$
משפט

בית המשפט האריך את מעצרה של מרים פיירברג בשלושה ימים

מוקדם יותר היום נשלח אברהם תשובה למעצר בית למשך 15 יום, ובנוסף נאסר עליו ליצור קשר עם כל המעורבים או להגיע לעיריית נתניה במשך חודשיים. במקביל, הוארך מעצרם של עו"ד צפריר פיירברג ועו"ד אברהם גוגיג

זוהר שחר לוי 15:5811.09.16

שופט בית משפט השלום בראשון לציון, עמית מיכליס האריך היום (א') בשלושה ימים את מעצרה של ראשת העיר נתניה, מרים פיירברג החשודה בלקיחת שוחד, מרמה והפרת אמונים. "מסמכי המשטרה מצביעים על התקדמות החקירה וביסוס חשד סביר", כתב השופט בהחלטתו.

 

"קבעתי בהחלטתי הקודמת כי קיים חשד סביר הקושר את החשודה למיוחס לה", ציין השופט מיכליס בהחלטתו. "בימים האחרונים ביצעה היחידה מספר פעולות חקירה שפורטו בדו"ח הסודי. מבין כלל פעולות החקירה אני סבור שבמסמכים יש להצביע על התקדמות החקירה וביסוס חשד סביר".

 

השופט התייחס בהחלטתו לטיעוני הסנגור באשר למצבה הנפשי של פיירברג כעילה לשחרורה. "בכל הנוגע לחרושת השמועות סביב מעצרה של החשודה", אמר, "אני סבור שאכן יש להצטער על כל אותם פרסומים, חלקם עיתונאים וחלקם מסרים שונים שהועברו מקבוצות ווטסאפ שונות. כידוע מעצר אינו דבר פשוט, בטח ובטח כשמדובר במעצר ראשון ועל אחת כמה וכמה כשמדובר בחשוד/חשודה שאינם מורגלים לסביבה כמו בית מעצר ולא ניתן אף להתעלם מהחרדה שבה הייתה נתונה משפחתה של החשודה והשעות הקשות שעברו עליה עם פרסום אותן שמועות זדוניות. עם זאת, נסיבות אלו שפורטו על ידי בא כוח החשוד הינם שיקול זר למעצר, יש לשקול את התקדמות החקירה והאם החשד מתחזק והאם מתקיימת עילה להותרת החשוד במעצר".

 

השופט הוסיף כי עילת השיבוש, שבגינה מבקשת המשטרה שלא לשחררה נידונה בדיון הקודם. לדבריו, גם בית המשפט המחוזי קבע כי שחרורה של פיירברג, גם אם מרוחקת מנתניה עלולה לשבש את החקירה. "על כל אלו", כך לפי השופט מיכליס, "ניתן להוסיף את האמור במסמכי המשטרה על השיבוש הקיים ככל שהחשודה תשוחרר, זאת בשים לב למעמדה ויכולת השפעתה על עדים פוטנציאלים".

 

המשטרה טענה כי בנה והגרוש של פיירברג קיבלו שוחד בעבורה בתמורה לקידום פרויקטים נדל"ניים. פרט לפרויקט קורל שעומד במרכז החשדות לשוחד, ציין בא כוחה של המשטרה, אלישע קוגן כי ישנם לפי החשד פרויקטים נוספים שקודמו בתמורה לטובות הנאה. במקביל מעצרו של האדריכל גבי טטרו שנעצר אף הוא במסגרת הפרשה הוארך בהסכמה עד ליום רביעי.

 

בא כוחה של פיירברג, עו"ד נתי שמחוני, ביקש במהלך הדיון לדעת האם לא ניתן להמשיך בחקירה כשהיא לא במעצר אלא במעצר בית רחוק מהעיר נתניה. נציג המשטרה הבהיר כי לא ניתן לשחררה.

אברהם תשובה, עו"ד צפריר פייברג ועו"ד אברהם גוגיג בעת הארכת מעצרם בשבוע שעבר אברהם תשובה, עו"ד צפריר פייברג ועו"ד אברהם גוגיג בעת הארכת מעצרם בשבוע שעבר צילום: אוראל כהן

 

עו"ד שמחוני התייחס לשמועות שנפוצו ופורסמו במהלך סוף השבוע בנוגע למצבה הנפשי של פיירברג ולפיהן היא נתונה להשגחה בשל חשש כי תפגע בעצמה וכן שמועות כי אכן ניסתה לשים קץ לחייה. רפ"ק קוגן הבהיר כי הפרסומים אינם באחריות המשטרה.

 

"החקירה", הוסיף נציג המשטרה, "התפתחה במהלך ימי המעצר אולם ישנן עדיין פעולות חקירה, חלקן מורחבות ולכן אנו מבקשים להאריך את המעצר".

