$
משפט

"אתה מפטם אותנו, אנחנו נראים שמנים בצילומים"

בכתב תביעה חריף שהגיש חושף אב הבית לשעבר במעון ראש הממשלה את היחס המשפיל שספג מבני הזוג נתניהו: “התייחסו אליי כמו אל משרת נרצע”; לשכת נתניהו: “רכילות מרושעת”

איתמר אייכנר, "ידיעות אחרונות" 08:4520.03.14

"אשת ראש הממשלה העירה אותי בשעה 3 לפנות בוקר, לאחר יום עבודה מפרך, ובצעקות רמות נזפה בי על כך שרכשתי חלב בשקית ולא בקרטון, לפי דרישתה," טוען אב הבית לשעבר במשרד ראש הממשלה, מני נפתלי, בכתב תביעה שהגיש אתמול לבית־הדין האזורי לעבודה בירושלים. "כאשר מחיתי על השעה ועל הטון שבו נאמרו הדברים הקשים, התערב מר נתניהו בשיחה ודרש שאדאג לעשות כל מה שגברת נתניהו מבקשת 'כדי שהיא .'תירגע בקשה מסוג זה המושמעת מראש ממשלת ישראל בשעות הקטנות של הלילה מקבלת משנה תוקף ואיום".  

מני נפתלי (35) כיהן כאב הבית במעון רה"מ במשך 20 חודשים, בין פברואר 2011 לנובמבר ,2012 לפני שהתפטר משום שתקן עובד המדינה והקביעות שלטענתו הובטחו לו לא הוענקו לו. העיתונאי גיא פלג חשף אתמול את התביעה שהגיש נפתלי - באמצעות עורכי הדין נעמי לנדאו, גיא לנדאו ונאוה פינצ'וק ממשרד עורכי הדין נעמי לנדאו ושות' המתמחה בדיני עבודה - אשר מופנית נגד משרד רה"מ, סמנכ"ל נכסים ומבצעים במשרד רה"מ עזרא סיידוף, רעיית ראש הממשלה וכן נגד ראש הממשלה נתניהו עצמו, באופן אישי. נפתלי תובע משלושת הגורמים הללו פיצוי של 1.1 מיליון שקל, וכן תובע התנצלות ופיצויים על סך 100 אלף שקל מרה"מ נתניהו בגין לשון הרע והוצאת דיבה בעקבות הראיון שהעניק לערוץ 2 ובו טען שהוא פוטר וסולק מעבודתו, אף שהוא התפטר.

 

נגד סיידוף טוען נפתלי כי לא התכוון לקיים את הבטחתו אליו להעניק לו מעמד של עובד מדינה במשרה תקנית. ובמיוחד טוען אב הבית לשעבר כי במשך 20 חודשי העסקתו "עבד בפרך, יום וליל, כדי לרצות את בני משפחת נתניהו", ואילו מעסיקיו גמלו לו ב"יחס מתנשא ומזלזל, ששיאו בהשתלחויות חסרות רסן מצד אשת ראש הממשלה הגב' שרה נתניהו, רובן ככולן בידיעת ראש הממשלה ולעיתים על פי דרישתו להיענות לה".

 

"נזקים פיזיים ונפשיים"

 

לפי כתב התביעה, ספג נפתלי במשך 20 חודשים "עלבונות, פגיעות ונזקים ממוניים, פיזיים ונפשיים, שהביאו אותו לאחר שהושפל שוב ושוב לנסח מכתב התפטרות ולעזוב באחת את התפקיד." במסגרת התביעה הוא חושף את הנעשה במעונו הרשמי של האזרח החשוב במדינה. "התברר לו כי ייאלץ להתמודד עם צוות עובדים ממורמר וחסר, ועם עומס לא סביר של עבודה ותחלופה בלתי פוסקת של עובדי משק המסרבים לעבוד במחיצת אשת רה"מ, גב' נתניהו," נכתב בתביעה.

