$
קפיטליזם 3.0
קפיטליזם 3.0 גג כתבה

הנוער בסיכון, העסקים בטוחים

קרן דואליס קוראת לרשויות המקומיות להקים עסקים שיספקו עבודה לאוכלוסיות מוחלשות

גיל קליאן 08:3803.08.16

מרכז השלטון המקומי הוציא החודש קול קורא לרשויות המקומיות לאתר הזדמנויות להקמת עסקים חברתיים, זאת כחלק משיתוף פעולה עם קרן דואליס של חנוך ברקת, שמשקיעה בעסקים חברתיים, כלומר בגופים למטרות רווח שגם מייצרים תועלת חברתית מדידה. העסקים שדואליס מתכוונת להשקיע בהם בשיתוף הרשויות המקומיות הם כאלה שיעסיקו אוכלוסיות הסובלות מתת־תעסוקה בשוק העבודה.

 

"הקרן ‏מסייעת ‏בהשקעה ‏כספית‏ להקמת‏ העסק ‏החברתי, ‏ומסייעת‏ במתן ‏כלי ‏ניהול, ‏שיווק‏ ותכנון‏ אסטרטגי,‏ הכשרה‏ מקצועית ‏ורכז ‏חברתי. תפקיד ‏הרשות ‏המקומית ‏הוא ‏לסייע ‏באיתור ‏האוכלוסייה ‏המוחלשת ‏וסיוע ‏בהוצאת‏ העסק ‏החברתי ‏לפועל", נכתב בחוזר לרשויות המקומיות. במסמך פורטו גם סוגים של עסקים חברתיים המופעלים כיום על ידי עיריות, כמו מסעדות ‏ובתי ‏קפה, ‏מאפיות, ‏קייטרינג, ‏חנויות ‏וקמעונות ‏באופן ‏כללי, ‏שירותי ‏תוכנה,‏ מרכזי ‏קול סנטר ‏במיקור‏ חוץ, ‏חקלאות ‏– גינון, ‏משתלות,‏ רכיבה ‏טיפולית ‏כלביות וכדומה.

 

מימון העסקים הללו, עד 2 מיליון שקל לעסק, יגיע מהקרן המשותפת של דואליס עם המדינה. "לקרן 26 מיליון שקל. ניצלנו עד היום 5-6 מיליון שקל ממנה, ככה שהדרך עוד ארוכה. אנחנו מתכננים 20-15 עסקים חברתיים במימון הקרן הזאת", אמר ל"כלכליסט" יו"ר קרן דואליס חנוך ברקת.

מסעדת אנה בירושלים. מעסיקה נוער בסיכון מסעדת אנה בירושלים. מעסיקה נוער בסיכון צילום: נדב אריאל

 

ברקת הסביר ששיתוף הפעולה עם מרכז השלטון המקומי מוכיח את עצמו: "אנחנו כבר כמה שנים שמים לב שהעסקים החברתיים המצליחים הם עסקים שיש להם שותפות עם הרשות המקומית. הדוגמה הכי בולטת היא ירושלים, שהיום יש שם התגייסות של ראש העיר, של מנכ"ל העירייה ומחלקת הרווחה לתפיסה של עסק חברתי. בתל אביב אנחנו עובדים עם אגף הרווחה. נוצר שיח שהלך והתרחב דרך מפעל הפיס, שהם שותפים שלנו, ששמעודד פנייה לרמה הארצית, לכל הרשויות המקומיות. היוזמה היתה של השלטון המקומי".

 

לדברי ברקת, עסקים חברתיים מסוגלים לסייע לאוכלוסיות שכיום מטופלות במחלקות הרווחה, ובעלויות נמוכות יותר. ברקת דיבר גם על התועלת המיידית: "קודם כל זה יגביר את המודעות. כמו שהיום יש לנו עסקים חברתיים בבאר שבע, ירושלים ותל אביב, ואנחנו בשיחות עם מגדל העמק - נמצא את עצמנו בעוד שלוש־ארבע רשויות מקומיות. אחרי החגים נעשה מפגש עם הרשויות המקומיות כדי להרחיב את היריעה".

 

ברקת הוסיף: "עסק חברתי זה חיה יותר מסובכת מפרויקט של עמותה, ואנחנו רואים שאיפה שראש העיר נרתם לעניין יש יותר היענות בכל העירייה. אחת הבעיות בעולם החברתי היא שפרויקט נמשך שלוש שנים ופתאום נגמר. לעסק חברתי שרידות גבוהה יותר".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x