$
משפט

עובדי הקבלן במשרד הפנים תובעים: המדינה מעסיקה אותנו שנים ללא קביעות

העובדים תובעים את משרד הפנים וחברות הקבלן בטענה שהמדינה ניצלה פרצה בחוק והחליפה את ההגדרה "כוח אדם" ב"שירותים"

עמרי מילמן 22:5027.12.14

לפני כשבועיים הגישו 36 עובדי הקבלן במשרד הפנים תביעה נגד המשרד והחברות המעסיקות אותם, בטענה שהם מועסקים בניגוד לחוק לאורך שנים. לדברי ניר שחר, מוביל את המאבק כפעיל בקואליציה הארצית להעסקה ישירה: "נאלצנו לתבוע את המדינה כדי לתקן עוול מתמשך. אני מקווה שבית המשפט יקבל החלטה תקדימית חשובה שתפסיק את הניצול ותפתח פתח להעסקה ישירה של עובדים כמונו גם במקומות אחרים".

 

החל משנת 2008 לא ניתן להעסיק עובד קבלן מעבר לתשעה חודשים, אחרת ייחשב כמועסק ישיר. עו"ד איתי סבירסקי המייצג את התובעים טוען כי "המדינה מצאה פרצה לעקיפת החוק, ושינתה את רוב המכרזים כך שהופנו לקבלני שירותים שעליהם לא חל החוק, במקום לקבלני כוח אדם.

 

כך, אם במשרד ממשלתי מסוים היה צורך במהנדסים, המשרד פרסם מכרז לקבלן שמספק 'שירותי הנדסה', במקום לקבלן שמספק מהנדסים". ארגוני העובדים ניסו להתמודד עם הפרצה, וב־2012 נחתם הסכם מול האוצר שלפיו עובד קבלן לא יישאר כזה יותר מתשעה חודשים אם הוא עובד כתף אל כתף לצד עובד מדינה שעושה עבודה זהה.

 

הפגנה של עובדי קבלן (ארכיון) הפגנה של עובדי קבלן (ארכיון) צילום: מיקי אלון

 

התובעים מועסקים כבודקי תוכניות, מזכירים ועובדי ארכיב במינהל התכנון, לדבריהם במשך שנים דרך חברות קבלן, "אף שבמיפוי שביצע משרד הפנים ב־2012, לבקשת נציבות שירות המדינה, הכירו בנו כעובדי כתף אל כתף" אומר שחר. "המדינה עושה לנו עוול ומפרה את החוק".

 

משרד הפנים פרסם לאחרונה מכרזים פומביים לחלק מהתפקידים שמבצעים התובעים, אך שחר טוען: "לא ייתכן שאחרי שאנחנו כבר עובדים במשרד תקופה משמעותית פתאום אנו נדרשים להתמודד במכרז רק כדי להמשיך ולמלא את אותו תפקיד. אנחנו דורשים להיקלט בהעסקה ישירה ולקבל את התנאים המגיעים לנו".

 

ממשרד הפנים נמסר בתגובה לדברים: "המשרד פעל בהתאם להנחיות נציבות שירות המדינה להתקשרות והעסקת כוח אדם שאינו עובדי מדינה בתוך משרדי הממשלה".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x