$
דעות

בדרך למונופולים טכנולוגיים

רכישת סאנדיסק תעזור לצרכנים בטווח הקצר, אבל מסמנת מגמה מסוכנת בטווח הארוך

הראל עילם 07:2122.10.15
רכישת סאנדיסק תעזור לצרכנים בטווח הקצר, אבל מסמנת מגמה מסוכנת בטווח הארוך.

 

ניתן להניח שבאופן ראשוני אנחנו נראה הרבה יותר פתרונות היברידיים מבית ווסטרן דיגיטל. אבל חשוב מכך, ייתכן שווסטרן/סאנדיסק יוכלו להתחרות ישירות מול סמסונג, להמשיך את מגמת הורדת מחירים, וכן לאמץ טכנולוגיות חדשות שנכנסות לשימוש מסחרי — כגון זיכרון פלאש תלת־ממדי שיוכל לאפשר נפחי אחסון גדולים יותר משל דיסקים קשיחים.

אבל הרכישה היא גם חלק ממגמת התכווצות של שוק הטכנולוגיה לתוך כמה חברות ענק שעוסקות בפתרונות רחבים מקצה לקצה. מגמה זו מחזקת את החששות מיצירת תאגידים ודואופולים שישלטו ביד רמה בשוק.

 

סאנדיסק סאנדיסק צילום: ויקיפדיה

 

מאז תחילת 2015 ראינו שורה של מיזוגים עצומים, ובהם רכישת EMC על ידי Dell תמורת 67 מיליארד דולר - העסקה הגדולה ביותר בשוק הטכנולוגיה אי פעם. כמו כן, נוקיה התמזגה עם אלקטל־לוסנט (Alcatel-Lucent) הצרפתית בעסקה המוערכת ב־16.6 מיליארד דולר. עסקה זו יצאה לפועל, כמובן, רק אחרי שמיקרוסופט רכשה את חטיבת המוצרים של נוקיה שנה לפני כן, והפכה למעצמת חומרה ותוכנה בעצמה.

 

גם אינטל מצדה רכשה את יצרנית השבבים אלטרה תמורת 16.7 מיליארד דולר, והעמיקה את הנוכחות שלה בתחום האינטרנט של הדברים. עסקה נוספת בתחום השבבים היא רכישתה של ברודקום על ידי אווגו (AVGO) תמורת לא פחות מ־37 מיליארד דולר. רק השבוע הודיעה קבוצת המחקר LAM שהיא רוכשת את חברת השבבים קנטור תמורת 10.6 מיליארד דולר.

 

חברות הענק הטכנולוגיות אימצו מדיניות רכישת סטארט־אפים אגרסיבית. הם רוכשים לא רק את החדשנות אלא גם את התחרות העתידית. קצב רכישת הסטארט־אפים של חברות הטכנולוגיה הגדולות גדל ביותר מ־130% בשנתיים האחרונות, מה שמוביל ליצירה של בועה חסרת תקדים בשווי השוק של סטארט־אפים חדשים.

 

בענף הטכנולוגיה, כמו בכל ענף אחר, כשזה מגיע לריכוזיות האפשרות שהדבר יועיל לצרכן הקצה לא גבוהה.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x