$
בארץ

בדרך: תוכנית לפיתוח תעשייה בדרום ב-300 מיליון שקל

ראש עיריית דימונה בני ביטון נפגש היום עם נשיא התאחדות התעשיינים ומנכ"לים בחברות המובילות במשק והציג את המהלכים שהוא מקדם במטרה לפתור את משבר התעסוקה בנגב: "אנחנו מקדמים פטור מארנונה ל-3 שנים למפעלים חדשים וסיוע בבניית מבנים עם דרעי וכחלון. הם הגיעו עם רעב לעבוד. סוף סוף המדינה מבינה שהארץ לא נגמרת בגדרה"

הדס גליקו 12:5621.05.15

"מצבה הכלכלי של עיריית דימונה התאזן וכרגע אנו מקדמים מול שר הכלכלה, אריה דרעי, ושר האוצר פטור מארנונה לשלוש שנים למפעלים חדשים וסיוע במימון בניית המבנים", כך אמר הבוקר ראש עיריית דימונה בני ביטון, במסגרת ישיבה שנערכה בדימונה עם נשיא התאחדות התעשיינים שרגא ברוש וראשי האיגודים בהתאחדות ובהם תעשיינים בכירים כמו אורי יהודאי מנכ"ל פרוטרום, איציק תמיר מנכ"ל החברה המרכזית למשקאות קלים, דני חן  המשנה למנכ"ל כיל ועוד. בכירי ההתאחדות התכנסו לדיון עם ראש עיריית דימונה בנושא הטיפול במשבר התעסוקה בדימונה. ראש העירייה הציג את התנאים שהם מציעים למפעלים וכיצד הם מטפלים בחסמים הקיימים.


בדיון הוחלט כי תגובש תוכנית תעשייתית משותפת, בהיקף השקעה של כ-300 מיליון שקל, במטרה לייצר תנאים לפיתוח תעשייה חדשנית בנגב. זאת על רקע מגמת סגירת המפעלים בדרום שיצר משבר תעסוקה בנגב ואירועי הימים האחרונים. המדיניות תוגש לשר האוצר ושר הכלכלה, לשם יישום מיידי כבר בחודשים הקרובים.

 

עמדת ראש העיר היא הבאת מפעלים מסדר גודל בינוני שיסייעו להניע את הכלכלה המקומית ויפחיתו את התלות במפעלים גדולים. בהתייחס למשבר עם כיל אמר ביטון כי "למרות שכיל תורמת רבות למשק וזכותה לבצע רה ארגון בחברה, עליה להשלים את התהליך בהדרגה. לא מדובר רק ב-5,000 עובדים אלא גם ב-30 אלף איש שמעניקים להם שירותים". "כרגע נראה כי שר הכלכלה הנכנס אריה דרעי ושר האוצר הנכנס משה כחלון הגיעו עם רעב לעבוד וסוף סוף המדינה מבינה שהארץ לא נגמרת בגדרה אלא בדימונה", אמר ביטון.

 

הפגנת עובדי כיל בדימונה. ביטון: "סוף סוף מבינים שהמדינה לא נגמרת בגדרה" הפגנת עובדי כיל בדימונה. ביטון: "סוף סוף מבינים שהמדינה לא נגמרת בגדרה" צילום: ישראל יוסף

 

דני חן מחה על עמדת הממשלה כפי כיל שלדבריו "סוגרת את הברזים של כיל למרות שהיינו מאוד שמחים להמשיך להתפתח בתנאים הקיימים".

 

איציק תמיר ציין כי לא מזמן סיימו להקים מחלבה גדולה בנתיבות בעקבות פנייה מהממשלה, "אני יכול להגיד מהניסיון שהבטחות ממשלתיות שלא מקוימות והבעיה השנייה היא למצוא את העובדים שיעבדו במפעלים האלו ומהיכן מביאים אותם".

 

כמו כן מתחו התעשיינים ביקורת על הפניית הגב של הממשלה לכיל שכרגע נאבקת בשאלה מי מנהל את החברה ההנהלה או הוועד.

 

נשיא התאחדות התעשיינים, שרגא ברוש, אמר: "המטרה שלנו ממוקדת- ייצור אלף מקומות עבודה ישירים בתעשייה לתושבי דימונה והסביבה. אלף הוא לא מספר בשמיים, אלא משהו שאפשר להשיג. כל מקום תעסוקה בתעשייה מייצר 3 מקומות תעסוקה נוספים במסחר ובשירותים. במידה וכל הצדדים הנוגעים לדבר- הממשלה, העירייה והתעשיינים- יירתמו יחדיו להשגת המטרה". התוכנית תוגש לשר האוצר ושר הכלכלה כבר היום אחה"צ.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x