$
משפט

סכסוך בין יוסי דינה לענבל אור בפרויקט מציצים; דורש 25 מיליון שקל

דינה רכש מאור דירה בפרויקט בתל אביב ב-11 מיליון שקל. לטענתו, עד כה יש עיכוב של 5 שנים בפרויקט והוא נדרש לשלם למעלה מ-2 מיליון שקל מעל למחיר הדירה הראשוני שעליו התחייבה אור. קבוצת ענבל אור בתגובה: "לא מתנהל בין הצדדים הליך תביעה, נפעל בהתאם להחלטת ביהמ"ש המוסמך"

דותן לוי 08:5805.01.16

איש העסקים הישראלי-אמריקאי יוסי דינה דורש מענבל אור סכום של כ-25 מיליון שקל במסגרת סכסוך מתמשך בין השניים בפרויקט מציצים בתל אביב.  

דינה המתגורר בארה"ב ומוכר בזכות תוכנית הריאליטי שבה הוא מככב המשודרת בערוץ E!, רכש מאור דירה במסגרת קבוצת רכישה שארגנה בסמוך לחוף מציצים בתל אביב בתמורה לכ-11 מיליון שקל. בין הטענות המרכזיות של דינה – עיכוב של שנים בלוחות הזמנים של הפרויקט, ותשלום נוסף של מיליוני שקלים מעבר לסכום שנקבע במסגרת ההסכם הראשוני.

 

רכישת הדירה והסכסוך בין השניים נחשפו במסגרת המרצת פתיחה שהגישה אור לבית המשפט המחוזי בתל אביב, שבמסגרתה היא דורשת כי טענותיו של דינה יתבררו בבית המשפט ולא בהליך בוררות. כתב התביעה שהגיש דינה לבורר, ושבו מופיעות טענותיו כנגד אור, צורף כנספח להמרצת הפתיחה שהגישה אור.

 

ענבל אור ענבל אור צילום: גיא הכט

  

על פי התביעה שהגיש דינה לבורר, הוא הצטרף לקבוצת הרכישה של אור באוגוסט 2008, לאחר שלטענתו אור שכנעה אותו לרכוש כ-18% מהפרויקט ברחוב הושע 18. בטענותיו הוא מספר על דרך השיווק של אור, ולפיה על מנת לשכנע אותו להיכנס לפרויקט היא הזמינה אותו למסעדות פאר, למשקאות אלכוהוליים "וכל אמצעי שיווקי הקיימים בספר", נכתב בתובענה שהגיש לבורר.

  

במסגרת הרכישה טוען דינה כי אור הבטיחה לו כי יקבל את הדירה שרכש בקומות ה-10-11 בפרויקט (קומות הפנטהאוז) מידי חברת מציצים נדל"ן שבבעלות חברת אור סיטי נדל"ן המוחזקת על ידי אור בתוך כ-3 שנים ממועד הצטרפותו לפרויקט, וכן כי ייהנה מהשבחה של מאות אחוזים על השקעתו, אלא שהיתר הבניה שאור התחייבה לספק בתוך 20 חודשים התארך והוצא רק לפני 4 חודשים – 6 שנים אחרי החתימה על החוזה. דינה מעריך כיום כי הבניין יושלם רק בעוד כארבע שנים כלומר 8 שנים לאחר שהפרויקט יצא לדרך.

  

עוד עולה מתביעתו של דינה שהוגשה לבורר כי כי אור התחייבה לכך שישלם סכום של 11.6 מיליון שקל, אך עד היום הוא שילם 13.7 מיליון שקל - 2.1 מיליון שקל מעל הסכום שלו התחייבה אור כסופי ומוחלט.

 

"הבניין שווק כפרויקט בן 11 קומות - התב"ע אפשרה 9 קומות"

  

על פי תביעתו של דינה, שנחשפה כאמור במסגרת המרצת הפתיחה שהגישה אור לבית המשפט, הבניין שווק כפרויקט בן 11 קומות, אך התב"ע שלו אפשרה 9 קומות בלבד. על מנת לקבל את 2 הקומות הנוספות ביקשה אור הקלות מהעיריה, מה שהוביל לעיכובים משמעותיים בקידום הפרויקט.

 

אור הגיבה לטענה זו בכך שמדובר בקבוצת רכישה שבה אין שליטה על התנהלותו של הוועד המפקח של הפרויקט. עוד נכתב כי מה שהוביל להתארכות בלוחות הזמנים היא אותה בקשה להקלות. בתגובה לטענות אור נכתב, כי אור הייתה זו שניהלה את ישיבות הוועד המפקח מאז 2008 ועד 2010 וכי אור הייתה אחת מאלה שעמדו על כך שיש לעשות הכל על מנת להוציא היתר בניה לבניין בן 11 קומות: "לנתבעת היה אינטרס ראשון במעלה כי היתר הבניה שיתקבל לפרויקט יהיה היתר בניה עבור בנין בן 11 קומות, וזאת מן הטעם הפשוט שבמקרה וההיתר יהיה אך לבנין בן 9 קומות, שומה יהיה על הנתבעות להשיב את דמי השיווק שאותם קיבלו מבעלי הדירות בקומה הראשונה והשנייה". עוד נכתב, כי אור אף נפגשה לא אחת עם אנשי מפתח בעירייה על מנת לנסות ולשכנעם על מנת שיסייעו לה בקבלת היתר בניה עבור בנין בן 11 קומות.

