$
משפט

ענבל אור לא התייצבה לדיון וביהמ"ש אישר מימוש 6 דירות שבבעלותה

אור הגיעה רק בסוף הדיון וטענה: "אני לא מתעסקת במחוזי עכשיו, מחכה להחלטה בעליון"; שתי הדירות נמצאות בפרויקט "אור על הפארק" ברמת גן ושוויין מוערך ב-10 מיליון שקל. 4 דירות נוספות יימכרו לבקשת מזרחי טפחות, ביניהן דירת שבה התגוררה בגבעתיים

נעמי צורף 14:0414.11.16

בית המשפט המחוזי בתל אביב אישר הסדר מימוש זכויות של ענבל אור בשתי דירות בפרויקט "אור על הפארק" ברמת גן. בנוסף, לבקשת מזרחי טפחות עוד 4 דירות של אור יימכרו.

 

 

מדובר בשתי דירות אשר לאור היו זכויות בהן במגדל בן 27 קומות. אחת מהן היא דירת פנטהאוז בקומה ה-26 במגדל, שבנייתה נעצרה. עו"ד איתן ארז ועו"ד מאיר הלר מונו ככונסי נכסים לזכויותיה של אור בדירות. על פי ההערכות שתי הדירות יימכרו בכ-10 מיליון שקל.

 

אור עצמה, בחרה שלא להתייצב לפתיחת הדיון והגיעה רק בדקות האחרונות ללא עורך דין מטעמה. "אני לא מתעסקת במחוזי עכשיו. מחכה להחלטה בעליון", אמרה אור לאחר הדיון והסבירה כי על הצדדים להגיש תגובה לעתירתה עד לתחילת השבוע הבא.

 

ענבל אור היום בתום הדיון בבית המשפט ענבל אור היום בתום הדיון בבית המשפט צילום: נעמי צורף

 

אמש, הגישה אור בקשת דחייה לדיון בנימוק כי הגישה ערעור לבית המשפט העליון על החלטת המחוזי  לפירוק חברותיה וכינוס נכסיה וכן הגישה בקשה לעיכוב ביצוע.  "למעשה, די בכך שהחייבת לא התייצבה לדיון כדי לדחות את בקשת הדחיה", אמר השופט איתן אורנשטיין אשר החליט לקיים את הדיון למרות היעדרותה של אור ונימק כי ההכרעה בבקשות משפיעה על גורלם של רוכשים ברבים ולכן דחיפותה גדולה.

 

"החייבת הגישה התנגדות לבקשה מטעמים שונים", נכתב בהחלטה. "נקבע שעליה להפקיד ערובה בסך 6,500 שקל להבטחת הוצאות ההליך". אור נדרשה להפקיד את הכסף עד ל-25.9.16 אך הסכום לא הופקד "ומשכך דין ההתנגדות להידחות.

 

"ההסדר שהצדדים הגיעו אליו הינו מאוזן וראוי. יש בו כדי לקדם את מימוש היחידות לתועלת חבריי קבוצת הרכישה, הבנק, הקבלן ונושי החייבת. קיימת גם דחיפות במימוש על מנת לאפשר את סיום הבנייה, לאפשר לדיירים לקבל את הדירות וכן לאפשר לקבלן לקבל את החוב המגיע לו", לשון ההחלטה.

 

הכספים יחולקו כך: מיליון שקל יועברו לקבלן, 3 מיליון שקל יועברו לבנק לאומי לפירעון המשכנתא וכ-1.2 מיליון יועברו לרוכשים האחרים כשווי החלק היחסי של אור בכל התשלומים שהדיירים היו מחויבים בהם.

 

 

לבקשת מזרחי טפחות עוד 4 דירות של אור יימכרו

 

בנוסף, נענה השופט אורנשטיין לבקשת בנק מזרחי טפחות לאכוף את השעבודים שניתנו ע"י אור וקבוצת החברות שברשותה לבנק במטרה להבטיח את האשראים שניתנו לה. השופט מינה ככונסי נכסים למטרה זו את בא כוח הבנק, עו"ד עמית פינס, ואת עו"ד איתן ארז, המנהל המיוחד לנכסיה של אור.  לפיכך, ימכרו עוד 4 דירות נוספות של אור: ברחוב נווה יהושוע וברחוב בן אליעזר ברמת גן, ברחוב הל"ה בגבעתיים (הדירה שאור גרה בה עד לא מזמן) וברחוב פוריה בתלאביב.

 

בהחלטתו, התייחס אורנשטיין לטענות שהעלתה אור בהן היא חולקת על גובה החוב לבנק: "גם אם יש לחייבת טענות באשר לשיעור החוב שמגיע לבנק, אין בהן כדי לדחות את מימוש השיעבודים שניתנו לטובתו".

 

בית המשפט גם אישר את מכירת מניותיה של אור בחברה הציבורית אור סיטי החזקות. מדובר ב-47.72% ממניות מגדל אור וקבוצת ענבל אור ובעוד 20.46% ממניותיה של אור עצמה בחברה הציבורית. בנוסף, אושרה מכירת זכויותיה של אור בשטר הון בסך של כ-860 אלף שקל שהנפיקה החברה הציבורית לאור.

 

"אור הגישה התנגדות וזאת עוד בשלבים הקודמים של תהליכי הפירעון", נכתב בהחלטת בית המשפט. "בין היתר טענה שאין מקום למימוש שכן נתנו צוים זמניים בלבד". עוד טענה אור כי מכירת המניות תסכל אפשרות למכירת כלל החברות כמכלול וכי הנושים הרגילים לא יראו תמורה מהמימוש בעקבות השיעבוד. צויין בהחלטה כי אכן קיים שיעבוד על המניות לטובת מחזיקים אשר הביעו את הסכמתם לבקשה בכפוף לקבלת תשלום של מיליון שקל מהתמורה הראשונה שתתקבל.

 

יועץ התקשורת של  אור, דוד מינץ, מסר בתגובה: "תמוהה העובדה כי אל מול הטענה שלחברות אין כסף, נאמר במקביל כי יימצא הון בעצם מימוש הנכסים שבבעלות אותן החברות וענבל אור. יתרה מכך, אין אנו מבינים איך נחפז בית המשפט לממש נכסים כאשר בקשה לערעור וכן עיכוב ביצוע עומדות תלויות. בית המשפט העליון אפשר למשיבים לתת את תגובתם עד לתאריך ה-20 בנובמבר. בעצם החלטתו של בית הדין המחוזי, הוא מציע בעצם מכירת חיסול של נכסי החברות באופן שלא יאפשר לדיירים לראות את כספם ולהסב נזק בלתי הפיך לקבוצת החברות ולרוכשים".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x