 

"במהלך 20 החודשים שבהם נפתלי הועסק על ידי הנתבעים, סיימו 29 עובדים את העסקתם במעון ראש הממשלה, ולא בטוב. מקור עיקרי ומשמעותי לאווירה העכורה במעון ראש הממשלה הוא התנהגות שלוחת רסן של הגב' נתניהו, הדורשת מעובדי מעון ראש הממשלה שירותים אישיים יום וליל ומעלה דרישות בלתי סבירות, המלוות ביחס מחפיר כלפי העובדים העומדים לשרתה. נתניהו לא הוטרדה מעולם מכך שהתובע עובד לעיתים 17 או 18 שעות ביממה, כשם שלא הוטרדה כי לעיתים דרישותיה מתנגשות עם בקשות אחרות של מר נתניהו. התובע מצא את עצמו כבמחזה 'משרתם של שני ,'אדונים עמל על רצונם של שניים ולעולם לא משביע את רצונם".

 

התובע, מני נפתלי התובע, מני נפתלי

 

לפי כתב התביעה, היו גם עימותים שנגעו לתקציב מעון ראש הממשלה. "כאחראי על תפעול מעון ראש הממשלה, נקלע מר נפתלי שלא בטובתו לחיכוכים בלתי פוסקים עם הגב' נתניהו בשל חובתו מחד לשמור על מסגרת ההוצאות הביתיות שהוקצבה למעון ראש הממשלה, מול רצונות סותרים של גב' נתניהו להוציא כספי ציבור על עניינים פרטיים", נכתב. "כך, לדוגמה, נחשף בתביעה כי הגב' נתניהו דרשה מנפתלי לרכוש עבורה נרות נשמה בעלות של אלפי שקלים לחודש מתקציב משק הבית, אף שהתקציב הוגבל לדברי מאכל בלבד. לא סיידוף ולא מר נתניהו טרחו לשים גבולות למשוגותיה של הגב' נתניהו". בתביעה נחשף גם מקרה שבו נכנסה שרה נתניהו לחדר, וכשראתה שיש פרחים לא טריים באגרטל השליכה אותם לרצפה, תוך שהיא צועקת על מר נפתלי שהוא "מנהל לא טוב" וכי "דבר שכזה לא יכול לקרות בארמון האליזה".

 

"רמיסה עד עפר"

 

בשל מחסור בכוח אדם נד ע רש נפתלי לפי התביעה לעמוד לרשות משפחת נתניהו לעיתים קרובות גם בסופי שבוע, כששהו בביתם הפרטי בקיסריה. "לתובע זכור היטב אירוע שבו הביא למשפחת נתניהו ארוחה לשבת ממלון דן קיסריה, על פי הוראתם, וזכה לקיתונות בשל כך שהמלון סיפק למשפחת נתניהו אוכל רב מדי, לטעמה של גב' נתניהו", נכתב. "גב' נתניהו גערה בתובע והסבירה לו: 'אנחנו אירופאים, אנחנו עדינים, לא אוכלים כל כך הרבה כמוכם המרוקאים. אתה מפטם אותנו, ואחר כך כשמצל ע מים אותנו בחו"ל אנחנו נראים 'שמנים'".

 

לעיתים קרובות נדרש נפתלי לעבוד מעבר לשבוע העבודה המפרך גם בחגים ומועדים. כך לדוגמה ביום העצמאות נדרש התובע להתייצב בעבודה כדי לערוך לבני משפחת נתניהו ולאורחיהם ברביקיו. הוא החליט להביא את ילדיו עימו, כדי שיהיו בקרבתו לפחות בעת הכנת ארוחת החג, ומראש היה ברור שבעת הסעודה יוכל לעזוב עימם לביתו. "הדבר לא נשא חן בעיני גב' נתניהו, שביקשה שהילדים יעזבו מיד את הבית", נכתב בתביעה, "ואף טרחה להטיח בפני התובע כי 'גם ראש הממשלה לא רואה את הילדים שלו'".

