$
משפט

פרשת הקבלנים: עו"ד רועי בר יועמד לדין בכפוף לשימוע

איתו זומנו לשימוע גם הקבלן יצחק אמסלם והיועצת המשפטית של עיריית ראשל"צ, אהובה קרוק-קורמן. הפרקליטות סגרה את תיק החקירה בעניינם של מנור גינדי ושותפו אורי לוי, מבעלי גינדי השקעות, בשל חוסר ראיות מספיקות

זוהר שחר לוי 14:3021.12.15

המחלקה הכלכלית בפרקליטות המדינה הודיעה היום (ב') לעו"ד רועי בר ול-8 מעורבים נוספים כי יועמדו לדין בעבירות שוחד, מרמה והפרת אמונים וזאת בכפוף לשימוע. ביחד עם בר זומנו לשימוע לפני העמדה לדין גם הקבלן יצחק אמסלם ועו"ד אהובה קרוק-קורמן ששימשה כיועצת המשפטית הפנימית של עיריית ראשון לציון.

 

במקביל הודיעה הפרקליטות למנור גינדי ושותפו אורי לוי, מבעלי גינדי השקעות, כי לאחר בחינת הראיות הוחלט לסגור את תיק החקירה בעניינם בשל "חוסר ראיות מספיקות".

קבלן נוסף שנחשד במסגרת הפרשה והוחלט כעת על סגירת התיק בעניינו הוא עמרם פרץ. פרץ, המיוצג על ידי עו"ד גיורא אדרת, קיבל הודעה מהפרקליטות כי התיק בעניינו נסגר מחוסר אשמה.

 

כתב החשדות שנשלח אל המעורבים במה שכונתה "פרשת הקבלנים" עוסק בהתנהלותו של עו"ד בר, וכן של שותפיו למשרד, שעה שכיהנו שיועצים משפטיים חיצוניים של העיריות רחובות וראשון לציון. 

 

מנור גינדי מנור גינדי צילום: עמית שעל

 

זימונם של המעורבים לשימוע מגיע כחצי שנה לאחר שהמשטרה הודיעה כי סיימה את החקירה בפרשה וכי מצאה תשתית ראייתית להעמיד לדין את בר. במקביל התברר כי לא נמצאה תשתית ראייתית להעמיד לדין את ראש עיריית רחובות רחמים מלול שנחקר תחת אזהרה וכן את הקבלנים שנחקרו גם כן, גינדי ולוי.

 

עו"ד בר נעצר בפברואר 2014 ביחד עם מספר קבלנים בכירים במסגרת חקירה של היאל"כ (היחידה הארצית לפשיעה כלכלית) שבלהב 433. במרכז החקירה עלה החשד שעו"ד בר קיבל שוחד בתמורה לקידום פרויקטים נדל"ניים. חקירת המשטרה התמקדה ב-3 פרויקטיים נדל"ניים – ראשל"צ הקטנה של בוני התיכון, וויט בראשון לציון וחצרות המושבה ברחובות. לפי החשד, עו"ד בר קידם את הפרויקטים במסגרת תפקידו הציבורי כיועמ"ש חיצוני בעיריות ובהמשך נהנה מייצוגם של רוכשי הדירות בפרויקטים. חשד נוסף שעלה במשטרה נגע לניגוד עניינים ולפיו בר לא דיווח על קשרים אישיים ומשפחתיים שהיו לו עם הקבלנים רוני יצחקי ומישאל יצחקי.

 

כתב החשדות שנשלח כעת למעורבים עוסק בפרויקטים האלו. באשר לפרויקט ווייט, טוענת הפרקליטות כי עו"ד בר קיבל שוחד מהקבלן יצחק אמסלם, מבעלי חברת הבנייה והיזמות אלמוג כ.ד.א.י ומי ששימש בעבר כסגן נשיא התאחדות בוני הארץ. אמסלם, כך נטען, בנה בין השנים 2006-2011 את פרויקט וויט בראשון לציון ובנה בהמשך גם את פרויקט המגורים "מתחם צוריאל" בעיר.

 

יחסי השוחד, כך נטען, החלו כשאמסלם, שהחברה בבעלותו זכתה במכרז להקמת פרויקט וויט, העסיק את עו"ד בר ואנשי משרדו באופן פרטי בפן המשפטי של מכירת הדירות בפרויקט. שכר הטרחה הוערך בכ-2 מיליון שקל, כך נטען. בתמורה לכך, כך לפי החשד, ניצלו עו"ד בר ושותפיו את מעמדם כיועצים המשפטיים של העירייה, פתחו עבור אמסלם דלתות והשפיעו על קבלת ההחלטות בוועדות התכנון והבנייה.

 

בפרקליטות טוענים עוד כי בר הורה לשותפיו ולאנשי משרדו להסתיר במכוון מראש העיר דאז, מאיר ניצן, את העובדה כי משרדו מייצג באופן פרטי את אמסלם.

