$
מחפשי עבודה

סקר עולמי: כמה זמן לוקח למצוא עבודה?

במדינות עם צמיחה כלכלית של למעלה מ-2% משך חיפוש העבודה קצר יותר ב-5 שבועות מאשר במדינות עם צמיחה נמוכה. מהן הדרכים האפקטיביות ביותר למציאת עבודה, ומה המצב בישראל ביחס לעולם

מעין מנלה 14:4821.12.15
13 שבועות. זהו הזמן הממוצע הדרוש למציאת עבודה ברחבי העולם, כך לפי סקר גלובלי שערכה חברת הייעוץ האסטרטגי הגלובלית בוסטון קונסלטינג גרופ (BCG). במדינות עם צמיחה כלכלית של למעלה מ-2% משך זמן חיפוש העבודה קצר יותר בחמישה שבועות מאשר במדינות עם צמיחה נמוכה מ-2%, ועומד על 11 שבועות. כך, למשל, בעוד שבהודו וסין נדרשים כ-9 שבועות למציאת עבודה כשכיר, באיטליה דרושים 20 שבועות ובצרפת 17 שבועות.

 

בישראל משך הזמן הממוצע למציאת עבודה הוא שלושה חודשים, או 12 שבועות, כך לפי נתונים של אתר חיפוש העבודה AllJobs. ככל שהתפקיד בכיר יותר ודורש מומחיות רבה יותר כך משך חיפוש העבודה ארוך יותר. בהתאם, לסטודנטים המחפשים משרת סטודנט כללית ייקח כחודשיים וחצי למצוא עבודה בעוד שמציאת עבודה בתחום משאבי אנוש יכולה לקחת בממוצע מעל לשלושה חודשים (3.3) ובתחום הניהול הבכיר הממוצע מגיע כבר למעט יותר מארבעה חודשים (4.2).

 

בהייטק זמני חיפוש העבודה קצרים יותר ונעים בין שבעה ל-12 שבועות, כך לפי נתונים של חברת ההשמה בהייטק נישה גרופ. כאשר מדובר ב'טאלנטים' להם קל יותר למצוא עבודה ועדיין לוקח להם בממוצע בין חודש לשישה שבועות.

 

רמת ההשכלה משחקת תפקיד חשוב במשך הזמן הדרוש למועמדים למצוא עבודה. ככל שרמת ההשכלה גבוהה יותר כך משך הזמן הדרוש מתארך, ללא קשר לגיל. לפי הסקר, מועמדים בעלי השכלה אקדמית הגישו מועמדות ליותר משרות ועל כן גם משך הזמן בו חיפשו עבודה היה ארוך יותר.

 

מרבית מחפשי העבודה מעדיפים את אתרי הדרושים באינטרנט מרבית מחפשי העבודה מעדיפים את אתרי הדרושים באינטרנט צילום: בלומברג

 

הדרך בה מועמדים בוחרים לחפש עבודה משתנה ממדינה למדינה אך באופן כללי מרבית המועמדים (55%) ברחבי העולם השתמשו באתרי חיפוש עבודה באינטרנט, לאחר מכן האפיק הפופולארי היה מודעות דרושים בעיתונים (36%) ולאחר מכן הפניות של חברים, מכרים ומשפחה (33%). יתר המועמדים השתמשו בפניה ישירה לחברות בין אם באמצעות פניה לאתר המעסיק או כניסה פיסית למקום העבודה לבירור אם מחפשים עובדים.

 

 

האפקטיביות של אפיקי החיפוש השונים בעיני המועמדים מאוד תלויה במדינה בה הם גרים. כך, בהודו רובם הגדול של המועמדים (70%) מאמינים שהדרך הטובה ביותר למציאת עבודה היא הפניה של מכרים, כלומר דרך קשרים חברתיים, משפחתיים או מקצועיים. לעומת זאת, בצרפת פניה ישירה למעסיק נחשבת אפקטיבית כמעט כמו חיפוש עבודה באתר אינטרנט (37%) והפניה של מכרים נחשבת דרך יעילה למציאת עבודה רק על ידי 8% מהמשיבים. בברזיל וברוסיה המלצות מחברים ללימודים נחשבות לאחת הדרכים האפקטיביות למציאת עבודה (19% ו-20% בהתאמה) ובשתי המדינות הן נחשבות לאפקטיביות כפליים מאשר פניה ישירה למעסיק. המדינה היחידה בה שירות התעסוקה הממשלתי נחשב אפקטיבי היא יפן, שם 24% מהמשיבים לסקר חשבו כי זוהי הדרך היעילה ביותר למציאת עבודתם הנוכחית. לשם השוואה, בגרמניה, איטליה, בריטניה, ארה"ב, ברזיל, רוסיה, הודו ואוסטרליה פחות מ-5% מהנסקרים חשבו ששירותי התעסוקה של המדינה סייעו להם למצוא את עבודתם הנוכחית.

 

הסקר נערך בקרב למעלה מ-13 אלף אנשים מ-13 מדינות אשר חיפשו ומצאו עבודה במהלך 2014. המדינות הנסקרות מייצגות 59% מ-3 מיליארד העובדים המועסקים כיום ברחבי העולם.
בטל שלח
    לכל התגובות
    x