 

נפתלי מתאר את התקרית האחרונה שבעטיה התפטר ועזב את מעון רה"מ. רעיית רה"מ דרשה ממנו להעתיק ארון קלסרים כבד על תכולתו לחדר אחר, כיחידה אחת ומבלי להוציא את התכולה, תוך סיכון בריאותו. התקרית הסתיימה בכך שהגב' נתניהו התפרצה עליו בזעם רב, ובנוכחות עובדים אחרים, ודרשה במפגיע כי יעבור בדיקת פוליגרף - כיוון שחשדה כי עיין במסמכים רגישים. "התנהלותה של הגב' נתניהו, כמו גם השפלתו בפני אחרים ורמיסתו עד עפר, שיכנעו את התובע באופן סופי ומוחלט כי אין תוחלת וכי בבית משפחת נתניהו לא יזכה ליחס ראוי, הולם והוגן", נכתב בתביעה, "ולעולם יחסה של המשפחה כלפיו ייוותר כיחס אדון למשרתו הנרצע". למרות כל הקשיים, נפתלי היה אב הבית שכיהן בתקופה הארוכה ביותר במעון ראש הממשלה.

 

לכתב התביעה צורפו דו"חות השעות של נפתלי בכל תקופת עבודתו במעון ראש הממשלה, שמהם ניתן ללמוד שהוא עבד מאות שעות נוספות בחודש, לעיתים קרובות ללא שקיבל מנוחה שבועית. "נפתלי נאלץ לוותר על ימי חופשה, ימי שבת וחג", נכתב בתביעה, "שבהם עבד ללא לאות, וזאת על פי דרישת הגב' נתניהו אשר לא הניחה לו ולמשפחתו.

 

תביעתו של נפתלי מתייחסת הן ליחס המשפיל שקיבל מבני הזוג נתניהו, שראו בו משרת ולא עובד, והן לשעות העבודה הבלתי אנושיות, עד כדי שלילת חירותו. הנתבעים יצרו באופן מכוון סביבת עבודה פוגענית, שבה נאלץ נפתלי לעבוד בתנאים מקפחים, סביב השעון, ללא אפשרות לממש את זכותו למנוחה או לחופשה מינימלית, תוך שהוא מקבל יחס מחפיר מצד אשת ראש הממשלה העולבת בו ללא מעצורים".

 

שרה ובנימין נתניהו (ארכיון) שרה ובנימין נתניהו (ארכיון) צילום: קובי גדעון, לע"מ

 

לשכת רה"מ בתגובה: "תביעה סחטנית"

 

בחודשים האחרונים התנהלו מגעים בין נפתלי לבין משרד רה"מ במטרה להגיע לפשרה. משרד רה"מ הסכים לשלם לנפתלי 50 אלף פיצויים ולדאוג לו שקל פיצויים ולדאוג לו לתקן נהג במשרד רה"מ. נפתלי סירב, בטענה שזו הצעה משפילה, ודרש 300 אלף שקל ותקן במשרד אחר. בשלב מסוים מי שפוצצה את המגעים הייתה היועצת המשפטית של משרד רה"מ, שלומית פרגו ברנע. לאחר מכן פנה נפתלי למבקר המדינה וביקש להציג מידע על התנהלות לא חוקית ולא תקינה בבית רה"מ. במקביל טען שיש לו מידע שיביך מאוד את בני הזוג נתניהו.

 

ממשרד רה״מ נמסר בתגובה: "מדובר ברכילות מרושעת ומגמתית תוך הפרת הפרטיות של ראש הממשלה ורעייתו במטרה להכפיש אותם בכוונה להוציא כספים שלא כדין ממשרד ראש הממשלה. מדובר בתביעה סחטנית ומופרכת. לדברי מני נפתלי עצמו, עיקר תביעתו נובעת מסירובו של משרד ראש הממשלה לבקשתו לקבל קביעות בתפקידו בבית ראש הממשלה. הדברים הללו אינם מתיישבים עם טענתו על 'הסבל' הנורא שעבר עליו בתפקיד. אם היה לו כל כך רע בבית רה"מ, מדוע ביקש להיות שם באופן קבוע"?

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x