 

באשר לעו"ד אהובה קרוק-קורמן, שכיהנה כיועצת המשפטית של עיריית ראשל"צ, טוענת הפרקליטות כי היא ידעה בחלק מהמקרים כי עו"ד בר מנוע מלטפל בעניינו של אמסלם בעירייה. למרות זאת, נטען, היא אפשרה לכאורה לבר להשתתף בישיבות שבמהלכן השפיע על קבלת החלטות שהיטיבו עם הקבלן, החלטות שאף ביטלו חיובים כספיים בהיקף של מיליוני שקלים. בעקבות חקירת המשטרה בעניינה, החליטה עו"ד קרוק-קורמן, החשודה בעבירה של מרמה והפרת אמונים, לפרוש מתפקידה הציבורי בעיריית ראשל"צ.

 

כתב החשדות מתייחס גם לחשד כי בר פעל בניגוד עניינים. לפי כתב החשדות, בשנת 2010, פעל בר בנושאים הקשורים לאחד המתחמים בעיר ראשל"צ, למרות התחייבותו שלא לעסוק בקרקעות באותו מתחם בשל קשרים משפחתיים.

 

פרשייה נוספת בכתב החשדות מתייחסת לעיר רחובות, גם שם שימש עו"ד בר כיועץ חיצוני. בפרשייה זו נטען כי בר ושותפה ממשרדו פעלו בניגוד עניינים כדי להשפיע על נציגי העירייה לקבל החלטות שייטיבו עם קבוצת יצחקי, בני משפחתו ולקוחותיו הפרטיים של עו"ד בר, בפרויקט המגורים "חצרות המושבה".

 

מדובר במכרז שבו זכו באוגוסט 2011 שלוש חברות שותפות, בבעלותם של רון, מישאל ודניאל יצחקי לרכישת מחצית מהזכויות לבניית הפרויקט. אלה הצטרפו לקבוצת פפושדו שזכו במכרז מוקדם. הזוכים ממשפחת יצחקי הינם בני משפחתה של רעייתו של בר והיו באותו הזמן גם לקוחותיו במשרדו הפרטי.

 

עו"ד בר, כך טוענים בפרקליטות, "ניצל לכאורה את מעמדו כיועמ"ש של עיריית רחובות ושל הוועדה המקומית, התערב בסוגיות התכנון של התב"ע למתחם, קידם ושיבח את התוכנית, סייע לגורמי העירייה להדוף התנגדויות לתוכנית והיה מעורב במשא ומתן העסקי של העירייה מול בני משפחתו". אף שראש העיר מלול נחקר במסגרת הפרשה, כתב החשדות מבהיר כי פעולותיו של בר הוסתרו ממנו מחשש כי ימנע זאת.

 

מאז נחשפה הפרשה בפברואר 2013 היא הגיעה למבוי סתום ו"נתקעה" במשך חודשים ארוכים. זאת, מאחר ועו"ד בר התלונן במח"ש כי הוצע לו על ידי עו"ד רונאל פישר (הנאשם בקבלת שוחד תמורת מסירת מידע רגיש מחקירות משטרתיות, זש"ל) לסגור את תיק החקירה נגדו בתמורה ל-2 מיליון דולר. בנוסף, קצין המשטרה לשעבר ערן מלכה (שהודה והורשע במעורבתו בפרשת פישר, זש"ל) נמנה, בטרם נעצר, על צוות החקירה של פרשת הקבלנים. ה"התנגשות" בין שתי הפרשות אילצה את המשטרה לזמן שוב את כל המעורבים בניסיון להגן על ממצאי החקירה.

 

באי כוחו של בר, פרופ' דוד ליבאי ועו"ד ליאור אפשטיין מסרו: "עו״ד רועי בר כופר בחשדות המיוחסים לו ומאחר שזומן לשימוע הוא יגיב וישיב לגביהן בפירוט בשימוע והוא מאמין שהפרקליטות תשנה את עמדתה לאחר שמיעת טיעוניו".

 

עוה"ד של חברת גינדי השקעות, נבות תל-צור וטל שפירא מסרו בתגובה כי קיבלו "בסיפוק רב את הודעת פרקליטות המדינה לפיה לא נמצאה תשתית ראייתית כלשהי כנגד חברת גינדי" וכי הם "מברכים על סגירת התיק בעניינה".

 

פרט לגינדי, הודיעה הפרקליטות לקבלן מישאל יצחקי כי תיק החקירה בעניינו נסגר גם כן. באי כוחו, עו"ד ז'ק חן, מיכל רוזן עוזר ויעל שפאק מסרו: "אנו שמחים על ההחלטה".

 

בעניינו של רוני יצחקי החליטו בפרקליטות שלא לזמנו לשימוע בשלב זה והחלטה סופית בעניינו תתקבל בתום הליכי השימוע למעורבים הנוספים. עו"ד נוית נגב ממשרד שינמן נגב ניב המייצגת את רוני יצחקי מסרה: "אנו מברכים על החלטת הפרקליטות לפיה רוני יצחקי לא הוזמן, בשלב זה, לשימוע".

 

תגובת עוה"ד נתי שמחוני ויואב סננס ממשרד הרצוג פוקס נאמן המייצגים, את מר איציק אמסלם וחב' אלמוג כ.ד.א.י:

"קיבלנו את הודעת הפרקליטות, נשקוד על לימוד הדברים ונערך בהתאם. אנו חדורי אמונה כי לאחר שנשטח את עמדתנו, תגיע הפרקליטות – תוך בחינת הדברים כהווייתם - להחלטה מושכלת לפיה, יש להורות על סגירתו של התיק".

 

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x