$
משפט

המחוזי: דודי אפל יכול לחזור למגדל הזוהר

השופט אורנשטיין דחה בקשה למנוע את מכירתה של חברת הבנייה לבנו של דודי אפל, וקבע כי המכירה תתבצע למי שהציע את הצעת הרכש הגבוהה ביותר

ענת רואה 08:3729.11.16

לפני כשבוע וחצי פנה יזם הנדל"ן משה אהרוני לבית המשפט המחוזי בתל אביב ודרש לבטל את מכירת חברת מגדל הזוהר לחברת הרברט סמואל על הים. אהרוני טען כי בעוד הרוכשים ואיש העסקים דודי אפל הצהירו שאפל הוא רק יועץ לחברה ואינו נהנה ממנה — בפועל מחזיק בנו ערן ב־50% ממניות הרברט סמואל. אלא שנשיא המחוזי איתן אורנשטיין דחה את הבקשה, וקבע שגם אם יתברר שאפל מחזיק בזכויות בחברה, הוא לא ישנה את החלטתו לאשר את הרכישה. ההצעה של הרברט למניות החברה עמדה על 180 מיליון שקל, וזו של אהרוני על 95 מיליון שקל. הקרקע כבר נמכרה לאהרוני תמורת 235 מיליון שקל.

 

מגדל הזוהר היתה אימפריית נדל"ן בבעלות אפל ועו"ד דרור חטר־ישי, שלפני כשש שנים נקלעה להליכי חדלות פירעון סוערים בעקבות חוב נמוך. החברה ביקשה לפרוס את החוב, אך השופטת ורדה אלשיך החליטה למנות את עו"ד ארז חבר כמפרק זמני. במקביל, באפריל 2010, הורשע אפל במתן שוחד למספר ראשי ערים במטרה לקדם את עסקי החברה, ובין 2012 ל־2014 ריצה עונש מאסר בכלא מעשיהו.

 

מימין דודי אפל איש עסקים והשופט איתן אורנשטיין מימין דודי אפל איש עסקים והשופט איתן אורנשטיין צילום: אריאל בשור, אוראל כהן

 

בינואר 2012 אישרה אלשיך הסדר נושים, שלפיו מגדל הזוהר תימכר לאהרוני ב־330 מיליון שקל. אלא שבשל מחלוקת עם רשות מקרקעי ישראל המכירה לא מומשה. העיכוב פגע בעיקר בתושבי שכונת גיורא בגבעת שמואל, שמגדל הזוהר אמורה לבצע בה פרויקט פינוי־בינוי. לכן נפתח הליך מכירה מחודש, וביוני אישר אורנשטיין למכור את החברה לקבוצת הרברט סמואל על הים בבעלות משפחת דיין.

 

אהרוני, המיוצג על ידי עו"ד רונן מטרי, הגיש ערעור על כך לבית המשפט העליון ואף קיבל צו לעיכוב ביצוע המכירה עד דיון בתיק — שיתקיים מחר.

 

במקביל, לפני שבוע וחצי, שב אהרוני ופנה לבית המשפט המחוזי בבקשה להורות על ביטול המכירה, כשטען שהאישור של אורנשטיין למכירה "ניתן על יסוד תרמית ומצגים כוזבים".

 

המנהל המיוחד חבר ובנק הפועלים התנגדו לבקשה. אולם רשות המסים טענה שיש לברר את החשדות שהעלה אהרוני, בשל הסתייגותה מכך שאפל יהיה מעורב במגדל הזוהר לאחר שהורשע במתן שוחד. רשות המסים ציינה שכבר בזמן אישור המכירה להרברט סמואל, היועץ המשפטי לממשלה ואגף מס הכנסה לא היו שבעי רצון מכך שאפל מעורב בעסקה, גם כיועץ. אולם אורנשטיין דחה את הבקשה. מבחינה פרוצדורלית הסביר שלא ניתן לעתור לביטול פסק דין מחמת תרמית כשמדובר עדיין בתיק פתוח שעוד יש עליו ערעור בעליון.

 

לגוף הטענות קבע אורנשטיין כי "גם אם היה מוכח קיומו של הקשר הנטען שבין אפל לבין המציעה החדשה, לא היה בכך כדי לשנות את התוצאה". הוא הוסיף שגם אם היה מחליט לברר את הבקשה של אהרוני, "לא הייתי מקיים דיון וחקירות שכן הדבר לא היה משנה את הכרעתי". לדבריו, השיקול העליון הוא טובת הנושים, ובשל הפער הניכר בין הצעת המציעה החדשה לבין זו של אהרוני, יש עדיפות מוחלטת להצעה החדשה "גם אם יוכיח אהרוני את טענתו".

 

אורנשטיין כתב שהוא ער לעתירת רשות המסים שאליה הצטרף כונס הנכסים הרשמי, לפיה יש להשלים את בירור הטענות. אלא שהוא סבור שלא יהיה בכך כדי לקדם את האינטרס של כלל הנושים. הוא הוסיף שרשות המסים יכולה לבקש לכנס אסיפת נושים חדשה, אך הוא בספק אם יש בכך תועלת.

 

אורנשטיין הזכיר כי בינתיים נגרם נזק לתושבי שכונת גיורא. "עסקינן במאות תושבים שמתגוררים בשכונת מצוקה ומייחלים לפרויקט פינוי־בינוי שישפר את תנאי המחיה שלהם. זה שנים שאלה ממתינים להכרעה בסוגיה... ואין ספק שנכון יהיה לעשות הכל על מנת לקדם את ההכרעה ולהביא את עניינם לידי סיום".

 

אורנשטיין אף חייב את אהרוני בתשלום הוצאות בסך 20 אלף שקל.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x