$
ועידת תחזיות 2015
ועידת תחזיות גג עמוד

ועידת התחזיות

חגי בדש: "בישראל קיימת בעיית חיסכון"

מנכ"ל פסגות קרא למדינה לקדם את החינוך הפיננסי בישראל כדי להתמודד עם בעית הפנסיה ההולכת ומחריפה. בדש: "חוסך הבוחר למשוך את כספי הפיצויים במעבר בין עבודות אינו מודע לכך שהוא פוגע משמעותית בחסכונותיו לגיל פרישה"

רחלי בינדמן 09:4624.12.14

"בישראל קיימת בעיית חיסכון - הן במישור הפנסיוני והן במישור הוולונטרי", כך לדברי חגי בדש, מנכ"ל בית ההשקעות פסגות בוועידת תחזיות של "כלכליסט". "שילוב הכוחות בין התעשייה הפיננסית אשר מחויבת לסייע לחוסכים להימנע מטעויות פיננסיות נפוצות והמדינה אשר תפקידה לפעול לקידום החינוך הפיננסי בישראל, יחד עם המשך הגברת המודעות בקרב ציבור החוסכים, יוכל לסייע בצמצום הבעיה".

 

לצפייה בשידור החי מהוועידה בסלולר ליחצו כאן 

 

חגי בדש חגי בדש צילום: נמרוד גליקמן

 

בפתח דבריו הציג בדש נתונים מסקר שערכה הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה לפיו כ-60% מהציבור בישראל מוטרד מחסכונותיו העתידיים וחושש שלא יוכל להתקיים בכבוד בגיל זקנה. לדברי בדש נובעת בעיית החיסכון והידע פיננסי בישראל מארבע קבוצות גורמים עיקריים: כלכליים, דמוגרפיים, התנהגותיים ורגולטורים.

 

"מבחינה כלכלית - מאז המשבר העולמי סביבת הריביות והאינפלציה בארץ ובעולם נמוכה. גם תשואות האג"ח הממשלתיות והקונצרניות נמצאות בשפל ומקשות על השגת תשואה ריאלית חיובית לאורך זמן ללא הגדלת הסיכון" הזהיר. "מבחינה דמוגרפית - אנו עדים לעלייה מתמדת בתוחלת החיים, אשר בישראל הינה מהגבוהות בעולם. מנגד, גיל הפרישה אינו מתעדכן בקצב זהה, ולכן על הציבור להתמודד עם יותר שנות פרישה" הוסיף. "מבחינה התנהגותית - שינויים תרבותיים כגון כניסה מאוחרת למעגל העבודה ועלייה בשיעורי הצריכה מקטינים את החיסכון ולבסוף, מבחינה רגולטורית - רפורמות שונות, ביניהן המעבר מפנסיה תקציבית לפנסיה צוברת, ביטול הטבות המס בחיסכון לטווח בינוני (גמל הוני) והעברת האחריות על החיסכון לידי הצרכן הגדילו את אי הוודאות".

 


בדש הבהיר, כי "על הציבור להמשיך ולהגביר את מודעתו לנושא החיסכון ולהימנע מטעויות פיננסיות המובילות לשחיקה בו. חוסך הבוחר למשוך את כספי הפיצויים במעבר בין עבודות אינו מודע לכך שהוא פוגע משמעותית בחסכונותיו לגיל פרישה".

 

בנוגע לתעשייה הפיננסית הדגיש כי לגופים הפיננסים תפקיד חשוב בהגברת הידע והמודעות. "בעולם אנו רואים גופים פיננסיים כדוגמת בנק אוף אמריקה, צ'ייס בנק, חברות אשראי ומנהלי כספי ציבור, אשר נקטו בגישה אקטיבית ומובילים פעילויות של חינוך פיננסי. גם בישראל אנו רואים בנקים וחברות ביטוח הפועלים בנושא בקרב לקוחותיהם. באוקטובר 2013 הקמנו בפסגות את מרכז הידע לחינוך פיננסי ובתום שנה של פעילות נחשפו למעלה מ-500 אלף איש לתכנים, מה שמעיד על הרצון של הציבור לדעת יותר."

 

בהתייחס למדינה הבהיר בדש כי "יש לה תפקיד מכריע בקידום החינוך הפיננסי והגדלת החיסכון". עוד ציין כי המדינה יכולה לנקוט במספר רב של צעדים אשר יובילו לצמצום הבעיה, ביניהם הגבלת האפשרות למשיכת כספי הפיצויים עד לפרישה; הקצאת אג"ח מיועדות במגוון מכשירי חיסכון פנסיוני; הגדלת הפרשת החובה בפנסיה, הרחבת היצע מוצרי החיסכון ההוני לטווח בינוני בדגש על השבת הטבות המס ופעילות אופרטיבית לקידום החינוך הפיננסי".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x