$
משפט

מסתמנת פשרה בבקשה לייצוגית: כיל תעדכן בדוחות על קרטל האשלג

לפי ההסכם, תעדכן כיל על כל שינוי מהותי בשוק האשלג הגולמי, לרבות שינויים בשיווק משותף או מיזוגים בין שחקנים עיקריים שעשוי להשפיע לדעתה על המחירים והתחרות בשוק האשלג

זוהר שחר לוי 08:5416.09.15

הסכם פשרה הוגש בשבוע שעבר לבית המשפט המחוזי בתל אביב במסגרת תביעה ייצוגית שהוגשה נגד כיל לפני כשנתיים ועסקה באי דיוקים בדו"חותיה הכספיים של החברה והוערכה בכ-3 מיליארד שקל. שופט המחוזי בתל אביב, חאלד כבוב, לא דחה על הסף את הסכם הפשרה, שלא מספק פיצוי לקבוצה, והורה לפרסמו בציבור בטרם יאשר אותו.

מדובר בבקשה לתביעה ייצוגית שהוגשה נגד כיל באוגוסט 2013 על ידי חברת קידוחי סי אף איי בע"מ ובאמצעות עוה"ד יצחק אבירם ושחר בן מאיר. בתביעה שהוערכה בין 2.9 מיליארד שקל לבין 3.25 מיליארד שקל נטען כי כיל הטעתה במכוון ולא גילתה את דבר היותה צד לקרטל בשוק האשלג.

 

סטפן בורגס סטפן בורגס צילום: עמית שעל

 

לפי התביעה, כיל לא גילתה במכוון כי מחיר המוצר העיקרי שלה והמשפיע ביותר על רווחיה והכנסותיה, האשלג, "אינו נקבע בתנאי שוק חופשי אלא בשל מנגנוני תיאום והתאמת מחירים שמשפיעים מלאכותית על מחירו".

 

לאחר שנתיים של דיונים במחלקה הכלכלית בבית המשפט המחוזי בתל אביב, הגישו הצדדים הסכם פשרה שהושג ביניהם. לפי ההסכם, בקשת האישור לתביעה ייצוגית תאושר באופן חלקי, במובן זה שכיל תערוך שינוי באופן עריכת הדו"ח הרבעוני והתקופתי שלה כך שזה יכלול הערות לגבי האשלג.

 

עוד לפי ההסכם, גם בדו"חות השנתיים ובדיווחים עתידיים, תעדכן כיל על כל שינוי מהותי בשוק האשלג הגולמי, לרבות שינויים בשיווק משותף או מיזוגים בין שחקנים עיקריים שעשוי להשפיע לדעתה על המחירים והתחרות בשוק האשלג".

 

הגמול לחברה התובעת, כך לפי ההסכם, יעמוד על 50 אלף דולר ואילו שכר הטרחה לבאי כוחה של החברה יעמוד על 250 אלף דולר. ההסכם לא קובע כל פיצוי כספי לחברי הקבוצה, מי שנפגע לכאורה מאי דיוקים בדיווחיה של כיל. הסכם הפשרה מאפשר לחברי הקבוצה להגיש התנגדות לבית המשפט. בנוסף, כל אדם הנמנה על הקבוצה רשאי להגיש לבית המשפט הודעת פרישה לפיה אינו מעוניין להיכלל בה.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x