$
הוועידה הכלכלית הלאומית 2016

הוועידה הכלכלית

"חבל שיזמים מוכשרים מתמקדים בלגרום לאנשים להפסיד כסף"

יזמי ההייטק אייל, מאיה ורון גורה חשפו בשיחה פתוחה בוועידת "כלכליסט" מה הם חושבים על כוח האדם בישראל, מה התוכניות שלהם לעתיד ואיך הם מרגישים לגבי השילוב בין עסקים ומשפחה

ניר טל 16:1614.09.16

"יש לא מעט תחום אפור במיזמים הישראלים היום, חבל שחוקרי deep learning ו machine learning מבזבזים את הכשרון שלהם בחברות שמתמקדות לגרום לאנשים להפסיד כספים בהימורים ואופציות בינאריות וכו'. פחות או יותר - 25% מכל המיזמים מתמקדים דווקא בזה. מדובר על אנשים עם יכולות שיאפשרו למיזמים בתחום הרפואה להמריא ולעשות דברים משמעותיים בתחום הרפואי למשל", כך אומר היום (ד') אייל גורה, יזם ותיק ומייסד זברה מדיקל ויז'ן ( Zebra Medical Vision) בוועידה הכלכלית הלאומית של כלכליסט. גורה, אשתו מאיה ואחיו רון נחשבים לכוכבים בשמי ההייטק הישראלי וזאת מאז מכרו לא פחות מ-3 חברות בשנת 2011 לבדה בעשרות מיליוני דולרים. בפאנל משפחתי בוועידה הם מדברים על עסקים ומשפחה, על הצורך בעובדים בשוק, ובעיקר על הצורך בניתוב נכון של יזמות ישראלית לפרויקטים עם משמעות.  

גורה דיבר גם על הצורך העז של עובדים איכותיים בישראל. על אותה מצוקה של עובדים מעיד גם אחיו הצעיר רון, שהיום מכהן כמנהל מרכז הפיתוח של חברת WeWork בישראל, ומחפש לגייס בשנה הקרובה כ-80 עובדים. "הסביבה בארץ היא תחרותית וחברות גדולות נאבקות על כוח אדם איכותי. לפעמים מתגאים שאנחנו שניים רק לעמק הסיליקון, במונחים של כוח האדם האיכותי, אבל ישראל יחסית סגורה לעובדים מחו"ל - ועד שהיא לא תפתח יהיה מאוד קשה לשמר את זה".

 


 

אלא שמעבר לתובנות של משפחת היזמים, שלאורך השנים גם שימשו כמשקיעים, אפשר ללמוד מהם לא מעט על עסקים ומשפחה. אייל רון ומאיה, שיכולים לתרגם ארוחת ערב למיזם ששווה מיליונים, לא בהכרח מעודדים זוגות ובני משפחה לרוץ לעסק זה לצד זה וזאת על אף שעבדו וייסדו לא מעט יחד ."אצלנו זה עובד מצוין במשפחה, אבל לא בהכרח יעבוד כך בכל המשפחות. לא הייתי ממליצה לעבוד יחד במשפחות מכיוון שזה יתרון להפריד בין משפחה ועבודה", כך מתוודה מאיה גורה, מייסדת אפליקציית "מיסביז" (Missbeez). עוד היא מוסיפה "לפעמים זה טוב לדבר על דברים שונים בארוחת הערב, זה טוב להפריד בין העבודה למשפחה ועובדה שבחלק מן המשפחות זה לא נגמר טוב. רון ואני עבדנו יחד וגם זה לא פשוט. לאורך השנים הפרדנו כוחות כי המשפחה זה הכי חשוב".

 

אייל גורה. אנשים שיכולים להשקיע במיזמים חיוביים מתמקדים בלנצל אנשים - וחבל אייל גורה. אנשים שיכולים להשקיע במיזמים חיוביים מתמקדים בלנצל אנשים - וחבל צילום: נמרוד גליקמן

 

יחד עם זאת, הם דואגים לסייג ולנסות לשרטט כמה חוקים שהובילו אותם להצלחה. כך לדוגמא, אייל גורה, בעלה של מאיה, מציין שהמשרדים של 2 החברות אותן שניהם מנהלים נמצאים סמוך זה לזה בשפיים "אני ומאיה שמנו את שתי החברות באותה קומה במרכז מסחרי כדי להיפגש".

 

רון גורה. מחסור בכוח אדם איכותי רון גורה. מחסור בכוח אדם איכותי צילום: נמרוד גליקמן

 

אך המסקנה המתבקשת היא שזה לא סוף הסיפור של המשפחה המצליחה. רון מדגיש: "להתחיל חברה זו הרפתקה וצריך להיות מוכנים לפחות ל-8 שנות פעילות. לכן צריך לסמוך על אנשים ואני על המשפחה שלי סומך". מאיה קצת יותר קונקרטית ומצהירה: "יש לי איזשהו חלום חדש שיום אחד אולי נתאחד שלושתנו ונקים קרן גורה להשקעות ויזמות. אני לא פוסלת".

 

מאיה גורה. "לנו זה עובד מצוין, אבל זה לא כך בכל המשפחות" מאיה גורה. "לנו זה עובד מצוין, אבל זה לא כך בכל המשפחות" צילום: עמית שעל

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x