$
משפט

הפרקליטות: כתבי אישום בכפוף לשימוע נגד סטס מיסז'ניקוב ופאינה קירשנבאום על עבירות שחיתות

הפרקליטות הודיעה לבאי כוחם של 16 חשודים בפרשת השחיתות הציבורית כי נשקלת העמדתם לדין על עבירות שונות. השר וסגנית השר לשעבר חשודים בשורה של עבירות, בהן שוחד, מרמה והפרת אמונים, ומיסז'ניקוב אף מואשם בהחזקה ובשימוש בסם מסוכן

תומר גנון 11:5826.09.16

פרשת השחיתות הציבורית (פרשת 242): הפרקליטות תגיש כתבי אישום על עבירות שחיתות נגד שר התיירות לשעבר סטס מיסז'ניקוב, סגנית שר הפנים לשעבר פאינה קירשנבאום ובכירים נוספים בשירות המדינה. המחלקה הכלכלית בפרקליטות המדינה הודיעה היום לבאי כוחם של 16 חשודים בפרשה (ראו רשימה מצורפת בתחתית הידיעה), כי נשקלת העמדתם לדין בגין עבירות שונות – כל אחד לפי חלקו, וזאת בכפוף לשימוע שייערך להם, ככל שיחפצו בכך.

 

 

את ההחלטה להעמיד לדין קיבלו היועץ המשפטי לממשלה, ד"ר אביחי מנדלבליט, ופרקליט המדינה, שי ניצן, בהתאם לחוות דעת דעתו של מנהל המחלקה הכלכלית בפרקליטות המדינה, דן אלדד, וצוות הפרקליטים שליווה את החקירה.

 

"מדובר באחת מחקירות השחיתות הציבורית הגדולות שנחשפו בישראל, הן מבחינת מורכבות ותחכום השיטה והמעשים, והן מבחינת היקף הפעילות ומספר המעורבים", נכתב היום בהודעת הפרקליטות. "מדובר למעשה במספר רב של פרשות שחיתות שונות, אשר נחשפו במסגרת החקירה, שביניהן קיים חוט מקשר המצביע על שיטה מאורגנת ושיטתית לביצוע העבירות. העבירות המיוחסות לחשודים נעברו בשנים 2014-2009, כאשר חלק מהעבירות הופסקו רק לאחר שחקירת המשטרה הפכה גלויה".

 

שוחד לעובדי ציבור, אנשי מפלגת ישראל ביתנו

 

כתבי החשדות מתארים את התנהלותם ומעשיהם הפליליים לכאורה של החשודים השונים בפרשיות השונות. על פי הודעת הפרקליטות, הרעיון המרכזי, "השיטה" העוברת כחוט השני במירב הפרשיות שנחקרו, היא שעבור הקצאת תקציבי מדינה לרשויות ולגורמים שונים, נדרשו הגורמים המתוקצבים לתת שוחד לעובדי ציבור, אנשי מפלגת "ישראל ביתנו", שפעלו להקצאת התקציבים.  

אביחי מנדלבליט, היועץ המשפטי לממשלה אביחי מנדלבליט, היועץ המשפטי לממשלה צילום: צביקה טישלר

 

הגורמים המתוקצבים, בין אם היו אלה רשויות מקומיות, הרשות למלחמה בסמים, עמותת עזרא, עמותת איילים וגופי ציבור אחרים, נדרשו להקצות סכום שנקבע, בהתייחס לסך התקציב שהועבר אליהם – שיוקצה לצרכים שהגדירו אנשי המפלגה: בין אם היה מדובר ברכישת שירותים עבור פעילות מפלגתית ובין אם היה מדובר בהעסקה, אמיתית או פיקטיבית, של מקורבים למפלגה ע"י הרשויות המתוקצבות. חלק מהתקצוב הוקדש למימון נסיעות פרטיות של סגנית השר קירשנבאום ובני משפחתה, וחלק מהתקציב הוקדש למימון רכישת מכשירי חשמל וציוד אלקטרוני, שנקנו ע"י הגוף המתוקצב ונתפסו בביתה של סגנית השר קירשנבאום.

