$
משפט

פירמת עורכי הדין ש.פרידמן תובעת פיצוי של 4 מיליון שקל מהשותף שנטש

בתביעה המופנית כלפי עו"ד ד"ר אסף גרא שעמד בראש מחלקת הקניין הרוחני של המשרד עד לעזיבתו נכתב כי הוא "הפר בגסות רוח את הסכם השותפות" כשפרש ו"שידל את אנשי מחלקת הקניין הרוחני" לעזוב עימו ולעבור למשרדו החדש

זוהר שחר לוי 15:2108.03.16
פירמת עורכי הדין ש.פרידמן מתקשה לקבל את נטישתו של אחד משותפיה שלקח עמו את מחלקת הקניין הרוחני ובתביעה שהוגשה בימים האחרונים היא דורשת פיצוי של 4 מיליון שקלים: "הפר בגסות רוח את הסכם השותפות"

 

התביעה, שהוגשה באמצעות משרד פישר בכר חן וול אוריון לבית המשפט המחוזי בתל אביב, מופנית כלפי עו"ד דר' אסף גרא – מי שעמד בראש מחלקת הקניין הרוחני של הפירמה עד לעזיבתו.

 

לפי התביעה, עו"ד גרא החל לעבוד במשרד ש.פרידמן בשנת 2012 כעו"ד שכיר, מתוך כוונה לפתח במסגרת המשרד מחלקת קניין רוחני וכעבור כשנה הצרף לשותפות כשותף מן המניין.

 

בשנים הללו, אומרים בש.פרידמן, תוך שימוש במוניטין של המשרד ובקשריו, התפתחה מחלקת הקניין הרוחני במהירות וכללה כ-10 עובדים מקצועיים. גם כמות הלקוחות שעבדו עם מחלקת הקניין הרוחני של המשרד גדלה באופן דרמטי – מתיקים בודדים בלבד בראשית ימי המחלקה למאות תיקים פעילים כעבור כשלוש שנים.

 

"או אז", כותבים נציגי המשרד, "כשהגיעה העת ליהנות מפירות השקעת השותפות במחלקת הקניין הרוחני שפותחה כאמור, הודיע עו"ד גרא על פרישה מהשותפות לצורך הקמת משרד עורכי דין חדש, כשהוא משכנע (בהצלחה מבחינתו) את כל אנשי מחלקת הקניין הרוחני כמו גם את מרבית לקוחות השותפות שעבדו עם המחלקה – לעבור לעבוד עמו במשרד החדש". בש.פרידמן טוענים כי המהלך נעשה אף מבלי לתת הודעה מוקדמת של 3 חודשים על הפרישה אלא של פחות מחודש.

 

עו"ד גרא, כך לפי התביעה, הודיע על פרישתו מן השותפות במאי 2015 לצורך פתיחת משרד חדש ביחד עם עו"ד דביר גסנר בשם גרא-גסנר. "היום הודענו על החלטתנו לפרוש", כתבו עוה"ד לעובדי ש.פרידמן. "זו החלטה קשה ומורכבת אליה הגענו לאחר מחשבה רבה. אנו זוכרים לכם חסד נעורים. קיבלתם אותנו בזרועות פתוחות לפני שלוש שנים, ומאז, בהרבה עבודה קשה, פרמנו וצמחנו". את מכתב הפרישה מסיימים עוה"ד גרא וגסנר בכוונתם "לפתוח בוטיק קטן שעיסוקו קניין רוחני ותו-לא. על כן, שיתוף הפעולה מתבקש – ומה טוב אם ייעשה עמכם".

 צילום: שאטרסטוק

 

אלא, כך טוענים בש.פרידמן, כעבור זמן קצר התברר למשרד כי "מתק השפתיים ודברי הנועם" לא היו אלה מסווה להפרות גורפות של ההסכם ושל הדין – כלפי השותפות. ימים ספורים לאחר הודעת הפרישה קיבלה השותפות הודעות התפטרות גם משאר עובדי מחלקת הקניין הרוחני שעברו לעבוד במשרד החדש.

 

"שידול כל אנשי מחלקת הקניין הרוחני לעזוב את המשרד ולעבור לשותפות גרא-גסנר", נכתב בתביעה, "היה צעד ציני ומחושב מצד גרא, אשר מנע מש.פרידמן את פרק הזמן הסביר להתארגן למתן מענה ללקוחותיה בתחום הקניין הרוחני".

 

"צעד ציני ומחושב", מכנים בש.פרידמן את המהלך שמנע לשיטתם את היכולת להתארגן כראוי לקראת השינוי. במסגרת מהלך זה, נטען עוד, העובדים שעברו עם עו"ד גרא הפרו גם הם את חובותיהם על פי ההסכמים וכן נלקחו חומרים המהווים קניינה של השותפות. עו"ד גרא, צוין עוד, אף הפר את חובתו לשלם לשותפות את המגיע לה על פי חוזה השותפות במקרה של פרישה בנסיבות אלה – 33% מתקבולי לקוחות המשרד שעברו לעבוד עם משרדו החדש, למשך שלוש שנים.

 

הפירמה מוסיפה עוד כי אם לא די בכך, הרי שהשותפות החדשה גם פנתה ללקוחותיה בתחום הקניין הרוחני והציעה להם את שירותיה. זאת, נטען בתביעה, תוך שימוש במידע אודות הלקוחות שהוא קניינה של הפירמה.

 

"במעשים אלו", נכתב עוד לבית המשפט, "גזלו הנתבעים את נכסי השותפות ופגעו בקניינה, תוך שהם זוכים כתוצאה מכך בהכנסות שהיו אמורות לצמוח לשותפות. שותפות גרא-גסנר אחראית לנזקי ש.פרידמן מאחר שביודעין ובלי צידוק מספיק גרמה להפרת חוזה עם העובדים שפרשו".

 

פרט לפיצויים הכספיים העומדים כעת על 4 מיליון שקלים מבקשת הפירמה לקבל לידיה מידע ופירוט על לקוחות השותפות החדשה. זאת, כדי לנסות לאמוד את הנזקים שנגרמו לה, לשיטתה. "הנתבעים", כך נכתב, "הפרו את חובותיהם מכוח הסכם השותפות והדין והם גורפים לכיסם כתוצאה מכך כספים המגיעים לשותפות מבלי להעבירם לידיה".

 

מעו"ד גרא נמסר: "התובעת", משרד עורכי דין ותיק בישראל, מוצאת לנכון לטעון כלפי שותפים לשעבר טענות חסרות יסוד בתקווה לנסות ולמנוע פרישות נוספות משורותיו בדרך של גביית 'היטל פרישה'".

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x