$
משפט

עו"ד אסף גרא שפרש ממשרד ש. פרידמן, דורש למנות כונס נכסים לשותפות

גרא נתבע על ידי הפירמה שעזב על סכום של 4 מיליון שקל בטענה כי לאחר שנטען כי הפר את הסכם השותפות". כעת הוא טוען בתגובה כי מדובר בתביעת סרק וב"ניסיון נואש לעצור גל עזיבה גואה במשרד עקב שיתוק ניהולי"

זוהר שחר לוי 13:2208.08.16

עו"ד אסף גרא, שפרש ממשרד ש. פרידמן ונתבע על ידי הפירמה על סכום של 4 מיליון שקל, דורש כעת לפרק את השותפות ולמנות לה כונס נכסים. "המשרד מסרב לחלק את רווחי ונכסי השותפות כדין", הוא כותב בפנייתו לבית המשפט.

 

אתמול (א') פנה עו"ד גרא לבית המשפט המחוזי בתל אביב ובתביעה שהגיש הוא דורש לפרק את השותפות בינו לבין שותפיו ממשרד ש. פרידמן.

 

במהלך החודשים האחרונים התגלע בין הצדדים סכסוך משפטי קשה לאחר שעו"ד גרא עזב את המשרד. לאחר עזיבתו, הגישה פירמת עוה"ד תביעה על סכום של 4 מיליון שקל נגדו בטענה כי "הפר בגסות רוח את הסכם השותפות".

 

לפי התביעה נגד גרא, שהוגשה באמצעות משרד פישר בכר חן וול אוריון, עו"ד גרא ניהל את מחלקת הקניין הרוחני במשרד, צבר מוניטין ונהנה מקשריו אך "כשהגיע העת ליהנות מפירות ההשקעה" הוא הודיע על פרישה לצורך הקמת משרד עוה"ד חדש "כשהוא משכנע (בהצלחה מבחינתו) את כל אנשי מחלקת הקניין הרוחני כמו גם את מרבית לקוחות השותפות שעבדו עם המחלקה – לעבור לעבוד עמו במשרד החדש".  

עו"ד אסף גרא עו"ד אסף גרא צילום: רוני פרל

 

עו"ד גרא טען מנגד, בכתב ההגנה שהגיש, כי מדובר בתביעת סרק ו"ניסיון נואש לעצור גל עזיבה גואה במשרד עקב שיתוק ניהולי, אי סדרים וליקויים חמורים בהתנהלות העסקים". עו"ד גרא, ששותף כיום עם עו"ד נוסף שפרש ממשרד ש.פרידמן, עו"ד דביר גסנר, במשרד גרא-גסנר, ביקש לדחות על הסף את התביעה והודיע על כוונתו להגיש תביעה נגדית על כספים שלטענתו לא שולמו לו בתקופת עבודתו במשרד.

 

בתביעה שהגיש אתמול לבית המשפט, הוא דורש לפרק את השותפות ולמנות כונס נכסים או מפרק שיכנס את נכסי השותפות, יקבל את ספרי חשבונותיה ויבדוק ויחקור אחר הכספים והנכסים שנמצאים בידי צדדים שלישיים ויפעל להשבתם. עוד הוא מבקש לבצע עריכת חשבונות בין השותפים בה, לפי זכויותיהם.

 

שותפיו לשעבר בש.פרידמן, כך הוא טוען בפנייתו לבית המשפט, סירבו לשתף עמו פעולה, בכל הנוגע לפירוקה של השותפות ולהתחשבנות הנובעת ממנה. "עד למועד זה", נכתב, "והגם שהשותפות בין הצדדים הגיעה לקיצה, סירבו השותפים לחלק את רווחי ונכסי השותפות כדין, ואף להעביר אליו מסמכים אשר מהם ניתן יהיה לשום את חלקו ברווחי ונכסי השותפות".

 

עוד מצוין בתביעה כי ש.פרידמן ביססה את תביעתה נגד עו"ד גרא על הסכם שכותרתו "חוזה מיזוג" שכלל לא הוצג לו, כך לדבריו, עד לשלב הגישור בין הצדדים. גרא טוען כי מעולם לא חתם עליו ומעולם לא הסכים ל"תניות דרקוניות ומפלות המופיעות בו, אשר אף נוגדות את הדין, לרבות את זכות היסוד לחופש העיסוק".

 

ממשרד ש. פרידמן ושות' נמסר: "הבקשה בה מדובר נמסרה לידי עורכי דיננו לפני זמן קצר והם ישיבו עליה לבית המשפט. עם זאת, ברור על פני הדברים שמדובר בבקשה הזויה, שנועדה לצרכים תקשורתיים ומתוך ניסיון להרתיע את השותפות מהמשך ניהול התביעה אותה הגישה השותפות נגד עו"ד גרא לתשלום כספים שהוא חייב לה.

 

על מופרכות הטענות בבקשה וצביעותן יעידו דברים שכתב עו"ד גרא עצמו "בזמן אמת", עת הודיע על פרישתו מן השותפות (במסמך שצורף לכתב התביעה שהגישה השותפות נגדו): " אנו זוכרים לכם חסד נעורים. קיבלתם אותנו בזרועות פתוחות לפני שלוש שנים, ומאז, בהרבה עבודה קשה, פרחנו וצמחנו. אנו מציעים וחפצים בכל מאודנו בהמשך שיתוף פעולה עמכם. השותפות התברכה בעורכי-דין מן המדרגה הראשונה, חברינו ועמיתינו, וכוונתנו היא להמשיך לעבוד ביחד על המשותף". משרד ש. פרידמן הוא אכן משרד בעל מוניטין מקצועיים מן המדרגה הראשונה, הקיים כבר למעלה מ-75 שנה, נמצא בשנים האחרונות בתהליך גידול מתמיד וימשיך לפעול בהצלחה גם בעתיד".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x