$
משפט

השופט אורנשטיין בדיון על חובות פישמן: "מה יעזור גישור? ההליך צריך להיות שקוף"

בית המשפט המחוזי דן היום בבקשת רשות המסים והבנקים למנות כונס לנכסיו של איש העסקים אליעזר פישמן, ובהצעה הנגדית של פישמן למנות מגשר להסדרת חובותיו. רשות המסים התנגדה למינוי מגשר, בעוד שנציגי הבנקים תמכו בה. השופט טרם מסר את החלטתו

משה גורלי ותומר גנון 15:2805.09.16
נשיא בית המשפט המחוזי, השופט איתן אורנשטיין, דן היום כיצד יטופלו נכסים האישיים הפרטיים של איש העסקים אליעזר פישמן לאור חוסר יכולתו לעמוד בהחזר חובותיו הנאמדים ב-5 מיליארד שקל. השופט הגיב על הצעתו פרקליטו של פישמן, עו"ד שולי גולדבלט, למנות מגשר ולא מנהל כונס, ואמר: "מה יעזור הגישור? מה הטעם? ההליך צריך להיות שקוף. אני לא מתפלא שרשות המסים לא נוטה לכך".

 

עו"ד גולדבלט השיב: "פתרונות שמעורבים בהם חברות וצדדים שלישיים עלולים להיפגע בהליך שקוף. התיק הזה אינו אכסניה לחקירות ממלכתיות, הליך פשיטת רגל צריך למצות נכסים עבור הנושים הקיימים, לא עבור התקשורת. למה לנהל את זה בהליך שקוף שיפגע בוודאות בערך הנכסים, יקטין את התמורה לנושים ויפגע בשיקומו של החייב? זה מה שמתרחש כרגע. מי שרוצה לחקור שיחקור אבל לא כאן. אנחנו לא בכתב אישום נגד פישמן".

 

עו"ד מזי רנצלר בא כוח רשות המסים אמר: "אני מתנגדת לגישור. זה מנוגד לערכי השוויון בהינתן הפרסונה שעומדת לפנינו. אנו סומכים על בית המשפט שימנה בעל תפקיד זמני שיפעל למקסם את התועלת כלפי כלל הנושים".

 

השופט אורנשטיין הפנה לרנצלר את טענת פישמן שזה לא המקום לנהל חקירות ולחפש אשמים. "אם בנק הפועלים החליט לתת אשראי זה עניין בין הבנק לבעלי המניות, לא לכאן".

 

עו"ד רנצלר: "אנו רוצים להבין איך ניתנו אשראים אחרי שהחייב היה חדל פירעון. הדברים האלה צריכים להיבדק. רב הנסתר כאן על הגלוי".

 

עו"ד פיני רובין, בא כוח בנק הפועלים הגיב: "תפקידו של בעל התפקיד אינו לבדוק את הורתו של החוב, או תבונתו של העמדת החוב וגם לא נחישות או רפיון בגביית החוב. כל אלה אינם עניין לכאן, כל עוד החוב הוא עדיין חוב".

 

הכונס שמבקשת הרשות והבנקים למנות אמור יהיה לממש שעבודים על נכסיו הפרטיים של פישמן הכוללים בין היתר מניות בחברת הדלק טן, בחברת אופיס טקסיטל, בכלכלית ירושלים ובידיעות אחרונות. 

אליעזר פישמן, היום בבית המשפט אליעזר פישמן, היום בבית המשפט צילום: שאול גולן

 

עורכי הדין מטעם הבנקים הנושים דווקא תמכו במינוי מגשר. עו"ד רובין אמר: "זה לא נראה לי מופרך. זה מריח גישור של הסדר חוב, אבל זה לא אבסורד בעיניי. לא מופרך בנסיבות הרגישות".

 

גם עו"ד רונן מטרי, בא כוח בנק לאומי לא שלל מינוי מגשר: "היקף החוב בקומה הגבוהה של הערבות האישית הוא כ-800 מיליון שקל. בתיק הזה צריך לבחון את קומת הערבות האישית מול שאר ההתחייבויות. היקף חובותיו בחברות למטה הוא כחמישה מיליארד שקלים. אם אתה מזעזע את כל העץ נדרשת מידה של זהירות. 50 מיליון למעלה בקומת הערבויות האישיות יכולים לזעזע חמישה מיליארד למטה. אף אחד לא רוצה לתת כיסוי ופטור מחקירות לפישמן אבל כל דבר בעתו. אם לא יהיה כאן משהו מכוון יהיו עשרות בקשות והליכים, חלקם מיותרים. לכן היתרון בגישור שנוכל להידבר. שני בנקים שהדומיננטיות שלהם היא 80 אחוז מהחוב ימנעו את הזעזוע".

 

עו"ד גולדבלט, בא כוחו של פישמן אמר: "רשות המסים היא רשות שלטונית וקיימת הנחיית יועץ משפטי לממשלה שעל הרשויות להעדיף הליכי גישור. על אף שרשות המסים עומדת על רגליה האחוריות למנוע גישור, על בית המשפט לכפות עליה אם ישתכנע שיש בו טעם".

 

הדיון הסתיים, והשופט ייתן החלטתו בהמשך.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x