$
משפט

המשטרה ממליצה להעמיד לדין את בנימין בן אליעזר

החשד הוא ששר הביטחון לשעבר ביצע עבירות שוחד, הלבנת הון, מרמה והפרת אמונים ועבירות מס. במשטרה ממליצים להעמיד לדין מעורבים נוספים בפרשה ובהם ג'קי בן זקן ואברהם נניקשווילי בעבירות של מתן שוחד וכן את ראש לשכתו לשעבר של בן אליעזר, איילת אזולאי

זוהר שחר לוי 14:4206.01.15

המשטרה מודיעה היום (ג') כי הסתיימה החקירה בעניינו של חבר הכנסת בנימין (פואד) בן אליעזר וכי נמצאה תשתית ראייתית לביצוע עבירות שוחד, הלבנת הון, מרמה והפרת אמונים ועבירות מס.  

במשטרה ממליצים להעמיד לדין מעורבים נוספים בפרשה ובהם ג'קי בן זקן, אברהם נניקשווילי ורוי מוצפי בעבירות של מתן שוחד וכן את ראש לשכתו לשעבר של חבר הכנסת - איילת אזולאי. התיק יועבר כעת לפרקליטות שם יחליטו אם יש מקום להעמיד לדין את המעורבים.

 

בנימין בן אליעזר בנימין בן אליעזר צילום: ישראל הדרי

 

החקירה שהתנהלה ביחידה הארצית לחקירות הונאה (יאח"ה) שבלהב 433 החלה לפני מספר חודשים, על פי החלטת היועץ המשפטי לממשלה ובהנחיית מפכ"ל המשטרה וראש האגף לחקירות ולמודיעין, ניצב מני יצחקי.

 

במהלך החקירה נחקרו עשרות מעורבים, בוצעו חיפושים, לרבות בכספת שבבעלותו של בן אליעזר בבנק וכן בוצעו פעולות חקירה בחו"ל בתיאום עם רשויות האכיפה בארה"ב.

 

מימין: ג'קי בן זקן ואברהם נניקשווילי מימין: ג'קי בן זקן ואברהם נניקשווילי צילום: עמית שעל

 

על פי החשד, החל משנת 2006, בעת כהונתו של בן אליעזר כשר התשתיות ובהמשך כשר התמ"ת, אנשי עסקים המקורבים אליו העבירו לידיו סכומי כסף גבוהים בתמורה לקידום אינטרסים עסקיים שלהם.

 

בנוסף, נחקרה פעילות הלבנת הון של בן אליעזר בהיקף של מיליוני שקלים, שהוסוותה על פי החשד, בחשבונות בני משפחתו, בהמרות כספיות בצ'יינג'ים (נותני שירותי מטבע) כשעל פי החשד, הכסף שימש, בין היתר, לרכישת נכסי נדל"ן ובחלקו הוסתר במזומן בכספת בבנק.הפרשה נחקרה בשיתוף עם רשות המיסים ולוותה על ידי פרקליטות מיסוי וכלכלה.

 

בתום החקירה, קיבל ניצב יצחקי את המלצת ראש להב ניצב רוני ריטמן וכי קיימת תשתית ראייתית מספקת נגד בן אליעזר לביצוע עבירות לקיחת שוחד, הלבנת הון, מרמה והפרת אמונים ועבירות מס. כמו כן התקבלה ההמלצה כי התגבשה תשתית ראייתית לביצוע העבירות המיוחסות למספר חשודים נוספים ובהם ג'קי בן זקן בעבירה של מתן שוחד, אברהם נניקשווילי בעבירה של מתן שוחד, ראש לשכתו לשעבר של בן אליעזר כשכיהן כח"כ איילת אזולאי בעבירות של מרמה והפרת אמונים. איש עסקים נוסף גם הוא חשוד בעבירה של מתן שוחד. במשטרה מציינים כי נמצאה תשתית ראייתית להעמדה לדין נגד מעורבים נוספים.

 

ממועמד לנשיאות לנחקר

 

החקירה בעניינו של בן אליעזר החלה ביוני האחרון ושורשיה טמונים בחקירה שעסקה בשחיתות בנמל אשדוד. נניקשווילי, מבעלי השליטה בחברת שמן, נחקר במסגרת פרשת אשדוד ואז התגלה כי העביר סכומי כסף לבן אליעזר. בן אליעזר, שהתמודד באותם ימים לנשיאות, זומן לחקירה במשרדי יאח"ה ולמחרת הודיע על פרישתו מהמירוץ. "יש גם מי שיגידו שהפרישה היא הודאה באשמה, דבר שאין בכוונתי לעשות", כתב בהודעת פרישתו. "להפך, אין לי ספק כי בזמן הקרוב האמת תצא לאור". בן אליעזר טען עוד כי הרקע לחקירה הוא ניסיון להכפישו בשל התמודדותו לנשיאות. "מרגע שהודעתי על התמודדותי, לא פסק מסע ההשמצות נגדי", כלשונו.

 

במסגרת החקירה בדקה הגיעה המשטרה לכ-5 מיליון שקל שקיבל כביכול בן אליעזר שלא כדין מנניקשווילי וממעורבים נוספים. בין השאר, נמצאו סכומי כסף גדולים בכספת שהחזיק.