 

שר וסגנית שר לשעבר חשודים בשחיתות

 

קירשנבאום חשודה בביצוע עבירות שוחד, מרמה והפרת אמונים, הלבנת הון ועבירות מס. קירשנבאום שימשה בתקופה הרלוונטית בתפקיד סגנית שר הפנים וחברת כנסת מטעם מפלגת ישראל ביתנו. כחלק מתפקידה במפלגת ישראל ביתנו הייתה קירשנבאום אחראית על חלוקת "הכספים הקואליציוניים" של המפלגה, עשרות מיליוני שקלים שמקורם בתקציב המדינה, ובתקופה הרלוונטית הוקצו מכוח הסכמים קואליציוניים לשליטת המפלגה.

 

סגן השר לשעבר, פאינה קירשנבאום סגן השר לשעבר, פאינה קירשנבאום צילום: גיל יוחנן ויינט

 

על פי החשד, קירשנבאום קיבלה טובות הנאה עבורה, באופן אישי, עבור מפלגת ישראל ביתנו ועבור מקורביה ובתמורה העבירה כספים מתוך הכספים הקואליציוניים לגופים שונים. בין היתר חשודה קירשנבאום כי בדרך זו קיבלה שוחד מהחברה לפיתוח השומרון, מעמותת איילים, מהמועצה המקומית מטה בנימין, מעמותת עזרא, ומהרשות הלאומית למלחמה בסמים ובאלכוהול.

 

טובות ההנאה ניתנו, בין היתר, בדרך של תשלום מזומן לקירשנבאום, העברות כספים לטובת עסק שהקימה, העסקת בני משפחתה, קבלת מחשבים, טלפונים סלולאריים ומכשירי חשמל יקרים אחרים, תשלום עבור טיסות לחו"ל ומלונות עבורה ועבור בני משפחתה. בנוסף הועברו על פי בקשתם של קירשנבאום ומעורבים נוספים טובות הנאה בדרך של מימון הסעות לפעילי מפלגת ישראל ביתנו, העסקתם של פעילי המפלגה בשכר חודשי, העברת כספים למקורבי המפלגה ומימון סקר עבור המפלגה.

 

סטס מיסז'ניקוב, לשעבר שר התיירות סטס מיסז'ניקוב, לשעבר שר התיירות צילום: אלכס קולומויסקי

 

השר לשעבר סטס מיסז'ניקוב חשוד בביצוע עבירות שוחד, מרמה והפרת אמונים, החזקה ושימוש בסם מסוכן ושיבוש מהלכי משפט. על פי החשד, בעת שכיהן בתפקיד שר התיירות, העביר מיסז'ניקוב תקציב של מיליון שקלים לטובת פסטיבל הסטודנטים באילת, ובמקביל ביקש ממארגני הפסטיבל כי יעסיקו את בת זוגו. מארגני הפסטיבל, אשר חפצו בסיוע משרד התיירות, העסיקו את בת זוגו של השר ושילמו לה עשרות אלפי שקלים. בנוסף, חשוד מיסזניקוב כי במספר מקרים בעת ששימש בתפקיד שר התיירות במהלך אירועים רשמיים בארץ ובחו"ל, שלח את אחד מיועציו לרכוש עבורו סם מסוג קוקאין ואף השתמש בסם במהלך אותם אירועים.

 

16 החשודים בפרשת השחיות הציבורית (פרשת 242) 

 

1. סטס מיסז'ניקוב, שר התיירות לשעבר – חשוד בעבירות של שוחד, מרמה והפרת אמונים, החזקה ושימוש בסם מסוכן ושיבוש מהלכי משפט.

 

2. פאינה קירשנבאום, סגנית שר הפנים ומזכ"לית מפלגת ישראל ביתנו לשעבר – חשודה בעבירות שוחד, מרמה והפרת אמונים, הלבנת הון ועבירות מס.

