$
משפט

מנכ"לית המכון להשתלמות בלשכת עוה"ד הודחה ועתרה לביהמ"ש

עו"ד מירי חדד טוענת שלאחר 11 שנה בתפקיד, החליט ראש הלשכה עו"ד דורון ברזילי להדיח אותה כי סירבה לקיים ימי עיון ללא תשלום ברחבי הארץ

ענת רואה 09:1601.03.15

עו"ד מירי חדד שמשמשת זה 11 שנה כמנכ"לית המכון להשתלמות של לשכת עוה"ד, הודחה מתפקידה בימים האחרונים ובתגובה עתרה לבית הדין האזורי לעבודה בבקשה בהולה למתן צווים נגד הפיטורים.

 

 

חדד טוענת שראש לשכת עוה"ד דורון ברזילי המכהן בשנה האחרונה גם כיו"ר המכון להשתלמות, החליט להדיח אותה מתפקידה בו שימשה בהצלחה יתרה שנים רבות וזאת כ"עונש על שהעזה לדרוש עמידה בכללי מינהל תקין, ומבלי שניתנה לה ולו התראה אחת קודם לכן".

 

לפי עתירה חדד, באמצעות עו"ד שלומית גוטרמן כספי, הרקע להדחתה המשיבה הינה דרישתו של ברזילי כי היא תקיים ימי עיון ללא תשלום בכל רחבי הארץ, כאשר ברזילי עצמו או מי מאנשיו ישאו דברי פתיחה בכל השתלמות. לדבריה, "בשל העיתוי, ערב הבחירות בלשכת עוה"ד ומאחר שהמכון הינו גוף מקצועי א-פוליטי, וכן לנוכח העובדה שעריכת ימי השתלמות רבים ללא תשלום תעמיק את הגרעון בו שרוי המכון", עמדה חדד על קבלת אישור מדירקטוריון המכון למהלך האמור, ודרישה לגיטימית זו הביאה להדחתה מתפקידה.

 

במסגרת העתירה תוקפת חדד את ניגוד העניינים בין כובעיו של ברזילי, כיו"ר המכון להשתלמות מחד וכראש הלשכה מאידך, וטוענת כי גם היועץ המשפטי של המכון עו"ד גד מינא, התפטר על רקע התנהלות המכון.

 

דורון ברזילי ראש לשכת עוה"ד דורון ברזילי ראש לשכת עוה"ד צילום: בועז אופנהיים

 

בסוף דצמבר 2014 פורסם ב"כלכליסט" שעו"ד חדד קיבלה מסר מעו"ד ברזילי בו הציע לה "ללכת בשקט", וכי בסביבתה של חדד טענו שמדובר במחטף שנעשה חודשים ספורים לפני הבחירות לראשות הלשכה שיערכו ביוני הקרוב.

 

בתצהיר שהגישה כעת חדד לביהמ"ש לתמיכה בעתירתה היא טוענת כי במהלך 11 שנות עבודה במכון היא זכתה להמלצות ושבחים רבים מכל הגורמים שעבדו מולה ובהם גם יושבי הראש הקודמים של המכון יורם דנציגר (כיום שופט ביהמ"ש העליון) ופרופ' אהרן נמדר.

 

לפי חדד, הרקע האמיתי להדחתה הוא סירובה לדרישות ברזילי בקשר לימי עיון ללא תשלום, והיא אמרה לברזילי שבקשתו עלולה להוות נטל של ממש על תקצוב המכון. לדבריה ברזילי הנחה אותה לדבריה לקיים "פיילוט" בהיקף של 10 ימי עיון ללא תשלום והיא פעלה כפי שהונחתה אך במהלך התקופה פנתה לברזילי מספר פעמים בבקשה לכנס ישיבת דיקטוריון שתאשר את ימי העיון ותתקצב אותם.

 

"עו"ד ברזילי דרש שאני וצוות המכון נפעל לארגן את ימי העיון הללו ללא אישור הדירקטוריון תוך ציון העובדה כי ממילא יש לו רוב בקרב חברי הדירקטוריון ולכן יש לו אפשרות לאשר בדיעבד כל החלטה שלו", כותבת חדד ומוסיפה כי כששאלה את ברזילי מה יקרה אם הדירקטוריון לא יאשר את התקציב, הוא השיב לה ש"יביא כסף מהבית".

 

לדבריה, משהבהירה כי אינה יכולה להסכים לאופן התנהלות זה, קטע ברזילי בכעס ישיבה עמו, קבע עמה פגישה ואז הודיע לה כי בכוונתו לבקש מהדירקטוריון להפסיק את העסקתה במכון או להפחית את שכרה. כל זאת התרחש בדצמבר האחרון.

 

בימים הבאים, טוענת חדד, "העביר לי עו"ד ברזילי מסרים ברורים באמצעות עורכי דין בכירים המכירים את המכון היטב, לפיהם עלי לבחור בין עזיבה 'שקטה' ומרצון לבין הליך של הדחה. המשך עבודתי כלל לא עמד על הפרק, וזאת עוד בטרם זומנתי לשימוע".

 

לטענת חדד, "החלטתי כי איני מוכנה לתת יד להרס מפעל חיי ואיבוד מקור פרנסתי רק בשל העובדה כי ביצעתי את תפקידי כמנכ"ל המכון", ולכן סירבה לעזור בשקט וישיבת דירקטוריון בעניינה התכנסה. לפי חדד מפרוטוקול הדיון עולה שברזילי ביקש לקבל החלטה בדבר פתיחת הליך שימוע עוד באותה ישיבה, אולם לאחר הערות מצד חברי הדירקטוריון כמו גם מהיועץ המשפטי שלו, הוחלט כי תזומן ישיבת דירקטוריון נוספת".

 

אז לפי חדד, "החלה לפתע פעילות קדחתנית שכל מטרתה היתה ליצר עילות לפיטורים, יש מאין", והיא קיבלה הודעה ששכרה "נמצא בבדיקה". שכרה של חדד עומד לפי התצהיר על 25 אלף שקל ברוטו לחודש ועלות שכר 493 אלף שקל בשנה.

 

ישיבת הדירקטוריון הבאה התקיימה לפי חדד למרות שהיועמ"ש מינא שהה בחו"ל וביקש לדחות אותה, ועם שובו של מינא לארץ הוא התפטר מתפקידו. בישיבה הוחלט על הקמת ועדת שימוע בראשותו של ברזילי, וברזילי קיבל קול כפול בועדה. בשבוע שעבר, טוענת חדד, מסר לה ברזילי החלטת פיטורים כתובה ונמסר לה שעבודתה תסתיים בתוך ימים בודדים.

 

חדד טוענת שההחלטה לפטרה היתה חסרת סמכות, התבססה על טענות חסרות בסיס ומהווה התנכלות. לדבריה בין עילות פיטוריה היה מצבו הכספי של המכון, כשחדד טוענת המכון היה רווחי עד 2011 ולאחר מכן הכנסותיו ירדו בשל החלטות שהתקבלו ע"י לשכת עוה"ד, למשל על הוזלת השתלמויות שאמורות היו להיות מסובסדות ע"י הלשכה אך זו לא העבירה את הכסף.

 

ביום שלישי יתקיים דיון בעתירתה של חדד, כשעד לדיון המליצה השופטת אופירה דגן טוכמכר ללשכת עורכי הדין להשהות את כניסת הפיטורים לתוקף. עד למועד הדיון תוגש לבית הדין תגובת ברזילי והלשכה לעתירה.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x