$
תיירות

אל תיסעו לשם: הערים הכי לא ידידותיות בעולם

פשע גואה ברחובות, פקקי תנועה קשים וגסות רוח של תושבים - מי הערים שזכו בכבוד המפוקפק ונכנסו לדירוג של קוראי מגזין Traveller?

שירות כלכליסט 22:1710.09.15
קראקס בירת ונצואלה היא העיר הכי פחות ידידותית בעולם, כך קבעו הקוראים של מגזין התיירות Traveller. עשר הערים ברשימה זכו בכבוד המפוקפק ממספר סיבות - החל מרמות פשע גבוהות ועד לפקקי תנועה חמורים ותושבים מקומיים גסי רוח.

 

10. קאן, צרפת

על אף הזוהר המתלווה לעיר בריביירה הצרפתית המארחת בכל שנה את פסטיבל הסרטים הנודע, הקוראים מתלוננים כי היאכטות והמלונות המפוארים לא מפצים על כך שהיא מלאה ב"תושבים גסי רוח". כמו כן, הם מזהירים מהמחירים הגבוהים שלא לצורך. "הזמנו מנת לובסטר לחלוק כזוג, וגילינו בסוף שהיא עולה 240 יורו. היא כנראה הייתה עשויה מזהב טהור", סיפר אחד הקוראים של המגזין, שהשתתף בסקר.

 

קאן, הריביירה הצרפתית. מנת לובסטר ביותר מ-200 יורו קאן, הריביירה הצרפתית. מנת לובסטר ביותר מ-200 יורו צילום: agenceducapdantibes.com

 

9. ג'קרטה, אינדונזיה

הקוראים הגדירו את בירת אינדונזיה כעיר מלוכלכת, צפופה ומפחידה ביותר. "לקח לנו שעתיים להגיע משדה התעופה למלון בגלל פקק תנועה", התלונן אחד הקוראים, ואילו אחר הוסיף כי מדובר ב"עיר המפחידה ביותר שביקרתי בה". המצב בדרכים מחמיר יותר בעונה הגשומה בין החודשים אוקטובר ומאי, אז ההצפות מקשות אף יותר על התנועה.

 

נוסעים על גג הרכבת בג'קרטה. הגשם מקשה עוד יותר על התנועה נוסעים על גג הרכבת בג'קרטה. הגשם מקשה עוד יותר על התנועה צילום: nypost

 

8. מוסקבה, רוסיה

לפי קוראי המגזין הבעיה העיקרית במוסקבה היא התושבים הלא אדיבים. "אין שם שום פילוסופיה של לרצות את המבקרים", סיכם אחד הקוראים, שהוסיף כי כמעט ולא ניתן למצוא תפריטים באנגלית ומרבית המוכרים לא מסייעים בשל מגבלות השפה.

 

מוסקבה. אין שום רצון לרצות את המבקרים מוסקבה. אין שום רצון לרצות את המבקרים צילום: אי פי איי

 

7. קהיר, מצרים

מרבית התיירים מגיעים למצרים בגלל הערך ההיסטורי שלה וכדי לצפות מקרוב בפירמידות, אולם רבים מהם מתאכזבים. "קהיר הייתה חלום שלנו, אך התגלתה בסוף כסיוט", ציין אחד המשתתפים בסקר, שהוסיף כי הפירמידות היו מאכזבות, הרחובות היו מלאים באשפה והכבישים היו פקוקים. "זו עיר מפחידה למדי", הוא מסכם.

 

קהיר. החלום הגדול התגלה כסיוט ממשי קהיר. החלום הגדול התגלה כסיוט ממשי צילום: בלומברג

 

6. ניו דלהי, הודו

"לקח לי שלושה שבועות להתאושש מהביקור", הייתה תלונה שחזרה על עצמה כמה פעמים. הקוראים התלוננו בעיקר על הלכלוך ואיכות האוויר הגרועה, זאת בנוסף לגסות הרוח של המקומיים, פקקי ענק, החום היוקד בקיץ והחשש לביטחון האישי. "זו חוויה פוקחת עיניים מבחינת כל מה שהולך ברחובות, כולל האשפה, הפרות, הקופים וכן הלאה, אך היא בהחלט מספיקה כדי לחוות זאת רק פעם אחת בלבד".

 

ניו דלהי. עוני, לכלוך ופקקי ענק ניו דלהי. עוני, לכלוך ופקקי ענק צילום: shutterstock

 

5. ניירובי, קניה

בירת קניה נכנסה לרשימה בעיקר בשל היותה מסוכנת. "ניירובי לא הרגישה כמו מקום שבטוח להסתובב בו", הייתה אחת הביקורות. תלונות נוספות נגעו לצפיפות לזיהום האוויר ולשדה התעופה, שנחשב על ידי לא מעט מבקרים לגרוע ביותר בעולם.

 

ניירובי. עיר מסוכנת ניירובי. עיר מסוכנת

 

4. גואטמלה סיטי, גואטמלה

שיעור הפשע הגבוה מהווה מקור מרכזי לדאגה. "אפילו המקומיים מודאגים לגבי שיעור הפשע, כולל אלימות לאור יום", מתלוננים המבקרים. טענה נוספת נגעה לכך שמדובר בעיר מלוכלכת וכלל לא ידידותית.

 

גואטמלה סיטי. פשע לאור יום גואטמלה סיטי. פשע לאור יום צילום: lifeofabackpacker.com

 

3. גואנגג'ואו , סין

הקוראים הגדירו את העיר השלישית בגודלה בסין בשלוש מילים: "צפופה, מלוכלכת ומזוהמת". בעיר יש כמה אטרקציות מעניינות אך גם "הרבה אנשים שיורקים", ציינו חלק מהמבקרים. גואנגג'ואו אמנם מרוחקת מהונג קונג שעתיים נסיעה ברכבת, אך כפי שציין מבקר נוסף "היא כל כך קרובה, אך עם זאת כל כך רחוקה".

 

גואנגג'ואו. צפיפות וזיהום גואנגג'ואו. צפיפות וזיהום צילום: שאטרסטוק

 

2. קזבלנקה, מרוקו

פקקים, לכלוך ואנשים צועקים, כך מאפיינים מבקרים רבים את העיר, שהתפרסמה בזכות הבהרט הידוע. "הזמן לא עשה לעיר הזו טוב", הוסיף מבקר נוסף. בעוד שמסגד חסן השני זכה דווקא לביקורות נלהבות, התלונה הייתה שבמרחק כמה רחובות משם "אין כלום מלבד עוני".

 

קזבלנקה. עוני, צעקות ולכלוך קזבלנקה. עוני, צעקות ולכלוך צילום: בלומברג

 

1. קראקס, ונצואלה

פשע גואה, מחסור נרחב במוצרי בסיס ואיכות חיים ירודה, התלוננו המבקרים. "אפשר לקוות שהמצב ישתפר, אך בשלב זה קראקס אינה יעד למי שמחפש קבלת פנים בזרועות פתוחות". אחד הקוראים ציין כי בשל רמות הפשע הגבוהות אפילו חטיפי השוקולד במכולות אוחסנו בארונות נעולים.

 

בניין נטוש בקראקס. מחסור במוצרי יסוד בניין נטוש בקראקס. מחסור במוצרי יסוד צילום: רויטרס

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x