$
משפט

אורנשטיין אסר על טובה פישמן לבצע פעולות בנכסיה המוערכים בעשרות מיליוני שקלים

המנהל המיוחד לנכסי אליעזר פישמן ביקש מביהמ"ש שלא לאפשר מצב בו נכסי אשתו של פישמן לא ישמשו לפירעון חובותיו לנושיו "ותחת זאת ישמשו, חלילה, כצינור מילוט והברחת נכסים"; השופט גם דחה את בקשת פישמן לקיים את הדיון בדלתיים סגורות

נעמי צורף 14:1329.01.17

שופט בית המשפט המחוזי בת"א איתן אורנשטיין, לא נעתר לבקשתו של איש העסקים אליעזר פישמן לנהל בדלתיים סגורות את הדיון סביב הבקשה שהגיש המנהל המיוחד - להוציא צו שיאסור על אשתו, טובה פישמן, לבצע פעולות בנכסיה המוערכים בעשרות מיליוני שקלים.

 

 

במקביל, הוציא אורנשטיין צו ארעי האוסר על טובה פישמן לבצע כל דיספוזיציה בנכסים שבבעלותה בארץ ומחוצה לה. "אין באמור למנוע ממנה למשוך נכסים בשיעור שדרוש למימון הוצאות חייהם ושיסוכם מראש עם המנהל המיוחד", קבע השופט.

השופט איתן אורנשטיין השופט איתן אורנשטיין צילום: שאול גולן

 

השופט אורנשטיין נימק כי "אין מקום לחרוג ולקיים את הדיון בדלתיים סגורות", מאחר ונהוג לקיים הליכי פשיטת רגל בדלתיים פתוחות. "אין עסקינן בענייני משפחה, הסכסוך אינו בין בני המשפחה ואין פגיעה בפרטיות". בנוגע לתוכן הבקשה עצמה, כתב השופט אורנשטיין בהחלטתו כי אכן עולה החשש החשש שמא יעשו עסקאות בנכסי טובה פישמן כך שיעשה נזק בלתי הפיך לקופת הנושים. הדברים נכונים גם לעניין השיתוף בחובות שנטען שהוא חוב משותף של בני הזוג".

אליעזר וטובה פישבן בשבוע שעבר בבית המשפט אליעזר וטובה פישבן בשבוע שעבר בבית המשפט צילום: יאיר שגיא

.

 

"החייב והמשיבה מנסים ליצור מראית עין של הפרדה"

 

בבקשה שהגיש עו"ד יוסי בנקל, המנהל המיוחד לנכסי פישמן, לפני כחודש לביהמ"ש נאמר כי "כל רכוש בני הזוג הנו פרי מאמץ משותף שנצבר במהלך חיי הנישואין, בד בבד עם פירות ההנאה, נזקפים לחובתה של אשת החייב גם חובות החייב, אשר נוצרו עקב אותה פעילות משותפת".

 

על פי הבקשה, אליעזר וטובה פישמן נשואים כ-50 שנים וניהלו משק בית משותף כאשר כל הונם ונכסיהם נוצרו ונצברו במהלך שנות הנישואין. לטענת עו"ד בנקל, בעיון בהצעת הסדר הנושים שהגיש פישמן בתחילת החודש "בולטת העובדה כי החייב והמשיבה מנסים ליצור מראית עין של הפרדה, מלאכותית בעליל, בין נכסיו ל'נכסי אשתו'", נכתב בבקשה. "מהסדר הנושים עולה כי בית המגורים בו מתגוררים הוא והמשיבה, מזה עשרות שנים רשום על שמה של המשיבה לבדה. על כן לשיטתם היא תעמיד אותו למכירה ו" תפריש", אך חלק זעיר מתמורת המכירה לטובת ההסדר המוצע". שוויו של בית מגוריהם בסביון מוערך בעשרות מיליוני שקלים.

המנהל המיוחד לנכסי פישמן, עו"ד יוסי בנקל המנהל המיוחד לנכסי פישמן, עו"ד יוסי בנקל צילום: עמית שעל

 

עו"ד בנקל ביקש שלא לאפשר מצב בו נכסי אשתו של פישמן לא ישמשו לפירעון חובותיו לנושיו ו"תחת זאת ישמשו, חלילה, כצינור מילוט והברחת נכסים

האמורים לשרת חובות אלה".

 

"התרחבות עסקי משפחת החייב, בוצעה באמצעות הקמת מבנה סבוך ומורכב של חברות אחזקה חברות בנות, נינות ובנות נינות, כאשר חלק ניכר ממניות חברות האחזקה הניצבות בראש "פירמידת" החברות שבשליטתו הישירה או העקיפה של החייב, נרשם על שם אשתו", נכתב. לפי הבקשה, מעבר לחברות, אשתו של פישמן מחזיקה בעצמה ויחד עם פישמן בכנסי מקרקעין שונים בארץ ובעולם וכן מחזיקה לבד ועם אחרים בחשבונות בנק כספים וניירות ערך בהיקף של מיליוני שקלים.

 

"כך הלכה למעשה, אשת החייב מחזיקה היום בנכסים אשר למיטב ידיעת המבקש אינם משועבדים לצדדים שלישיים ואשר ערכם מסתכם, בהערכה זהירה, בעשרות רבות של מיליוני שקלים וכפי הנראה, אף למעלה מכך, כאשר חלקם נזיל וניתן להשתמש בו באופן מידי", כתב עו"ד בנקל. וטען כי "כל רכוש בני הזוג הנו פרי מאמץ משותף שנצבר במהלך חיי נישואין ממושכים ותקינים, כאשר בד בבד עם פירות ההנאה מהמאמץ המשותף, נזקפים לחובתה של אשת החייב, בחלקים שווים, גם חובות החייב, אשר נוצרו עקב אותה פעילות משותפת".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x