$
ועידת תחזיות 2015
ועידת תחזיות גג עמוד

"החזרנו אנשים מהפנסיה לצורך פרויקט כיפת ברזל"

תא"ל (מיל') ד"ר דני גולד, אבי כיפת ברזל, סיפר כי "על פיתוח הכיפה עבדו 300-400 איש במשך שלוש שנים ברציפות בלי היררכיות וביורוקרטיה"

אופיר דור 15:2924.12.14

"על פיתוח כיפת ברזל עבדו 300-400 איש במשך שלוש שנים ברציפות, יום ולילה. מבני 24 ועד בני 70 שקראנו להם מהפנסיה כי רצינו את המומחיות שלהם באיזשהו תחום והכל בלי היררכיות ובירוקרטיה כדי להשיג את המשימה", סיפר תא"ל (מיל') ד"ר דניאל גולד, מנכ"ל גולד מו"פ טכנולוגיה ויזמות, בוועידת התחזיות 2015 של "כלכליסט". גולד, לשעבר ראש ענף מחקר ופיתוח במפא"ת (מינהל למחקר ופתוח אמצעי לחימה ותשתית טכנולוגית), נחשב לאבי פיתוח כיפת ברזל.  

גולד אמר כי "מראש כשפיתחנו את כיפת ברזל הבנו שאנחנו צריכים להגן על ערים שלמות ולכן אנחנו לא יכולים להסתפק בלהסיט את הטיל מהמסלול, זה אולי מתאים לטיל שמגן על מחנה צבאי קטן, אלא צריכים לפוצץ את הטיל באוויר. לצורך פיתוח כיפת ברזל יצרנו אלגוריתמים שלא היו קיימים בכלל בעולם, ושאבנו השראה מהמוח האנושי. התוצאה כיום היא שאנשים כל כך בוטחים במערכת עד שהם לא יורדים בכלל למקלט אלא הולכים לצלם ומעלים תמונות לרשת".

 

דני גולד דני גולד צילום: נמרוד גליקמן

 

גולד סקר את הפיתוחים החדשניים ביותר בתחום של אמצעי לחימה: "הדור הבא של הלוחמה האלקטרונית יהיה מערכות שיופעלו ממטוסי קרב וישדרו וירוסים לאוויר. הווירוסים האלה יחדרו לטילים המשוגרים אל המטוסים ויסיטו אותם מהמסלול. בימים אלה מותקנות על מטוסי אל על מערכת שחשה כאשר נורים טילים מסביב ומכוונת אליהם לייזר בדיוק רב וכך גורמים להם לפספס".

 

במקביל סיפר גולד כי "פותחה שרשרת שלמה של רובוטים שיכולים לעזור לחיילים בשטח. החל מרובוט שעולה במדרגות ובודק מה יש מאחוריהן ועד רובוט שנראה כמו נחש ומצויד במצלמה מאוד איכותית בקצה. הרובוטים האלו יוכלו גם לשאת בעתיד חומרי נפץ".

 


 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x