$
קפיטליזם 3.0
קפיטליזם 3.0 גג כתבה

תתחילו לראיין פרופסורים ערבים

אתר A-List, שהושק על ידי עמותת סיכוי וארגון אנו, מרכז מומחים ערבים בתחומי דעת שונים, במטרה להנגישם לעיתונאים הישראלים

גיל קליאן 08:2925.05.16

הארגון החברתי "אנו" ועמותת סיכוי השיקו השבוע את אתר A-List, המרכז מאגר של מומחים ערבים בתחומי דעת שונים. מטרת האתר להילחם בהדרה של ערבים מהתקשורת הישראלית, ולספק מאגר זמין של מומחים ערבים שיקל על העיתונאים ואנשי התקשורת לתת להם במה.

 

מחקרים חדשים מצאו כי שיעור הייצוג של ערבים בתקשורת עומד על אחוזים בודדים, בדומה לממצאים של מחקרים בשני העשורים האחרונים, וזאת אף שהאזרחים הערבים מהווים כמעט חמישית מאזרחי המדינה. "מדד הייצוג", שיזמה עמותת סיכוי, חשף כי בכלי התקשורת האלקטרונית המובילים שיעור הערבים המרואיינים עומד על כ־2%. עוד נמצא כי על פי רוב ערבים מוזמנים להתראיין בנושאים הנוגעים לציבור הערבי ולקונפליקט הישראלי־פלסטיני, ולא בנושאים אקדמיים, פוליטיים וחברתיים אחרים.

 

המאגר האינטרנטי החדשני נבנה ועוצב בהתאם לצרכים של אנשי מערכות התקשורת ויהיה זמין גם בגרסת מובייל ולשיתוף מהיר ברשתות החברתיות. בשלב הראשון המאגר יכלול כמאה מומחים, אך הוא צפוי לגדול בעשרות מומחים חדשים מדי חודש בשנה הקרובה, כמחצית מהם נשים.

 

מטרת המאגר היא לעודד אנשי תקשורת ישראלים להזמין דוברים ערבים להתראיין בנושאים מגוונים שעל סדר היום הציבורי, כגון איכות סביבה, רפואה, משפט וקניין, טכנולוגיה והייטק. לכל מומחה הוקם עמוד ייעודי באתר עם מידע רב על אודותיו, לרבות פרסומים וראיונות קודמים בתקשורת, פרטים על תחומי המומחיות והידע שלו, היכן הוא פועל ופרטי הקשר שלו.

 

ד"ר חוסאם חאיק, ממומחי האתר. שיעור המרואיינים הערבים עומד על 2% ד"ר חוסאם חאיק, ממומחי האתר. שיעור המרואיינים הערבים עומד על 2% צילום: עמית שעל

 

 

המומחים הערבים הנכללים במאגר הם חוקרים, יזמים ופעילים ערבים אזרחי ישראל בעלי שם בינלאומי בתחומם שאינם נחשפים בתקשורת בעברית בדרך כלל. עם המומחים הללו נמנים למשל עמאד תלחמי, מייסד ומנכ"ל חברת באבקום, שהיה יד ימינו של דב לאוטמן; רים יונס, מייסדת ומנכ"לית חברת הביוטק אלפא־אומגה; פרופ' חוסאם חאיק מהטכניון, ממציא "האף האלקטרוני" לזיהוי מחלות; פרופ' יעקוב חנא, חוקר גנטיקה מולקולרית בעל שם עולמי ממכון ויצמן; פרופ' זיאד חנא, יזם הייטק מצליח שהקים בישראל מרכז פיתוח תוכנה בינלאומי; ד"ר סראב אבו־רביעה קווידר, אנתרופולוגית מומחית למגדר ממוצא בדואי; פרופ' מונא מארון, חוקרת מומחית לחקר המוח ובייחוד לזיכרונות ופוסט־טראומה; נורה נאסיר, יזמית סטראט־אפ בתחום הננוטכנולוגיה; אמאני בריק, בכירה בגוגל ישראל; ד"ר דליה פדילי, יזמית ומנהלת רשת לבתי ספר ללימוד אנגלית; וד"ר בשארה בשארה, מנהל בית חולים בנצרת.

 

ארגון "אנו" מתמחה בקידום שיתופי פעולה אזרחיים-חברתיים ובקמפיינים לשינוי חברתי. עמותת סיכוי היא ארגון יהודי-ערבי משותף לקידום שוויון בין אזרחים יהודים וערבים.

 

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x