$
תיירות

המזוודה לא הגיעה יחד אתכם? למה זה קורה ואיך נמנע זאת

בשנה שעברה אבדו "רק" 23 מיליון מזוודות ל-3.5 מיליארד נוסעים בטיסות ברחבי העולם. אבל כשאתה מאבד את המזוודה, הסטטיסטיקה לא מעניינת אותך. כמה עצות שיכולות למנוע את עוגמת הנפש

שירות כלכליסט 22:3206.07.16

לא נעים לרדת מטיסה ולגלות שהמזוודה לא הגיעה אתכם, אך החדשות הטובות הן שבשנה שעברה אבדו רק 23 מיליון מזוודות, בהתחשב בכך ש-3.5 מיליארד אנשים עלו ב-2015 על טיסות, מדובר בנתון לא רע בכלל.

 

אולם על אף השיפור, מזוודות עדיין הולכות לאיבוד על בסיס יומיומי. דו"ח שפרסמה חברת SITA המעניקה ייעוץ לחברות תעופה, מונה את הסיבות העיקריות מדוע מזוודות הולכות לאיבוד, וכולל עצות כיצד ניתן להפחית את הסיכוי שזה יקרה לכם.

 

אז למה מזוודות הולכות לאיבוד:

 

1. טיסת המשך: המקרים העיקריים שבהם מזוודות יכולות להיעלם היא כשמפספסים טיסת המשך. כמחצית מהמקרים שבהם אבדו או נשלחו למקום הלא נכון, קרו בשל בעיה בטיסת ההמשך.

 

2. שגיאות בכרטוס, החלפת מזוודות בין נוסעים ובעיות אבטחה: המקרים האלה מייצגים 19% מכל המזוודות האבודות. כלומר, אחת מכל 5 מזוודות שלא מגיעה ליעדה נופלת לאחת הקטגוריות הללו.

 

 צילום: שאטרסטוק

 

3. עיכובים שנגרמו בשדה התעופה, עיכוב בגלל המכס, מזג האוויר או הגבלות משקל: זו קטגוריה נרחבת אך היא מייצגת 16% מכל המזוודות האבודות.

 

4. המזוודה לא הועלתה לטיסה או לא הורדה כמתוכנן בנחיתה: כל אחת מהסיבות הללו מייצגת 4% מהמזוודות שאובדות.

 

5. טעות בתיוג: בזכות התפתחויות טכנולוגיות, תיוג שגוי אחראי כעת רק ל-4% מהמזוודות האבודות.

 

  צילום: שאטרסטוק

 

כיצד אפשר לצמצם את הסיכוי שהמזוודה תלך לאיבוד?

 

1. הימנעו ככל האפשר מהפרש קצר בין הנחיתה לטיסת ההמשך: ודאו שיש לכם מספיק זמן בין הטיסות. פער של 40 דקות מהנחיתה עד להמראה של טיסת ההמשך הוא אמנם חוקי, אך החשש לפספס את הטיסה במקרה כזה הוא גדול למדי, וכך גם החשש שהמזוודה לא תגיע ליעד ביחד איתכם.

 

2. הוסיפו תגיות זיהוי למזוודות: ספקו מספיק מידע אישי על המזוודה. אחת העצות היא אף לחבר תג זיהוי גם לפנים המזוודה. אם אתם טסים עם מזוודה שחורה בעלת מראה שכיח, נסו לצרף תג זיהוי צבעוני, שיעזור לך למנוע מאחרים לקחת בטעות את המזוודה שלכם.

 

 צילום: שאטרסטוק

 

3. בדקו שוש ושוב את תג היעד: זה התג המוצמד למזוודה בצ'ק-אין לפני שהמזוודה ממשיכה במסוע. שימו לב שכתוב עליו היעד הנכון.

 

4. ארזו בזהירות: אל תארזו פריטים אסורים. בדקו קודם מה אסור להעלות על המטוס במזוודה.

 

5. השתמשו בטכנולוגיה כדי לעקוב אחר התיק: המעקב אמנם לא מבטיח שהמזוודה אכן תגיע ליעדה, אך זה יכול להקל כשיודעים להיכן היא מגיעה בסופו של דבר. עם זאת, אולי כדאי שתמתינו קצת לפני שתקנו את מכשירי המעקב, שכן חברות התעופה משקיעות לא מעט בטכנולוגיה החדישה ביותר שאמורה לעזור לצמצם בעיות במזוודות.

 

אם בכל זאת המזוודה שלכם הולכת לאיבוד או שנגרם לה נזק, עליכם להגיש מייד דו"ח תלונה, שכן יש מגבלת זמן ואחריה לא תוכלו לעשות זאת. אם המזוודה לא נמצאת, אתם זכאים לפיצוי אך תצטרכו לספק הוכחות לתכולה. צילום מבעוד מועד של התכולה של המזוודה יכול לשמש כמקור מהימן בנוסף לקבלות.

 

הדרך הבטוחה לוודא שהמזוודה נשארת אתכם היא פשוט להעלות אותה אתכם על הטיסה. אך בימינו עם המרחב המוגבל במטוסים, ייתכן ותדרשו ברגע האחרון לעשות לה צ'ק-אין. ואז יש לכם סיכוי של 6.5 מתוך 1,000 שהמזוודה תאבד או תשלח למקום הלא נכון.

 

  צילום: גטי אימג'ס

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x