 

 לטענת דינה, ההסכם שבין אור לבינו נערך למצב שבו ההקלות לא יתקבלו, וכי אי אישור ההקלות יוביל להוצאת רוכשי הדירות בקומות ה-1-2 מהקבוצה ולכן יש לשאת בהוצאותיהם – בעיקר עבור רכישת הקרקע, ונקבע כי התוספת לא תעלה על 7.1% ממחיר הקרקע, סכום שעמד על 824 אלף שקל אך בפועל הגיע סכום התשלום ל-1.4 מיליון שקל. עוד הוא טוען, כי היות והבניין יהיה בסופו של דבר בן 9 קומות בלבד, ספק רב אם יוכל להנות מהנוף לים שהובטח לו.

  

טענות קשות יותר בתביעתו של דינה נוגעות לרכישת הקרקע. לטענת דינה, אור הציגה מצגי שווא לכאורה שלפיהם שילמה על הקרקע 66.6 מיליון שקל כאשר בדיקה שלו העלתה כי שילמה 44.5 מיליון שקל וכך שילשלה לכיסה לכאורה כ-20 מיליון שקל.

 

על פי דינה, "לו היה יודע כי בסופו של דבר העניין יימשך זמן כה רב, איחור של 5 שנים (!) בביצוע ההתחייבויות ולמעשה הגשת היתר הבניה תתבצע בפועל רק לאחר שלוש וחצי שנים, לא היה מעז להשקיע ולו שקל אחד בפרויקט".

  

במסגרת התביעה שהוגשה לבורר ונחשפה בהמרצת הפתיחה של אור, מציג דינה התחייבות של אור ולפיה במידה וגובה הדירה יקטן מהמובטח (5 מטר), אור תחליף עימו את הזכות לדירה שהחזיקה בבעלותה בקומה ה-10. כמו כן, אור הבטיחה לטענתו, כי הבריכה שנבנית על הגג תהיה חלק מהרכוש המשותף, אך לאחר מכן מכרה את הדירה שבבעלותו לאדם איר ואף קבעה לו זכות שימוש ייחודית ובלעדית בבריכה.

  

דינה המתגורר בארה"ב טוען כי הוא נתן אמון מלא באור והסכים לרכוש את הדירה על סמך המצגים שהציגה לו - ואף ויתר על הזדמנויות נדל"ניות אחרות שהוצעו לו. לטענתו, באותם ימים קיבל הצעה לרכישת דירה בפרויקט ממילא שבירושלים בסכום של 3.25 מיליון דולר וכיום שוויה של דירה זו גבוה לפחות פי 10 משוויה המקורי. כן הוצע לו לרכוש דירה בפרויקט סי אנד סאן בתל אביב בתמורה ל-850 אלף דולר ושוויו של נכס זה מוערך כיום בכ-3 מיליון דולר. לכן הוא מעריך שנזקיו מהוויתור על הזדמנויות אלה עומד על 8.17 מיליון שקל ובסך הכל הוא דורש מאור סכום של 25 מיליון שקל.

  

"מקבוצת ענבל אור נמסר בתגובה: "לא מתנהל בין הצדדים הליך תביעה והניסיון להציג את הדברים אחרת, חרף הבהרת הדברים, הינו ניסיון מגמתי, טועה למצב הדברים ופוגע קשות בזכויות קבוצת ענבל אור והעומדת בראשה. הוגש מטעמנו הליך לבית המשפט נגד מר דינה ולפיו ככל והוא רוצה להשמיע את טענותיו - עליו לעשות זאת בביהמ"ש המוסמך.

 

"בהתאם, הליך הבוררות שאותו רצה מר דינה להכתיב נעצר, אף בטרם נדרשנו להגיב לטענותיו. אנו נפעל בהתאם להחלטת ביהמ"ש המוסמך. מכל מקום, מדובר בטענות חסרות כל בסיס ויסוד וללא כל אחיזה במציאות, וכאשר יעמוד בפנינו הליך מטעם מר דינה, ככל ויעמוד בכלל - נשיב לטענותיו המופרכות אחת לאחת ונדחה אותן, אף בקלות יחסית. מטרתו של מר דינה הינה ברורה, ובכוונתו לנסות ולייצר אימה ופחד, תוך ניצול ציני של הד תקשורתי, על מנת לסחוט ולקבל כספים שאינם מגיעים לו. אנשים נכבדים ביותר, ביניהם גם בכירים במשק הישראלי, לרבות עו"ד בכירים, רכשו זכויות בפרויקט והיתר הבנייה כבר ניתן במסגרתו. אף הוצע למר דינה לרכוש את זכויותיו בפרויקט, ברווח נאה, אך זה דחה הצעות אלו. כדרכנו, נלך בדרך הצדק, הדברים יתבהרו בהקדם במקום הראוי להם להתבהר והאמת, בניגוד לגרסתו החד-צדדית של מר דינה, תצא לאור".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x