 

במשטרה חושדים כי בתמורה לכספים שהועברו מנניקשווילי, סייע בן אליעזר לו ולשותפו העסקי, בן זקן, בכמה עניינים. המשטרה חושדת בין היתר שבן אליעזר סייע לנניקשוילי וזקן לזכות ברישיון הקידוח מד אשדוד, וכן במגעים מול חברת נובל אנרג'י כדי שתשמש כקבלן מבצע לקידוח. על פי החשד, התמורה לסיוע שנתן בן אליעזר לשניים בשנת 2010, בעודו מכהן כשר התמ"ת, הייתה, בן היתר, 400 אלף דולר שהעביר לו נניקשוילי ב-2012 - לטענת בן אליעזר כהלוואה לרכישת דירת פאר ביפו. 

 

במסגרת החשדות סביב רישיון שמן, נחקרה במשטרה באזהרה ראש לשכתו של בן אליעזר, איילת אזולאי, בחשד שהפעילה לחץ על גורמים במשרד האנרגיה על מנת שידאגו שהחברה של ננקשווילי ובן זקן תזכה במכרז. בנוסף, עלה החשד כי בן אליעזר סייע בקידום עסקיו של איל הנדל"ן רוי מוצפי במצרים וזאת בתמורה לכספים שהעביר לו.

 

פרקליטיו של בן אליעזר, עורכי הדין נבות תל צור וטל שפירא, מסרו כי בן אליעזר דוחה את המלצות המשטרה מכל וכל: "במשך 60 שנה שירת בן אליעזר את מדינת ישראל נאמנה ובתחושת שליחות, והוא נחוש להיאבק על שמו הטוב חרף מצבו הרפואי המורכב. אנו מקווים ומאמינים, כי בחינה יסודית ומעמיקה של החומר על ידי הפרקליטות, תעלה תמונה שונה לחלוטין", ציינו הפרקליטים.

 

עוה"ד נתי שמחוני ויואב סננס ממשרד הרצוג פוקס נאמן, המייצגים את מר אברהם נניקשווילי, מסרו בתגובה: ״כמי שמכירים את נניקשווילי, פועלו ואת מערכת היחסים הקרובה והמיוחדת שלו עם בן אליעזר - המלצת המשטרה אין לה על מה שתסמוך, כלל ועיקר. אנו סמוכים ובטוחים כי הפרקליטות תבחן את הדברים כהוויתם ותגיע להחלטה מושכלת כי לא נפל כל רבב בהתנהלותו - ותורה על סגירתו של התיק".

  

יו"ר מפלגת העבודה, ח"כ יצחק הרצוג, אמר בתגובה להמלצת המשטרה: "אני סומך את ידיי על רשויות אכיפת החוק ובטוח שיעשו את מלאכתן נאמנה. באופן אישי, אני מאחל לפואד שחפותו תוכח ובריאות טובה".

 

בא כוחו של רוי מוצפי, ששי גז, מסר: "מרשי הופתע לשמוע על ההמלצות הללו ואני משוכנע כפרקליטו שכשהתיק יגיע לפרקליטות זו תחליט לסגור את התיק כי מרשי חף מפשע, מעולם לא ביצע שום עבירה ולא נתן שוחד לאף אחד. אין לו שום עסקים במצרים, מדובר בידידות ארוכת שנים עם בן אליעזר שבמסגרתו לא נעשתה שום עבירה פלילית ואני בטוח שכשנגיע לשימוע התיק ייסגר".

 

בא כוחו של בן זקן, עו"ד ירון ליפשס, מסר בתגובה: "נדמה כי מדובר בפעם הראשונה בהיסטוריה המשפטית, בה אדם נאשם בעבירה חמורה של מתן שוחד, כשכל הגורמים מסכימים שלא הייתה לו כל מעורבות בעניין והוא כלל לא ידע עליו - לא ממי שנתן את ההלוואה (מר ננקשווילי), ולא ממי שקיבל אותה (מר בן אליעזר). נדהמנו לגלות כי הגם שבמשטרה התלבטו עד לרגע האחרון בעניינו של מר בן זקן, המלצתם להגיש כתב אישום נגד מר בן זקן באה 'על רקע השותפויות שלו עם נניקשווילי והעובדה שבן אליעזר קידם על פי החשד את עסקיהם המשותפים, הוחלט להאשים גם את בן זקן בגין הלוואה בסך 1.3 מיליון שקל שהועברה מנניקשווילי לבן אליעזר', כפי שפורסם היום בתקשורת. והרי ממתי "שותפות" יכולה להוביל להמלצה על הגשת כתב אישום, בזמן שכל הראיות מוכיחות שמר בן זקן פשוט לא ידע על ההלוואה".

 

"האבסורד בהמלצת המשטרה כה גדול, עד שאנחנו משוכנעים שכאשר עניינו של מר בן זקן ייבדק על ידי הפרקליטות, יוחלט על סגירת התיק בעניינו לאלתר, וזאת אף מבלי שנידרש לקיים הליך של שימוע".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x