$
משפט

ילדיו של אליעזר פישמן מבקשים לנהל את הדיון בעניין חברת פישמן רשתות, בדלתיים סגורות

לפני כשבועיים, ביקש המנהל המיוחד לנכסיו של פישמן מביהמ"ש להורות על ביטול תיקונים שנערכו בתקנון חברת פישמן רשתות. לטענתו, השינויים שבוצעו הם "מחטף" שמהותו "ויתור מובהק של פישמן על זכויות השליטה שלו בחברה לטובת קרובי משפחתו הפוגע באורח מהותי בנושים"

נעמי צורף 12:0207.03.17

ילדיו של איש העסקים אליעזר פישמן מבקשים לנהל את הדיון בעניין חברת פישמן רשתות בדלתיים סגורות, כך עולה מבקשה שהוגשה הבוקר (ג') לבית המשפט המחוזי בתל אביב על ידי באי כוחם של משפחת פישמן, עוה"ד אהוד גינדס וליהיא יבלונקה.

 

לפני כשבועיים, ביקש המנהל המיוחד לנכסיו של פישמן, עו"ד יוסי בנקל, מבית המשפט להורות על ביטול תיקונים שנערכו בתקנון חברת פישמן רשתות בחודש מרץ 2016. לטענתו, השינויים שבוצעו הם "מחטף" שמהותו "ויתור מובהק של פישמן על זכויות השליטה שלו בחברה לטובת קרובי משפחתו הפוגע באורח מהותי בנושים".

 

בנקל הסביר אז כי בעקבות ביצוע השינויים "הועברו ללא כל תמורה זכויות רבות ערך באחד מהנכסים העיקריים, אשר אף לדברי פישמן יכול לשרת את החובות לנושיו הלא מובטחים, שכן מדובר בנכס שאיננו משועבד". השינויים בתקנון בוצעו לאחר ששלושה חודשים לפני כן, בסוף דצמבר 2015, הוגשה לבית המשפט התראת פשיטת הרגל נגד פישמן על ידי רשות המיסים.

הבן, אייל פישמן הבן, אייל פישמן צילום: אוראל כהן

 

כעת, טוענים ילדיו של פישמן כי המנהל המיוחד בעל סמכות אך ורק על החזקותיו של פישמן בחברה, המהוות 55% מהון מניותיה. "הוא איננו מנהל מיוחד של החברה, ודאי לא של החברות הבנות".

 

"החברה הוצגה לו כבעלת ערך חיובי"

 

על פי הבקשה של עו"ד בנקל, פישמן רשתות היא חברה שפישמן הציג למנהל המיוחד כתת חברה בתוך קבוצת פישמן וטען כי הוא מחזיק ב-55% ממניותיה וכי יתרת המניות מוחזקת על ידי שלושת ילדיו: איל פישמן, ענת מניפז ורונית פישמן אופיר.
הבת, רונית פישמן אופיר הבת, רונית פישמן אופיר צילום: יאיר שגיא

 

בין השאר, מחזיקה פישמן רשתות בחברות זר פור יו (ZER4U), מגה ספורט וסליו. נכס משמעותי נוסף שלה הוא הרשת הום סנטר, הנשלטת על ידה יחד עם חברה אחרת בקבוצת פישמן ועל פי הנטען מנוהלת על ידי בנו של פישמן, איל "שהינו, לצד אחיותיו, הנהנה העיקרי מהמחטף המתואר", כתב עו"ד בנקל.

 

עוד כתב המנהל המיוחד כי החברה הוצגה לו כבעלת ערך חיובי וככזו שבמסגרת הסדר תוכל לשמש כמקור חשוב לפירעון החובות לנושיו של פישמן.

 

בבקשה שהוגשה לבית המשפט היום, בצירוף תצהירו של איל פישמן נכתב כי "הליכי חדלות פירעון שמתנהלים בתיק זה עלולים להתפרש בציבור כהליכים הנוגעים לחברה עצמה ולהכתימה בכתם של "חדלות פירעון", להטיל דופי באמון של ספקים ובנקאים באיתנות החברה ובכך לפגוע ביציבותה, על לא עוול בכפה".

 

עוד נכתב, כי חלק מהנושאים שעשויים להיות נידונים בתיק הינם בעלי היבטים תפעוליים וכלכליים של החברה והחברות הבנות שהנם "בעלי רגישות עסקית או שהם 'סוד מסחרי'" וכי חשיפתם עשויה להיות מנוצלת לרעה על ידי מתחרים עסקיים וכן עלולה להביא לפגיעה בליבת עסקיהן של החברה ובנותיה.
עו"ד יוסי בנקל עו"ד יוסי בנקל צילום: עמית שעל

בטל שלח
    לכל התגובות
    x