$
משפט

יש נציב: השופט דוד רוזן מונה לנציב הביקורת על הפרקליטות

רוזן משמש שופט בית המשפט המחוזי בתל אביב מזה 12 שנים; יש לציין כי לפני בחירתו, השרה שקד פנתה למספר רב של מועמדים שסירבו, או לא יכלו למלא את התפקיד בשל ניגוד עניינים

משה גורלי 09:0912.08.16

שרת המשפטים איילת שקד מינתה את שופט בית המשפט המחוזי בתל אביב דוד רוזן לנציב הביקורת על הפרקליטות. ההחלטה, לפי החוק החדש, התקבלה בהסכמת השר לביטחון פנים גלעד ארדן והיועץ המשפטי לממשלה אביחי מנדלבליט, ונעשתה לאחר התייעצות עם נשיאת בית המשפט העליון מרים נאור.

 

 

 

רוזן, נכתב בהודעת השרה על המינוי הוא "בעל ניסיון עשיר ומגוון כפרקליט, כסניגור, כמבקר וכשופט מקצועי וחרוץ, שעושה הכל להגיע לחקר האמת ללא מורא". פסקי הדין שרוזן התפרסם בהם היו זיכוי נאשמי הדסק הרוסי באישומי הלבנת ההון בסניף הירקון של בנק הפועלים, הרשעת הנאשמים בפרשת הולילנד ובראשם ראש הממשלה לשעבר אהוד אולמרט והרשעת אנשי העסקים ג'קי בן-זקן ואיתן אלדר בהרצת מניות.

 

 

 

רוזן (בן 66) מכהן כשופט בית המשפט המחוזי בתל אביב החל משנת 2004. בעשור לפני כן כיהן כשופט בית שלום. עד לכהונתו כשופט שימש רוזן כפרקליט מחוז מרכז בצה"ל, כסנגור הצבאי הראשי וכראש המחלקה המשפטית בנציבות קבילות החיילים. רוזן בוגר תואר במשפטים מאוניברסיטת תל אביב, ובוגר תואר בכלכלה וסטטיסטיקה מהאוניברסיטה העברית.

 

שרת המשפטים איילת שקד אמרה בעקבות המינוי: "אני גאה במינויו של השופט רוזן לתפקיד. עובדי פרקליטות המדינה עושים עבודה קשה למען המדינה ולמען הוצאת הצדק לאור. עם זאת, אין גוף שאינו זקוק לביקורת בונה שתשדרג את עבודתו עוד יותר. עמדותיו של השופט רוזן יזכו למשקל ציבורי רב ויהנו מאמון הן של הציבור הרחב והן של הפרקליטות והמשטרה".

 

 

 

עם זאת, צריך לציין, שלפני בחירת רוזן פנתה השרה למספר רב של מועמדים שסירבו לקבל עליהם את התפקיד. בנוסף, היו לשרה מועמדים מועדפים יותר כדבורה ברלינר וישעיהו שנלר (שנבחר בידי ועדת האיתור ופרש) שמועמדותם נפלה בגלל קרובי משפחה שמכהנים בפרקליטות. רוזן הוא אולי הוא הבחירה הנכונה, אבל הוא בהחלט לא היה הבחירה הראשונה והמועדפת לתפקיד.

 

צריך לזכור שלאחר פיצול התפקיד, הוצאה מידי רוזן הביקורת המערכתית ונותרה הביקורת הפרטנית שעיקרה תלונות על התנהלות הפרקליט הבודד. גםם ביקורת זו הוגבלה - היא אינה כוללת ביקורת על שיקול דעת וכפופה במקרים מסויימים לשיקול דעת היועץ המשפטי לממשלה.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x