$
דו"ח מבקר המדינה 2016
דו"ח המבקר 2016 גג עמוד

דו"ח המבקר

"למשרד החוץ לא היתה אסטרטגיית פעולה נגד החרם נגד ישראל"

מדו"ח מבקר המדינה עולה כי ממשלת ישראל אולי עושה קולות כאילו היא נלחמת בתופעת החרם הבינלאומי על ישראל, ואולם בפועל אינה עושה הרבה

שאול אמסטרדמסקי 16:2324.05.16

ממשלת ישראל אולי עושה קולות כאילו היא נלחמת בתופעת החרם הבינלאומי על ישראל, ואולם בפועל אינה עושה הרבה. כך קובע דו"ח מבקר המדינה שבחן את הפעילות הממשלתית בנושא במהלך 2015.

 

על פי בדיקת אנשי משרד מבקר המדינה, על המלחמה בתופעת החרם על ישראל אמונים כמה משרדים במקביל: משרד החוץ, המשרד לעניינים אסטרטגיים והסברה בראשות גלעד ארדן, ומשרד התפוצות של נפתלי בנט.

 

בדיקת המבקר העלתה כי המשרד לעניינים אסטרטגיים אמנם קיבל סמכויות רבות לנהל את המדיניות הממשלתית כנגד תופעת החרם, ואולם אפילו לא ניצל את מלוא התקציב שעמד לרשותו לטובת העניין. המבקר גילה גם כי המשרד לא הצליח "להציג הישגים משמעותיים בתחום", ובשנת 2015 אפילו "לא מימש את תכניות העבודה האופרטיביות שלו". אבל העיקר שיש משרד.

חרם נגד סודהסטרים בברייטון, אנגליה חרם נגד סודהסטרים בברייטון, אנגליה

 

במקביל, גם משרד החוץ לא יוצא נקי מבדיקת המבקר. הבדיקה העלתה כי משרד החוץ "לא גיבש מדדים ברורים להשגת יעדי המשרד בנושא המאבק תנועת החרמות". לכן אין זה מפתיע כי "המשרד מתקשה להציג הישגים הנוגעים להתמודדותו עם ניסיונות הדה-לגיטימציה של ישראל ברחבי העולם".

 

בתחום המאבק באנטישמיות, משימה מקבילה למאבק בתנועת החרם, מבקר המדינה מצא אזלת יד ממשלתית דומה. כך, למרות התגברות תופעת האנטישמיות ברחבי העולם ובעיקר באירופה, המבקר מוצא כי בסוף שנת 2015 הנהלת משרד החוץ "עדיין לא דנה ביוזמת חטיבת תפוצות ודתות משנת 2014 לקיים מסע הסברה רחב היקף באירופה ובארה״ב להגברת המודעות לנושא הפליטות היהודית מארצות ערב ואיראן".

 

לסיום, כותב המבקר, "לא היתה למשרד החוץ אסטרטגיית פעולה רחבה וארוכת טווח הכוללת חזון, יעדים בני השגה, מטרות קונקרטיות, דרכי פעולה חלופיות ומדדי הצלחה". אם זה לא היה כל כך מביך זה היה מאוד מאוד עצוב.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x