$
בארץ

בנק ישראל רכש ביולי 510 מיליון דולר נוספים

בנק ישראל אינו מרים ידיים במאבקו הממושך להחלשת השקל, וגם בחודש שעבר הוא המשיך את ההתערבות האגרסיבית שלו במסחר במטבע חוץ. בסוף החודש האחרון יתרות המט"ח הגיעו לשיא חדש של 88.4 מיליארד דולר

אמנון אטד 12:4306.08.15
בנק ישראל אינו מרים ידיים במאבקו הממושך להחלשת השקל, וגם בחודש שעבר הוא המשיך את ההתערבות האגרסיבית שלו במסחר במטבע חוץ. במהלך חודש יולי רכש הבנק 510 מיליון דולר נוספים, בהמשך לכמות הגדולה במיוחד של 1.95 מיליארד דולר שנרכשה על ידו בחודש הקודם. בשבעת החודשים הראשונים של השנה רכש כבר בנק ישראל כמות מצטברת של כ-5.1 מיליארד דולר. סכום זה מצטרף לכ-7 מיליארד הדולרים שרכש הבנק בשנה שעברה.

 

את רכישות המט"ח הגדולות שלו מבצע הבנק במטרה להחליש את השקל מול המטבעות החשובים בעולם במטרה לסייע ליצואנים, ובאמצעותם גם לכלל הפעילות הכלכלית במשק. הוא עושה זאת בפועל באמצעות שני מסלולי פעולה מקבילים: המסלול לקיזוז השפעת הגז הטבעי על שער החליפין ("המחלה ההולנדית"), וההתערבות הרגילה שלו במסחר במטבע חוץ שנועדה לדבריו למנוע "תנועות חריגות בשער החליפין אשר אינן תואמות את התנאים הכלכליים הבסיסיים".

 

נגידת בנק ישראל קרנית פלוג נגידת בנק ישראל קרנית פלוג צילום: בלומברג

 

מנתונים שמפרסם היום (ה') בנק ישראל מתברר כי רכישות הדולרים שביצע הבנק בחודש שעבר תרמו להגדלת יתרות המט"ח שבניהולו. בחודש יולי גדלו יתרות המט"ח בכ- 245 מיליון דולר נוספים ובסוף החודש הן הגיעו לשיא חדש של כ-88.4 מיליארד דולר.

 

תרומה נוספת להגדלת היתרות הייתה הפעם העברות של כ- 370 מיליון דולר שביצעה הממשלה מחו"ל לחשבונה בבנק ישראל. לעומת זאת, ההתחזקות שנרשמה בחודש שעבר בשער הדולר מול היורו תרמה להקטנת אותו חלק של היתרות המוחזק במטבע האירופי אולם מוצג בדו"חות בנק ישראל במונחי דולר בכ- 440 מיליון דולר. גורם נוסף שתרם הפעם להקטנת היתרות היה העברות לחו"ל של כ- 200 מיליון דולר שבוצעו על ידי גורמים שונים במגזר הפרטי.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x