 

3. דוד גודובסקי, מנהל אגף הארגון של מפלגת ישראל ביתנו – חשוד בעבירות של שוחד, הלבנת הון, קשירת קשר, סחיטה באיומים, והתחמקות במזיד מתשלום מס.

 

4. רמי כהן, מנכ"ל משרד החקלאות לשעבר – חשוד בעבירות של שוחד, קבלת דבר במרמה, זיוף, רישום כוזב במסמכי תאגיד ושיבוש מהלכי משפט.

 

5. דב ליטבינוף, ראש המועצה האזורית תמר – חשוד בעבירות של שוחד ומרמה והפרת אמונים.

 

דוד גודובסקי דוד גודובסקי צילום: אוראל כהן

 

6. ישראל יהושע, לוביסט - חשוד בעבירות של שוחד, קבלת דבר במרמה, הלבנת הון והתחמקות במזיד מתשלום מס.

 

7. מתן דהן, יו"ר עמותת איילים - חשוד בעבירות של שוחד והלבנת הון.

 

8. דני גליקסברג, סגן יו"ר עמותת איילים - חשוד בעבירות של שוחד והלבנת הון.

 

9. אפי פלס, גזבר המועצה האזורית מטה בנימין - חשוד בעבירות של שוחד ומרמה והפרת אמונים.

 

10. טלי קידר, עובדת בחברה להגנות ים המלח, ולשעבר ראש מטה השר במשרדי התיירות והחקלאות – חשודה בעבירות שוחד.

 

11. רונן משה, יועץ תקשורת – חשוד בעבירות שוחד והלבנת הון.

 

12. ויקטוריה רבין, לשעבר עוזרת פרלמנטרית של סגנית השר קירשנבאום – חשודה בעבירות שיבוש מהלכי משפט והשמדת ראיה.

 

13. אלכס גולדשטיין, בעלי חברת izrus המנהלת אתר אינטרנט ישראלי בשפה הרוסית - חשוד בעבירות שוחד והלבנת הון.

 

14. בתיה כהן, רעייתו של רמי כהן - חשודה בעבירות זיוף, רישום כוזב במסמכי תאגיד ושיבוש מהלכי משפט.

 

15. אירנה וולדברג, מנכ"לית התאחדות היזמים – חשודה בעבירות שוחד.

 

16. בלה גולדנברג, עובדת הרשות הלאומית למלחמה בסמים ובאלכוהול – חשודה בעבירות של מרמה והפרת אמונים.

 

נציין כי המשטרה המליצה להעמיד לדין 36 חשודים. בפרקליטות מסרו לעניין זה כי טרם התקבלו החלטות ביחס לכל החשודים שנחקרו בפרשה.

 

יועץ התקשורת רונן משה יועץ התקשורת רונן משה צילום: אוראל כהן

 

מעו"ד יובל ששון ממשרד מיתר, ליקוורניק, גבע, לשם, טל ושות', המייצג את סטס מיסז'ניקוב, נמסר בתגובה: "טיוטת כתב האישום מגלה כי מעצרו של מר מיסז'ניקוב בדצמבר 2014 במסגרת פרשת 'ישראל ביתנו' היה מעצר שווא, שככל הנראה כל מטרתו היה משיכת כותרות. הטיוטה אינה כוללת ולו אישום אחד הנוגע לאותה פרשה. מדובר במיחזור של טענות שנבדקו לפני שנים על ידי מבקר המדינה וקיבלו מענה מפורט וענייני. לכך הוסיפו אישום שלא ניתן אלא לכנותו כניסיון אחרון, נואש וזדוני להשחיר את פני מרשי. אישום אשר אנו בטוחים כי ייעלם כלעומת שבא. אנו בטוחים כי בשימוע נמצא אוזן קשבת בפרקליטות וכי יעלה בידינו להפריך את הטענות אחת לאחת כמו גם את סיפורי הבדים שנטווה כנגד מרשי."

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x