$
משפט

כתב אישום נגד 5 חברות מחשוב: תיאמו הצעות במכרזים ממשלתיים

רשות ההגבלים הגישה כתב אישום נגד מטריקס אי.טי (אינטגרציה ותשתיות), טריפל סי, הראל טכנולוגיות, ווי וא.מ.ת על תיאום הצעות במכרזים ממשלתיים בהיקף של 17 מיליון שקל, בהם בפרויקט של כיפת ברזל

תומר גנון 10:4526.02.17

פרשת קרטל המחשוב: רשות ההגבלים עסקיים הגישה היום (א') לבית המשפט המחוזי בירושלים כתב אישום נגד חמש חברות מחשוב ו-11 מנכ"לים ועובדים בהן על תיאום מכרזים ממשלתיים בהיקף של 17 מיליון שקל בין השנים 2009-2012.

 

החברות שנגדם הוגש כתב האישום הן "מטריקס אי.טי אינטגרציה ותשתיות" (חברת בת של מטריקס), "טריפל סי", "הראל טכנולוגיות", א.מ.ת מחשוב ו"ווי". כתב האישום כולל גם מנהלים ועובדים בכירים בחברות ובהם חיים שוחט - מנהל תיקי לקוחות במטריקס אי.טי אינטגרציה ותשתיות; רמי נחום מנכ"ל טריפל סי ויעקב נווה; דן מועלם מנכ"ל הראל טכנולוגיות, יוסף צייגר וגלעד צור; יואב ויינברג מנכ"ל א.מ.ת מחשוב רון וישניצר ויעל רובינשטיין; אושרי שרון מנכ"ל ווי לשעבר ושחר שרון. כתב האישום הוגש על-ידי עורכי הדין אוהד בורשטיין ואיתי מילברג מהמחלקה המשפטית ברשות הגבלים עסקיים.

 

החקירה נפתחה בחודש מאי 2012 על ידי מחלקת החקירות של הרשות, בראשות עו"ד חיים ארביב. על פי החשד החברות ביצעו ביניהן תיאומים כעניין שבשגרה ב-18 מכרזים שונים במהלך השנים 2009-2012. חקירת הפרשה החלה בין היתר בעקבות מידע מודיעיני על תיאום מוקדם בין בכירים בחברות במכרזי מחשוב ממשלתיים.

 

מחשבים מחשבים צילום: שאטרסטוק

 

החקירה החלה לאחר שבאחד ממכרזי חברת חשמל, הגישו החברות "טריפל סי" ו"חיון מחשבים" את הצעותיהן במעטפה אחת משותפת וכך עלה החשד לתיאום. גילוי זה הוביל לחקירה רחבה שגילתה שורה נוספת של מכרזים שתואמו על ידי החברות במכרזי חברת חשמל ובזק. בגין המכרזים שתואמו, לכאורה, במקרה של טריפל סי וחיון מחשבים הוגש כתב אישום נפרד.  

 

עם הפיכת החקירה לגלויה, פשטו חוקרי הרשות שלוש פעמים על משרדי "טריפל סי" בפתח תקווה ועל משרדי "הראל טכנולוגיות", חברת נכדה של "וואן", בתל אביב והחרימו מסמכים וחומרי מחשב.

 

בנובמבר 2012 התרחבה החקירה. החוקרים פשטו על משרדי "א.מ.ת מחשוב" ברמת גן, ומשרדי החברה הבת "א.מ.ת ברמור", החרימו חומרי מחשב ומסמכים וחקרו באזהרה כמה מהמנהלים. כפי שנחשף ב"כלכליסט", בסוף שנת 2014 החומר הועבר למחלקה המשפטית ברשות ששקלה להגיש כתבי אישום.

 

כתב האישום מייחס למעורבים ביצוע עבירות של הסדר כובל וקבלת דבר במרמה. בין מכרזי המחשוב הממשלתיים שתואמו נמצאים מכרזים שונים בפרויקטים של התעשייה האווירית וחברת הבת שלה אלתא, כשאחד מהם הוא מערכת לפרויקט כיפת ברזל (מעבדת VMWARE); פרויקט של אלביט אלאופ; פרויקט של מרכז מיפוי ישראל ועוד. נגד אחד המעורבים בפרשה, שחר שרון, מנהל תיקי לקוחות ב"ווי", הוגש בנוסף אישום על השמדת ראיות. זאת לאחר שמחק על פי כתב האישום קבצים שונים ממחשבו לאחר שנחקר ברשות ההגבלים.

 

רשות ההגבלים שקלה להגיש כתב אישום במסגרת הפרשה גם כנגד חברת בינת תקשורת, אך בעקבות שימוע שנערך לחברה הוחלט לסגור את התיק. עו״ד מתן מרידור, שייצג את החברה בשלב השימוע, מסר כי "לא היה מקום להגיש כתב אישום כנגד בינת. אני שמח שעלה בידינו לשכנע את הרשות בכך".

 

עורכי הדין אריאל כפרי וטל שפירא ממשרד שפירא כפרי בר-זיק, המייצגים את "טריפל סי מחשוב ענן" מסרו בתגובה כי: "החברה פעלה ופועלת על פי חוק והיא דוחה בתוקף את הטענות המיוחסות לה בכתב האישום, כפי שהדברים יובהרו אף בבית המשפט".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x