 

מוקדם יותר היום שחרר בית משפט השלום בראשון לציון את הקבלן אברהם תשובה, אחיו של בעל השליטה בקבוצת דלק יצחק תשובה, למעצר בית בן 15 יום. זאת, לבקשת המשטרה. על תשובה נאסר ליצור קשר עם כל המעורבים בפרשה למשך חודשיים. עוד נאסר עליו להגיע לעיריית נתניה למשך 60 יום, וכמו כן הוא חוייב להפקיד ערבויות בסכום של 300 אלף שקל.

 

תשובה, קבלן ויזם הבונה ברחבי נתניה, חשוד כי שיחד בכירים בעירייה בתמורה לקידום הפרויקטים שהוא בונה ברחבי העיר. המשטרה מייחסת לו עבירות של מתן שוחד, עבירות על חוק איסור הלבנת הון וכן עבירות על חוקי המסים. בנוסף, בדיון הארכת מעצרו ביום חמישי עלה נגדו חשד נוסף בדמות העלמת הכנסות שקיבל בפרויקטים בתחום הנדל"ן בנתניה שבבנייתם היה מעורב, על מנת לחמוק מתשלום מס. בעקבות החשדות נגדו, נחקר בנו של תשובה, הקבלן איציק תשובה.

 

במקביל, האריך בית המשפט את מעצרם של שני מעורבים נוספים בפרשה: מעצרו של עו"ד צפריר פיירברג, בנה של ראשת העיר, הוארך ב-3 ימים, ומעצרו של עו"ד אברהם גוגיג - ב-4 ימים. זאת לאחר שסנגוריהם עו"ד רונן רוזנבלום ובועז בן צור הגיעו להסכמות לגבי הארכת המעצר מול נציגי המשטרה.  עוה"ד רונן רוזנבלום ודניאל קליין המייצגים את גוגיג מסרו בתגובה: "הננו מאמינים כי מיצויה של החקירה תבהיר את העובדות הנכונות בעניינו של מרשנו שאינם עולות בקנה אחד עם עמדת המשטרה". 

 

החקירה הגלויה בפרשה נפתחה בשבוע שעבר, אז עצרה את המשטרה את תשובה ואיתו חשודים נוספים בהם עוה"ד צפריר פיירברג בחשד לביצוע עבירות שוחד מרמה והפרת אמונים והלבנת הון. בהמשך נעצרה פיירברג עצמה. על פי החשד, בכירים בעירייה, בהם פיירברג, בנה ויו"ר ועדת המשנה לתכנון ובנייה שמעון שר, קידמו פרויקטים נדל"ניים בתמורה לטובות הנאה עבורם ועבור מקורביהם.

 

"מעצר בית - מוצדק בנסיבות העניין"

 

באשר לשמועות בנוגע למצבה הנפשי של פיירברג, הוסיף עו"ד שמחוני: "אינני זוקף את הדברים הללו לטובת היחידה החוקרת. יש לנו הערכה כלפיה. אבל אל יקל דבר בעניינו. מדובר בראשת עיר שמנהלת את העיר לתפארה במשך 18 שנים, מוצאת עצמה באחת בחוסר אונים כשהיא מועברת לתא בכלא נווה תרצה, ספונה ומבודדת מהעולם ובעיקר מבני משפחתה. כשבני המשפחה קוראים את הדברים הללו אין להם יכולת לדעת אם הם נכונים או לא. המעצר לא נועד להשפיל או לבזות וחזקה על כולנו שהפגיעה בפרטיות היא ערך עליון והיא זכות חוקתית, על חוקית שמצאה את ביטויה גם בחוק הגנת הפרטיות וגם בחוק יסוד כבוד האדם וחירותו.

 

"במשך שעות הידיעה הזאת הייתה למשפחה אמת לאמיתה וצריך להבין מה עובר על המשפחה. לא יתכן שדבר כזה יקרה או ישנה. הפתרון לכך הוא בדמות חלופה - מעצר בית - וזה מוצדק בנסיבות העניין. בכל זמן שהיא תהיה במקום כזה ימשכו הפרסומים הזדוניים. אדוני צריך לשים לכך קץ, גם אם זה לא באחריות היחידה החוקרת. שבת ארורה שכזו אני לא מאחל לאף משפחה בישראל".

 

שמחוני הוסיף: "אני אומר את הדברים על רקע כך שאין שום הצדקה לכך שגב' פיירברג תהיה עוד דקה אחת במעצר. דקה אחת. הדברים הללו, כל פעולות המשטרה, עלו בבית המשפט המחוזי שבחן את החומרים ואמר וקבע שנוכח כל הפעולות הללו והתקדמות החקירה שדי בימים הללו. כלומר עד היום, אם לא היה סובר כך לא היה מקצר את מעצרה. היה זה מסר ליחידה החוקרת שבמסגרת הימים הללו ימצו את פעולות החקירה".

 

"פיירברג הייתה בת חורין יומיים לאחר פרוץ החקירה - האם לא ניתן לתת בה אמון ולשחררה למעצר בית מחוץ לנתניה?", שאל סנגורה בדיון. "האם לא ניתן להמשיך בחקירה כשהיא לא במעצר? האם יש חשש של ממש שאם תשוחרר היא תשבש את החקירה? אנחנו לא שם".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x