$
דעות

ותודה למשקיעים האמריקאים, שנסוגו מהתנגדותם למכירה

אם קרן הגידור רייג'ינג קפיטל, שהחזיקה ב־8% מאיזיצ'יפ, לא היתה נסוגה מהתנגדותה, העסקה היתה מתבטלת בגלל חוק החברות הישראלי, שמחייב רוב מיוחד של 75% מהמצביעים למכירה

שלומי כהן 09:2521.01.16

בחודש הבא תימחק מהמסחר בישראל ובניו יורק איזיצ'יפ (EZCH), אחת החברות הציבוריות הדואליות הוותיקות, שנמכרת למלאנוקס (MLNX) תמורת 811 מיליון דולר במזומן.

דרמת המכירה אמנם הסתיימה השבוע, אך מנהלי שתי החברות, אלי פרוכטר מאיזיצ'יפ ואיל וולדמן ממלאנוקס, יודעים היום את מה שלא העלו בדעתם כשהכריזו על המכירה לפני שלושה חודשים וחצי: אם קרן הגידור רייג'ינג קפיטל, שהחזיקה ב־8% מאיזיצ'יפ, לא היתה נסוגה מהתנגדותה, העסקה היתה מתבטלת. חוק החברות הישראלי, שמחייב רוב מיוחד של 75% מהמצביעים למכירה, בתוספת שיעור גבוה של משקיעים פרטיים מארה"ב באיזיצ'יפ, הפכו את קרן הגידור ללשון מאזניים.

 

פרטיים החזיקו ב־30% מאיזיצ'יפ

חברת השבבים הקטנה מיקנעם, שהצליחה לחדור למובילי שוק התקשורת כמו סיסקו, ג'וניפר והיצרניות הסיניות הגדולות, משכה אליה לאורך 16 שנה משקיעים אמריקאים פרטיים — הרבה מעבר לממוצע בחברות ישראליות אחרות.

 

מעריכים כי כ־30% מאיזיצ'יפ הוחזקו בידי משקיעים פרטיים, כלומר כ־10 מיליון מניות. בהצבעה שאמורה היתה להתקיים בנובמבר התכוונו מחזיקים ב־4.5 מיליון מניות להתנגד למכירה למלאנוקס, ויחד עם קרן הגידור, שהחזיקה ביותר מ־2 מיליון מניות, הם עמדו בוודאות לחסום אותה, ולכן ההצבעה נדחתה.

 

בהמשך, כאשר לא הופיע רוכש במחיר גבוה יותר, ואחרי שוולדמן סירב לבקשת רייג'ינג קפיטל להעלות את המחיר, השתכנעה הקרן כי לטובת כלל המשקיעים ועתידה של איזיצ'יפ עליה לתמוך בעסקה. עבודת שכנוע אינטנסיבית של פרוכטר הפחיתה את מספר המתנגדים מקרב המשקיעים הפרטיים, שרובם משתייכים ל"מועדון המשקיעים של ג'ורג' גילדר", לרמה של 3.1 מיליון מניות, 16% מהמצביעים, וזה מה שהוביל לאישור הסופי.

 

מעבדי הרשת יחזקו את יכולות מלאנוקס

עם סגירת המכירה בחודש הבא יפרוש פרוכטר, וגם כמה מנהלים נוספים לא יעברו למלאנוקס. מעבדי הרשת של איזיצ'יפ יחזקו מאוד את יכולות מלאנוקס בפתרונות מבוססי אתרנט, שהם מנוע הצמיחה החזק יותר והחדש יחסית שלה. אלה אחראים ל־22% מהמכירות ברבעון השלישי עם גידול שנתי של 87%, לעומת פתרונות האינפיניבנד, שנכון לרבעון השלישי, תרמו 71% מהמכירות עם גידול שנתי של 32%.

 

החברה הממוזגת תסיים את השנה עם מספרים טובים יותר מכפי שצפו למלאנוקס ערב הרכישה. המיזוג יביא למכירות של יותר מ־800 מיליון דולר ורווח למניה של יותר מ־3 דולר, שכן הרווח הגולמי של איזיצ'יפ גבוה מזה שיש היום למלאנוקס, ולכן הוא יתרום לרווחיות גבוהה יותר.

 

מעבר לתקופת האינטגרציה, שבמהלכה ישולבו עובדי איזיצ'יפ במלאנוקס, גם היא מיקנעם, הפוטנציאל הגדול של מלאנוקס מהרכישה ייבחן רק בעוד שנתיים־שלוש. אז היא צפויה להשיק פתרונות אתרנט חדשים, בעיקר מתגים וכרטיסי תקשורת מתקדמים וחכמים יותר, מבוססי מעבדים חדשים פרי פיתוח עצמי, שישלבו על שבב אחד את הטכנולוגיות של שתי החברות.

 

כמה מומחים מרחיקים לכת ומאמינים כי לנוכח היכולות של חטיבת טילרה האמריקאית של איזיצ'יפ בפיתוח מעבדי מחשוב מרובי ליבה, מלאנוקס עשויה בעתיד הרחוק יותר להצטרף למחנה של מפתחי מעבדי שרתים מבוססי ARM, המחנה שמטיל אימה על אינטל, שהיא היום בעלת הבית עם 99% משוק מעבדי השרתים. כבר היום מלאנוקס משתפת פעולה עם קואלקום, שנכנסת לתחרות מול אינטל.

 

מלאנוקס מלאנוקס צילום: הילה ספאק

 

אם זה יקרה, מדובר במהפכה, אבל עד אז אינטל ממשיכה להטיל אימה על משקיעי מלאנוקס בשתי חזיתות. האחת היא התחרות של פתרונות האינפיניבנד, שכבר שנים יש המחכים לכך שאינטל תכה בה את מלאנוקס.

 

 אם וכאשר היא תשיק פתרונות מתחרים, צפוי שמלאנוקס תהיה כבר בדור הבא, , כפי שוולדמן מרבה לומר. החזית השנייה היא התגובה הקשה ביום שישי האחרון במניית מלאנוקס, צניחה של יותר מ־8%, על אכזבה מתוצאות אינטל בתחום של מרכזי האחסון — צמיחה נמוכה מהצפי בשוק שהוא בגדול גם של מלאנוקס. מניסיון העבר אנחנו יודעים, כי יש קשר די רופף בין תוצאות אינטל בנישת מרכזי האחסון לאלה של מלאנוקס.

 

כנראה שהתגובה החריפה היא שגרמה אתמול למלאנוקס לחזור ולאשר את התחזיות שמסרה לפני שלושה חודשים לרבעון הרביעי, כלומר מכירות בטווח של 171–176 מיליון דולר.

 

הכותב הוא יועץ ומשקיע בני"ע שונים

בטל שלח
    לכל התגובות
    x