$
קריירה

8 השקרים הנפוצים שבוסים מספרים לעובדים

"אנחנו לא יכולים לשלם לך יותר", הוא משפט נפוץ של מנהלים שסדר העדיפויות שלהם שונה משלכם. מה עוד נמצא ברפרטואר שלהם?

שירות כלכליסט 11:3519.07.14

מערכת היחסים בין בוס ועובד כוללת בתוכה פערים אינהרנטיים בכוח, ומכיוון שידע הוא כוח מרבית המעסיקים מעדיפים לשמור חלק מהידע לעצמם והרחק מהעובדים. לפיכך הם נוטים להשתמש בכמה שקרים שכיחים. בביזנס אינסיידר פירטו את השקרים הנפוצים ביותר:

 

1. "אנחנו לא יכולים לשלם לך יותר": בהנחה שלחברה יש תזרים מזומנים, אז הבוס הוא שמחליט כיצד לבזבז את הכסף לפי סדרי העדיפות שהוא עצמו קובע. המשכורת שלכם אינה בראש סדר העדיפויות שלו, כך שכשהוא אומר "לא יכולים", הכוונה היא למעשה לא מוכנים. מכיוון שהשכר שלהם תמיד מייצג את הסכום המינימאלי שהבוס שלכם חושב שתסכימו לעבוד עבורו, אז כשהוא אומר לכם את השקר הזה, ראו בכך סימן לכך שאתם צריכים לפתוח מחדש את סעיף השכר בחוזה שלכם.

 

אילוסטרציה. המנהלים לא מתביישים לשקר אילוסטרציה. המנהלים לא מתביישים לשקר צילום: שאטרסטוק

 

2. "ההעלאה שקיבלתם היא מעל לממוצע": אם בחברה בה אתם עובדים השכר של כולם בצוות נלקח מאותו תקציב, סיכוי גבוה שהבוס טוען בפני כולם שההעלאות שהעניק להם הן "מעל לממוצע". חברות שמעסיקות עובדים שאינם חברים באיגוד, מעדיפות במיוחד שהעובדים לא יחלקו את פרטי השכר שלהם, שכן השיתוף הזה בהכרח יגרום לחלק מהעובדים להרגיש ממורמרים. לפיכך, הבוסים מספרים את השקר הזה מכיוון שהם מפחדים שאם תדעו כמה מרוויחים חבריכם לעבודה, תתפטרו במחאה.

 

3. "אנחנו משפחה אחת גדולה ומאושרת": משפחות מאושרות בחיים האמיתיים לא מסתירות סודות, ונוטות לחלוק הכל בצורה שוויונית בין כל חברי המשפחה. מקומות העבודה האומללים ביותר לעבוד בהם הם אלו שהבוסים והעובדים מחקים את הצעקות, הביקורת, ההונאה והאכזריות, שמאפיינים את הזוועות של ילדות אומללה. הסיכוי הטוב ביותר שלכם לשרוד הוא להתנגד בשקט לרעיון שעומד מאחורי השקר הזה, ולזכור שזה לא אישי, אלא מדובר בעסקים.

 

4. "אין אמת מאחורי השמועות על גל פיטורים": ההצהרה הזו פירושה שגל פיטורים בדרך. לפני שאתם מתעצבנים מדי על הבוס שלכם על שסיפר לכם את הבלוף הזה, קחו בחשבון שהוא עצמו כנראה נאבק להציל את הקריירה שלו, ומפילים עליו לבצע את העבודה השחורה של ההנהלה הבכירה. יתרה מכך, ייתכן שהוא יהיה האחרון שיפוטר בגל המתקרב. במקרה שאתם שומעים את השקר הזה, כדאי לכם להפעיל באופן מיידי את תכנית המילוט שלכם.

 

5. "ידי קשורות": בוסים מזייפים חוסר ישע כשהם מעוניינים לסגת מהבטחה שהעניקו לעובד, או כשהם לא רוצים שיאשימו אותם על קבלת החלטה שאינה לטובת העובדים. לדוגמה, "נלחמתי להשיג לך את ההעלאה שהבטחתי לך, אך מכיוון שיש ירידה במכירות ידיי קשורות". עם זאת, לכל מדיניות והנחיה יש יוצאים מהכלל, אך לשם כך הבוס חייב להשקיע מאמץ. לפיכך, אל תרימו ידיים כשאתם שומעים את השקר הזה, אלא תתאמצו יותר להשיג את מה שאתם רוצים.

 

6. "תעבוד 40 שעות בשבוע": אם הבוס מסתכל על העבודה שלכם במונחים של השעות שאתם משקיעים, זאת על אף שלא

משלמים לכם לפי השעה (אלא שכר גלובלי), קרוב לוודאי שהוא יפעיל עליכם לחץ תמידי לעבוד יותר מ-40 שעות בשבוע. בכל פעם שאתם שומעים את השקר הזה, צאו מנקודת הנחה שיפעילו עליכם לחץ לעבוד שעות נוספות מבלי לקבל על כך שכר. אך אל דאגה, אם תתייחסו לכך כאל דרישה לא הגיונית, תוכלו לצאת מהצורך לעבוד שעות נוספות. מעבר לכך, אם תנהלו את הזמן שלכם בצורה נכונה, תגלו שאתם מספיקים לעשות יותר מאשר העובדים שנאלצים לעבוד עד שעות מאוחרות.

 

7. "התשובה שלכם תישאר אנונימית": השקר הזה לרוב נאמר כשעובדים מתבקשים להשתתף בסקר שבו יביעו את דעתם על החברה או ההנהלה. אולם ברגע שחתמתם על חוזה ההעסקה, ויתרתם למעשה על זכות הפרטיות שלכם. כך שאם מבקשים מכם למלא שאלון אנונימי, עדיף לכם להעתיר שבחים, גם אם הסקר מבוצע על ידי חברה "עצמאית".

 

8. "ההשתתפות אינה חובה": פירוש הדבר שהיא חובה בהחלט. למשל, השתתפות באירוע הרמת כוסית שבה חברי ההנהלה הבכירה יעבירו מצגת היא אינה חובה רק למי שממילא רוצה שיפטרו אותו. בעולם החברות, אין כזה דבר השתתפות מרצון, הכל חובה. לכן עדיף תמיד להיות הראשונים להירשם לכל אירוע שרשמית מוגדר כלא חובה.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x