$
משפט

יוסף גרינפלד, בעלי קרדן, מתקרב לגיבוש הסדר חוב מול הנושים

על פי המתווה המתגבש, גרינפלד יעביר לנושיו את הנכסים שברשותו ששווים מסתכם ב-80 מיליון שקל. בין היתר ייאלץ למכור את 3 הדירות שהוא מחזיק במגדלי אקירוב. כמו כן, ייקבע מנגנון למכירת המניות שהוא מחזיק בהן כחלק מגרעין השליטה בקרדן אן.וי וקרדן יזמות

זוהר שחר לוי ותומר ורון 14:5721.07.15

יוסף גרינפלד, מבעלי השליטה בקבוצת קרדן מתקרב לגיבוש הסדר חוב אל מול הנושים בעבור חובותיו שמסתכמים בכ-350 מיליון שקל. על פי המתווה המתגבש שטרם הוגש לבית המשפט, גרינפלד יעביר לנושיו את הנכסים שברשותו כאשר שוויים של אלו מסתכם בכ-80 מיליון שקל. בנוסף, המתווה כולל גיוס כספים של גרינפלד בהיקף של עשרות מיליוני שקלים מצדדים שלישיים שיינתנו לו כתרומה כדי שלא יוכרז כפושט רגל.

 

על פי ההסדר, גרינפלד ימכור את 3 הדירות שהוא מחזיק כיום במגדלי אקירוב, דירות שאוחדו ומשמשות אותו למגורים ואת המכירה הוא יבצע בתוך 3 שנים. כמו כן, ייקבע מנגנון מורכב למכירת המניות שמחזיק בהן כיום גרינפלד כחלק מגרעין השליטה בקרדן אן.וי וקרדן יזמות. בנק לאומי שחשוף לגרינפלד בהיקף חוב של כ-120-130 מיליון שקל מחזיק בשעבוד על כ-9 מיליון מניות של קארדן אן.וי בשווי שוק של כ-9.3 מיליון שקל. הפועלים שחשוף גם הוא לחובות של גרינפלד בהיקף של כ-120 מיליון שקל מחזיק בשווי שעבוד דומה. כמו כן גרינפלד חייב גם עשרות בודדות של מיליוני שקלים לצבי גצוביץ' ונושים אחרים.

 

יוסף גרינפלד יוסף גרינפלד צילום: עמית שעל

 

על פי המנגנון שייקבע בהסדר, רבע ממניות המשועבדות יימכרו באופן מיידי. מאחר ומניות אלו נסחרות כיום במחיר נמוך מאוד וזאת בגלל שקארדן אן.וי מסובכת גם בהסדרי חוב אל מחזיקי אג"ח, ייקבע מנגנון שייקבע כי אם מחיר המניה יעלה מעל לסכום מסוים, היתרה תשויך לטובת הנושים. כמו כן, המנגנון יאפשר לבנקים למכור את יתר המניות במועד מאוחר יותר מתוך אמונה כי שווין של המניות יעלה ויגדיל בכך את שווי הבטוחה שנמצאת בידי הבנקים.

 

לצד הסכם הנושים המתגבש, הגיש בימים האחרונים המנהל המיוחד לנכסי גרינפלד מטעם בנק לאומי בקשה לפרסם את הדירות למכירה. בקשה לה מתנגד בנק אגוד, שכן הדירות משעובדות אליו. בתוך כך הודיע המנהל המיוחד כי בחודשים האחרונים ניהל גרינפלד מו"מ למכירת אחת הדירות באקירוב לחברו צ'רלס ליאון פינק. באי כוחו של הרוכש הפוטנציאלי הודיעו כי יעמידו את המחיר על 1.5 מיליון דולר, סכום התואם את הערכת השמאי, אולם הצעתו תקפה רק לחודש הקרוב בלבד.

 

מה שוויון של 3 הדירות של יוסף גרינפלד באקירוב?

 

מה שוויון של 3 דירותיו של איש העסקים יוסף גרינפלד במגדלי אקירוב היוקרתיים בתל אביב? דו"ח שמאי מעריך את שווי הנכסים ב-30.8 מיליון שקל, סכום שיתקשה לכסות את כ-350 מיליון השקל שחייב איש העסקים לנושיו, במיוחד שכ-18 מיליון שקל משווין של הדירות משועבדות לטובת בנק אגוד.

 

דו"ח השמאי באשר לנכסיו של גרינפלד קובע כי שוויון עומד על סכום של 30.8 מיליון שקל, אולם רק מחצית מהזכויות בדירות נתונות לגרינפלד, שכן מחציתן שייכות לרעייתו. כלומר, במידה וימכרו הדירות יקבלו נושיו של גרינפלד רק 18 מיליון שקל.

 

לפי הדו"ח, שוויה של אחת הדירות הוא 10.3 מיליון שקל, השנייה נאמדת ב-6.1 מיליון שקל והשלישית ב-14.5 מיליון שקל. מדובר אגב ב-3 דירות שאוחדו לדירה אחת וכיום מיועדות לפיצול, והן ממוקמות במגדלי צמרת (אקירוב) בקומה ה-10. החישוב של השמאים נעשה, בין היתר, על בסיס עסקאות אחרונות שנעשו בבניין.

 

בחודש מרץ פנה בנק לאומי לבית המשפט המחוזי בתל אביב בבקשה להכריז על גרינפלד פושט רגל וזאת לאור חוב כלפי הבנק שנאמד ב-110.3 מיליון שקל. "לגרינפלד", כתבו באי כוחו של הבנק, "אין יכולת כלכלית לפרוע את החוב או כל חלק מהותי ממנו". לפי בקשת הבנק, מצבת החובות של גרינפלד כלפי הבנק ונושים אחרים עומדת על למעלה מ-260 מיליון שקל ומדובר ב"חדלות פירעון עמוקה ומובהקת".

 

ימים ספורים לאחר מכן, פנה גם בנק אגוד בדרישה להצטרף להליך. לשיטת הבנק, גרינפלד צבר כלפיו התחייבויות העמודות על 27.5 בעיקר לטובת 3 דירות שברשותו שבמגדלי אקירוב. אולם, בית המשפט הפריד בין ההליכים ומינה בעניינו של גרינפלד מנהל מיוחד.

 

במהלך דיון שהתקיים בחודש שעבר הודיעו באי כוחו של גרינפלד, עוה"ד יעקב וינרוט ועמית חדד ממשרד וינרוט כי בין הצדדים מתקיים "מו"מ להגיע להסדר" ובשל כך נדחה הדיון. "ככל שלא יהיה הסדר", הבהיר באותו מעמד.

 

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x