$
משפט

התרמית ב-RGR: השופט כבוב אישר הסדר טיעון מקל לשני סוחרי ני"ע

שופט ביהמ"ש המחוזי גזר על אוסופסקי חצי שנת מאסר בעבודות שירות וקנס של 200 אלף שקלים ועל קלימי גזר קנס של 60 אלף שקל בלבד: "ההסדר מקל על הנאשמים, אך הם היכו על חטא"

תומר גנון 19:0707.02.17

פרשת המרמה בשותפות RGR: שופט המחלקה הכלכלית בבית המשפט המחוזי בת"א, חאלד כבוב, אישר היום (ג') את הסדר הטיעון עם שניים מתוך ארבעת סוחרי הנוסטרו המואשמים בתרמית בני"ע - גד אוסופסקי וגבי קלימי. השניים הודו והורשעו בביצוע עשרות עסקאות מתואמות במטרה להשפיע על שערי ני"ע. על ההסדרים פורסם לראשונה ב"כלכליסט".

 

על אוסופסקי, המיוצג על ידי עו"ד עודד גזית, גזר כבוב עונש של חצי שנת מאסר לריצוי בעבודות שירות, וקנס של 200 אלף שקלים בגין ביצוע 124 עסקאות מתאומות ועצמיות. על קלימי, המיוצג על עוה"ד אסף ברם ואורי בר משה, גזר כבוב קנס כספי בלבד של 60 אלף שקל בגין 24 עסקאות מתאומות ועצמיות. "מצאתי לאמץ את הסדר הטיעון", כתב כבוב בגזר הדין, "חרף קביעתי שמדובר בהסדר מקל, גם משום הדברים ששמעתי מפי הנאשמים עצמם שהיכו על חטא, הביעו צער וחרטה ואך בושה מעצם מעורבותם בנושאים אלה".

 

הפרקליטות תמשיך בשלב זה לנהל את המשפט נגד הנאשם המרכזי, בעלי RGR גיא בן דוד, המואשם שגרף לכיסו את עיקר רווחי התרמית בהיקף של 4.2 מיליון שקלים, ונגד סוחר נוסף בשותפות – ערן גרינפלד.

 

כבוב. השתכנע כי הנאשמים "היכו על חטא" כבוב. השתכנע כי הנאשמים "היכו על חטא" צילום: אוראל כהן

 

עד מדינה הפליל את הסוחרים

 

כתב האישום בפרשת RGR הוגש בספטמבר האחרון, והוא מייחס לסוחרים ביצוע עבירות של תרמית בני"ע שהובילו לגריפת רווחים של 4.2 מיליון שקלים. כפי שנחשף ב"כלכליסט", במסגרת הפרשה גייסה רשות ני"ע סוחר נוסף בשותפות, בן חביב, כעד מדינה. על פי ההסדר עם חביב, שטרם הוגש לאישור בית המשפט, הוא ירצה עונש של 10 חודשי מאסר בפועל וישלם קנס של 350 אלף שקלים.

 

על פי כתב האישום בפרשה, שהוגש באמצעות עוה"ד עופרה רובינפלד-הוך ויוני לבני ממחלקת ני"ע בפרקליטות מחוז ת"א (מיסוי וכלכלה), הכוח המניע מאחורי התרמית היה בן דוד, שעיקר הרווחים הגיעו לכיסו. בקווים כללים, כך עולה מכתב האישום, השיטה שפיתחו ב-RGR הייתה "לרכוב" על העדכונים החצי שנתיים של מדד ת"א 1000 והשנתי של מדד תל-דיב בבורסה.

 

גד אוסופסקי גד אוסופסקי צילום: אוראל כהן

 

הסוחרים, כך נטען, פעלו להוריד את שערי המניות שהם צפו שיצאו מהמדדים, ועליהם עשו שורט, או לעלות את שערי המניות שהם צפו שיכנסו למדדים, ועליהם עשו לונג. כלומר, הם פעלו להביא את שערי המניות לרמה שבה הם ירוויחו מהפוזיציה שבנו, וזאת באמצעות עסקאות מתואמות בינם לבין עצמם.

 

על פי כתב האישום, מדובר בפעילות תרמיתית במספר מניות ובהן מבטח שמיר אחזקות, אבוג'ן וקמהדע שעליה הסוחרים עשו לונג, ונכסים ובניין, הכשרת היישוב, סקיילקס קורפורשיין ומבני תעשייה שעליהן עשו שורט. התוכנית כללה הזרמת מאות הוראות וביצוע מאות עסקאות תרמיתיות, לרבות עסקאות עצמיות ומתואמות בין חשבונות RGR לבין עצמם, בהיקפים גדולים ובאופן כמעט יומיומי. פעילות זו בוצעה בעיקר לקראת סוף יום המסחר בהיקפים המצטברים למאות מיליוני שקלים, כדי להשפיע על שערי המניות.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x