$
ועידת האנרגיה 2015
ועידת האנרגיה גג עמוד

ועידת האנרגיה

שטייניץ: "לא אתן ללחצים לשבש את שיקול הדעת שלי; מתווה פירוק דואופול הגז נראה לי טוב"

שר האנרגיה אמר בוועידת האנרגיה הלאומית, כי "איתרנו לווייתן בלב הים אבל אם הוא ישאר שם המדינה והכלכלה, התעשייה והאזרחים לא ייהנו מאותה תגלית מופלאה ונוספות"; בהתייחסו להתפטרות דיויד גילה אמר: "יש צורך לממש במהירות את עסקאות הגז מול מדינות באזור. אני לא מצפה מכל רגולטור להתחשב בכך, אבל לממשלת ישראל אין אפשרות להתעלם ממנו"

ליאור גוטמן 09:5426.05.15

"טובת המדינה ואזרחיה היא בראש מעייני ואני כשר אנרגיה מחויב לכך. טובת המדינה היא לא רק לעשות את ועדת ששינסקי ולדאוג שהכנסות של מאות מיליארדים יגיעו לאזרחים, אלא גם לדאוג שהגז שנמצא במעמקי הים יגיע ליבשה לטובת המדינה ואזרחיה", כך אמר היום (ג') שר התשתיות הלאומיות, האנרגיה והמים, יובל שטייניץ, בוועידה הלאומית לאנרגיה של המכון הישראלי לאנרגיה.

 


 

שר האנרגיה הוסיף כי "איתרנו לווייתן בלב הים אבל אם הוא ישאר שם המדינה והכלכלה, התעשייה והאזרחים לא ייהנו מאותה תגלית מופלאה ונוספות. ולכן, בין השאר, כדי שההכנסות הצפויות על פי חקיקת ששינסקי יתממשו לטובת כולנו חובה על כולנו להוציא את העגלה מהבוץ ולהביאו לחוף מבטחים".

 

 שר האנרגיה, יובל שטייניץ שר האנרגיה, יובל שטייניץ צילום: עמית שעל

 

לדברי שר האנרגיה, נושא הגז עומד לפתחנו והשעה היא שעת הכרעה. "אני מכיר את הנושא הזה עוד מזמן כהונתי כשר אוצר וקשה לי להטיף מוסר בעניין הזה. הקמתי את ועדת ששינסקי, וזה היה המאבק הכי גדול של הון שלטון כולל מאבק מול חלק שיושבים באולם. זה היה מאבק על טובת אזרחי ישראל ועל חלקם במאגרי הגז שהתגלו ויתגלו כאשר הוא מוערך במאות מיליארדי שקלים. אני מוכרח לומר שזה היה מאבק לא קל ובתחילת הדרך הייתי לבד. ספגתי, ואני מתקשה לסלוח, קמפיין מולי לעיתים לא הוגן ואגרסיבי. אפילו בכנסת בוועדת הכלכלה נקראתי לפרק את ועדת ששינסקי ואני משוכנע היום שעשיתי את הצעד הנכון והצודק עם המון זהירות. בדקתי עצמי מהם הגבולות. למרות המאבק הטעון שהגדרתי כמאבק הציבורי הקשה ביותר שניהלתי כאיש ציבור אני לא אתן לרגשות שאולי יש אצל כולם לשבש את שיקול הדעת ואת האחריות שלי ולקבל את ההחלטות הנכונות ללא קשר ללחצים".

 

קידוח לווייתן קידוח לווייתן

 

"הממשלה לא יכולה להתעלם ממה שיכול להתעלם הריגולטור"

 

שטייניץ התייחס למתווה פירוק הדואופול הגז (נובל אנרג'י דלק) שגובש בממשלה. "יש בעיה כי יש דואופול אבל המתווה הזה אמור להביא לתחרות משולשת בתוך מספר שנים. תמר, לווייתן, ומי שירכוש את מאגרי כריש ותנין. אני לפחות השתכנעתי מגורמי המקצוע - חיצוניים ובמשרד - שהסיכוי שיהיה אוליגופול היא ברת ביצוע טובה יותר מאשר תחרות

בדואופול. אני רוצה לגעת במה שמתגבש או התגבש בצוות קנדל. זהו צוות מאוד מכובד ואני בתפקיד לפני כשבוע אבל צוות קנדל פועל כבר מזה חודשים וזה צוות רציני להתרשמותי ויש נציגים בכירים ביותר של משרדי האנרגיה, אוצר רה"מ והיועמ"ש עם תמיכה של משרד הכלכלה. הצוות הזה גיבש מתווה ואני לומד אותו. מהתבוננות הראשונה שלי ומספר פגישות הכיוון הכללי נראה לי אחראי שקול ונכון והעבודה רצינית ביותר. יחד עם זאת אני לומד את הדבר על היבטיו וגייסתי את המורה הכי טוב את פרופ' ששינסקי שהתגייס למלאכה וייתכן שאבקש לעשות שינויים בו בהמשך". 

 

שטייניץ התייחס ברמיזה להתפטרות של הממונה על ההגבלים דיויד גילה ולשיקולי המשק והתחרות בו ואמר כי "יש לצורך לממש במהירות את עסקאות הגז מול מדינות שונות באזור - לרבות ירדן ומצרים - חשיבות עליונה. "יציבות ירדן חשובה בשל האיומים שקמים עליה מסביב. כלכלת ירדן נאנקת תחת מחירי אנרגיה ועול כבד של פליטים מסוריה ועיראק. הזרמת גז לירדן מישראל יכולה להיות נדבך רציני והנושא עלה בדיאלוג שלנו מול ירדן וארה"ב, כך שירדן תתייצב כלכלית. זה דבר דחוף ויש לו משמעות ביטחונית אסטרטגית. אני לא מצפה מכל רגולטור להתחשב בו, אבל לממשלת ישראל אין אפשרות להתעלם ממנו".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x