$
הוועידה הכלכלית הלאומית 2016

הוועידה הכלכלית

המפכ"ל: "אמון הציבור במשטרה אין פירושו אהדת קהל"

מפכ"ל המשטרה אלשיך התייחס בוועידת "כלכליסט" לאתגרים העומדים בפני הגוף שעליו הוא מפקד: "אנו מנסים להיות בשיח עם האזרח באמצעות סקרים ובשיח ישיר מול האזרחים, כדי לפענח איזה שירות האזרח רוצה מהמשטרה"

תומר הדר 14:2214.09.16

"מדברים על אמון ציבור במשטרה, אנו מבינים שאמון הציבור אין פירושו אהדת קהל. יש לבחון אמון ציבור לפי מתן ערך ללקוח, והניסיון לפענח נכון את הערך הוא המרשם להשיג את אמון הציבור. על הציבור להרגיש שהמשטרה כאן עבורו", כך אמר היום מפכ"ל המשטרה רב ניצב רוני אלשיך בוועידה הכלכלית הלאומית של "כלכליסט" ובנק לאומי.

 

אלשיך הוסיף: "אנו מנסים להיות בשיח עם האזרח באמצעות סקרים וגם בשיח ישיר מול האזרחים, אנו מייצרים שיח כדי לפענח מה בעצם רוצה האזרח בדיוק מהמשטרה, מהו הטיפול הכי מיטבי באזרח. כל תחנה בוחרת נושאים שמהווים ערך ללוח ומייצרת פתרון."

 

 


 

עם זאת, הצביע על הפער בין משימות המשטרה, וההשפעה שלהם על דעת הקהל: "החלק החשוב בעבודת המשטרה הוא החלק של השיטור מוכוון מודיעין, לחימה בכנופיות וביעדי פשיעה. לחימה זו דומה במודל שלה לתפיסה של מניעת טרור. חלק זה כמובן יותר קשה לשאול את האזרח. אזרח אינו יכול לומר לי האם הוא דורש מניעת יבוא של סמים. האזרח אינו מודע לשרשרת האספקה של הסמים והסבל שהיא גורמת. בהקשר זה, כדי לתת ערך ללקוח שלנו נדרשים מודלים הרבה יותר מורכבים כדי להבין במה להתמקד.

 

אלשיך הוסיף: "אנו מבצעים סקר סיכונים בכל הנושאים- למשל על קופת המדינה- כדי להילחם בשחיתות המסכנת את קופת המדינה", מסביר אלשיך: "אתה מוצא את עצמך מייצר תמהיל נכון בין עיסוק בארגוני פשיעה גדולים ובין שוד של קשישים שעבריינים מחכים להם בפתח הבנק עם קבלת כספי הביטוח הלאומי. ההבנה שלנו היא שאם אנו עושים זאת היטב בכל המישורים, הרי שאנו יכולים לזכות באמון הציבור כי הדברים שמשפיעים על הציבור זוכים לטיפול".

 

אלשיך התייחס גם לצורך המשטרה לעסוק במניעה מול אכיפה: "המשטרה חייבת להשקיע הרבה תחכום, חשיבה וטכנולוגיה במניעה מצבית, שתוריד פשיעה. אם נשווה אותם לתחזוקה מונעת ותחזוקת שבר-כולם יודעים מה עולה יותר. באזורים עם תפוסה גבוהה מבחינת אוכלוסייה המתגוררת ועובדת בעיר, השקנו שיטור רגלי, ופשיעת הרחוב יורדת מיד- בכארבעים אחוזים. עם זאת, קיים גם תחום אפור, למשל טיפול בנוער: אנו משקיעים מרמת גני הילדים עם בטיחות בדרכים, בבית ספר יש אלימות סמים וכמובן אלימות ברשת. האוריינטציה המניעתית היא הזולה ביותר- אך יש נוער שמסתבך בעבריינות. נער הוא נכס שעוד ניתן להצלה- ולכן איננו מגדירים אותו עדיין כעבריין אנו עוסקים גם בשיקום בני נוער מרקע עברייני. הצלנו אלפי בני נוער שהיו עלולים לגדול להיות פגיעה בחברה הישראלית".

 

 

מפכ"ל המשטרה רב ניצב רוני אלשיך בוועידה הכלכלית הלאומית, היום מפכ"ל המשטרה רב ניצב רוני אלשיך בוועידה הכלכלית הלאומית, היום צילום: נמרוד גליקמן

 

אתגר נוסף אליו התייחס אלשיך הוא אתגר תקציבי: "למרות שיש משמעות לכמות השוטרים, לנוכחות שלהם, המשימה שלנו ולי בעיקר היא לקבוע איזון בין השקעה בכמות שוטרים ובין ההבטחה שאנו נמצאים באזור טכנולוגי, בשיטור חכם – ורצף טכנולוגי ומודיעיני. זה דורש כסף רב ומשימתנו היא לשכנע את האוצר שהחזר ההשקעה מובטח- כשאנו מנסים לתמחר כמה עולה פשיעה, תאונת דרכים, החשבון פשוט", מדגיש אלשיך: "אנו נמצאים בסערה של שינויים ארגוניים, טכנולוגיים, ערכיים, אך אני אופטימי: המשטרה רוצה להשתנות ויכולה להשתנות מהר. יש יכולת להיא תוצאות משמעותיות".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x