$
דעות

דיזלגייט: המהנדסים בלחץ

המהנדסים של פולקסווגן נדרשים למצוא דרך להחזיר את המכוניות למצב עבודה רגיל, בלי להביא לירידה בכוח המנוע שלהן

תומר הדר 06:5807.10.15
איזה פתרון ייבחר בעבור מכוניות הדיזל המזהמות של פולקסווגן? שאלה זו טורדת את מנוחתם של לא מעט מהנדסי רכב בוולפסבורג, עיר הבית של פולקסווגן, שנדרשו על ידי הרגולטור האירופי למצוא פתרון לבעיית מכוניות פולקסווגן המזהמות עד היום.

 

מציאת פתרון כזה בעייתית במיוחד. כדי לעבור את מבחן הרישוי כוילו המכוניות של קונצרן פולקסווגן כך שישחררו עודפי סולר בכמויות זעירות אל מסנן החלקיקים המותקן ברכב. עודפים אלה אמנם גרמו לעלייה ביעילותו של מסנן החלקיקים, אך גם יצרו ירידה בכוח. כלומר, המהנדסים נדרשים למצוא פתרון שיחזיר את המכונית למצב עבודה רגיל, בלי לגרום לירידה בכוח המנוע. ירידה בכוח המנוע פירושה פגיעה קשה בצרכנים, שהיצרנית התחייבה להם להספק מנוע מסוים, מה שבוודאי יביא לידי גל תביעות חסר תקדים.

 

אחד הפתרונות שתיישם פולקסווגן, ככל הנראה כבר בקרוב, הוא שדרוג קטן של מחשב הרכב, הליך שאורך חצי שעה לכל היותר ואינו כולל אפילו פתיחה של מכסה המנוע. פתרון נוסף שעשוי לתת מענה לבעיה הוא התקנת ממיר קטליטי מתקדם יותר. ממיר קטליטי הוא מסנן בגודל של קופסת נעליים המותקן במערכת הפליטה של הרכב. תפקידו ללכוד חלק ניכר מהחלקיקים המזהמים שמנועה של המכונית פולט. כיום כבר מותקן ממיר קטליטי כזה בדגמי הדיזל של פולקסווגן — אך התקנה של ממיר מתקדם ממנו עשויה לאפשר למנוע לפלוט במבחן הרישוי כמות מזהמים גבוהה שתילכד על ידי הממיר. שלא כמו שדרוג מחשב הרכב, שהוא הליך קצר, פשוט וזול, מחירו של ממיר קטליטי (שיספוג היצרן) יכול להגיע למאות יורו ליחידה.

 

מטה פולקסווגן בוולפסבורג, גרמניה מטה פולקסווגן בוולפסבורג, גרמניה צילום: trucktrend.com

 

פתרון נוסף לבעיה נוגע לחלק מהדגמים, אלה שמצוידים במנגנון הזרקת אוריאה — תוסף דלק שהופיע במכוניות דיזל מ־2010 ואילך. מדובר בנוזל המאוחסן במכל נפרד ברכב וממולא בעת הטיפול התקופתי. ברכבי דיזל המצוידים במערכות אלה, האוריאה מוזרקת אל מערכת הפליטה ומתפרקת לגז אמוניה עקב חימומה. התגובה הכימית הנוצרת מפחיתה את פליטת המזהמים באופן ניכר. ייתכן מצב שבו מערכת ההזרקה עצמה תשודרג כך שתזריק כמויות גדולות יותר ותנקה את פליטת המזהמים.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x