מזונות משקמים לגרושה בישראל
לראשונה נפסקו מזונות אשה בגובה 10,000 שקל שאינם קשורים למזונות לילדים למי שנישאה והתגרשה בארץ לפי הדין העברי
אשה שהתגרשה מבעל אמיד מאוד, לטענתה, תזכה ל"מזונות משקמים" של 10,000 שקל לחודש ללא קשר למזונות הילדים המשולמים בנפרד. כך קבעה באחרונה השופטת שפרה גליק מבית המשפט למשפחה בתל אביב. בני הזוג נישאו והתגרשו לפי הדין העברי, שבדרך כלל אינו מכיר בתשלום מזונות אשה. בעבר הכירה הפסיקה באפשרות לתבוע מזונות משקמים רק אם הזוג נישא נישואים אזרחיים (בחו"ל).
בתקופת הביניים, מהפרידה עד הגירושים, חויב הגבר לשלם לאשה יותר מ־21 אלף שקל לחודש כמזונות אשה וכן 11 אלף שקל לחודש מזונות עבור בנם המשותף. לאחר שנחתמו מסמכי הגירושים ביקש הגבר לבטל את מזונות האשה, והשופטת גליק קיבלה את בקשתו אך קבעה שימשיך לשלם את המשכנתא על הדירה שבה מתגוררת האשה. האשה טענה באמצעות עו"ד רפי שדמי שאינה עובדת וכי אין לה הכנסה, בעוד שבעלה לשעבר הוא אדם אמיד ובעל נכסים רבים. הבעל, באמצעות עו"ד רות דיין וולפנר, טען שאשתו לשעבר היא בעלת תואר המאפשר לה להתפרנס.
השופטת פסקה שאמנם לפי הדין העברי חייב אדם במזונות עד לגירושים בלבד, אך ציינה שהאשה, בת 56, לא עבדה שני עשורים ואין לה מקור פרנסה, בעוד לבעלה לשעבר יש עסקים חובקי עולם. גליק קבעה שאין לשלול לחלוטין פסיקת מזונות משקמים גם כשהצדדים היו נשואים כדת משה וישראל והתגרשו, ופסקה שהאשה תקבל במשך חמש שנים תשלום חודשי של 10,000 שקל, הכולל את החזר המשכנתא שעומד על 3,500 שקל בחודש. עם זאת, השופטת קבעה שמלוא המזונות הללו יקוזזו בסופו של דבר מהנכסים ומהכסף שתקבל האשה במסגרת ההליכים לחלוקת הרכוש ביניהם. היא כתבה כי לא ייתכן שאם האשה תזכה בתביעה נגד הגבר בעניין הרכוש, היא תוכל ליהנות הן מהרכוש הרב והן מהמזונות האזרחיים. לדברי השופטת גליק, הדירה שקיבלה האשה ושעליה משלם הגבר את המשכנתא שווה לטענתו 3 מיליון שקל (39614־12־14).