$
משפט

מנכ"ל אינוונטק לשעבר יורחק לשנתיים מכהונה בחברות ציבוריות

ביהמ"ש אישר את הסכם האכיפה נגד יוסי בנבנישתי, בשל הפרה ברשלנות של חובת גילוי מידע לרשות ני"ע

תומר גנון 15:5712.03.14

שופט בית המשפט המחוזי בת"א, חאלד כבוב, אישר הסדר אכיפה מנהלי בין רשות ני"ע למנכ"ל אינוונטק לשעבר, יוסי בנבנישתי, במסגרתו הוא יורחק לשנתיים מכהונה בחברות ציבוריות. הרחקה של נושא משרה משוק ההון לתקופה העולה על שנה טעונה את אישורו של בית המשפט. "המותב הפעיל שיקול דעת מקצועי ועצמאי ונתן דעתו לכל השאלות שהתעוררו בפניו", כתב כבוב. 

בחודש פברואר אישרה ועדת האכיפה המנהלית של הרשות, ברשות השופטת בדימוס ברכה אופיר-תום, הסדר בין הרשות לחברת אינוונטק, בשל הפרה ברשלנות של חובת גילוי מידע לרשות. הרקע להליך היא הלוואה שלקח בעל השליטה הקודם בחברה, יולי עופר המנוח, שלא דווחה כראוי.

 

במסגרת ההסדר נקבע שהחברה תישא בקנס מנהלי של 250 אלף שקל, ועל בנבנישתי שנקנס ב-125 אלף שקל תיאסר כאמור כהונה בפועל כנושא משרה בגוף מפוקח למשך שנתיים. בנוסף נקבע כי על נמרוד רינות, מבעלי השליטה בחברה מכוח אחזקותיו בשרשור, יוטל קנס מנהלי של 250 אלף שקל; על דניאל פלטי, יו"ר הדירקטוריון, יוטל קנס מינהל של 75 אלף שקל; ועל רן בן תקווה שכיהן כדירקטור,יוטל קנס מנהלי של 50 אלף שקל.

 

שמואל האוזר, יו"ר רשות ני"ע שמואל האוזר, יו"ר רשות ני"ע צילום: עמית שעל

 

בתחילת אוגוסט הודיע יו"ר הרשות שמואל האוזר, על פתיחת בהליך אכיפה מנהלי הכולל הגשת כתב טענות נגד החברה ונושאי משרה בה. בכתב הטענות דובר על ביצוע לכאורה של שלוש הפרות מנהליות של אי הגשת דו"ח ברשלנות וזאת סביב הלוואה של 3.8 מיליון יורו שנטל במאי 2005 יולי עופר – שנפטר בספטמבר 2011 – מחברה פרטית הונגרית בשם Y.R לימים התמזגה עם "אדריה". כאמור בסוף ההליך הודו החברה ובעלי התפקידים רק בהפרה מנהלית אחת ברשלנות במקום בשלוש.

 

על פי הסדר האכיפה, ולאחר התנהלות של הדירקטוריון מולו, עופר קיבל דחייה בהחזר של חלק מההלוואה (1.647 מיליון שקל). את הסכום החסר התעתד עופר לפרוע במועד פירעון המחאות דחויות, ובנוסף קיבל סכום נוסף במזומן (2.853 מיליון שקל), אותו היה אמור להחזיר באמצעות המחאות דחויות. הסכום הנוסף במזומן שהועבר לעופר לא אושר במוסדות החברה כעסקה חריגה עם בעל שליטה ואף לא דווח על העסקה בדיווח מיידי.

 

"הלכה למעשה", טענה הרשות, "עסקינן בהעברת סכום כסף על ידי החברה כנגד קבלת הזכות לפירעון הסכום במועד מאוחר יותר, ודהיינו למתן הלוואה חדשה על ידי החברה לבעל השליטה בה". לטענת הרשות מדובר "בעסקה חריגה", שלא בטוח כלל אם נעשתה לטובת החברה שכן "הפעולות לא רק שלא הביאו לגביית החוב אלא אף הגדילו את סכומו".

 

סוגיית ההלוואה הגיעה גם גם לבית המשפט המחוזי בתל אביב. בתביעה של החברה־הבת של איוונטק – סנטראל מלונות ההולנדית - נגד העזבון של יולי עופר, בדרישה לקבל 16.3 מיליון שקל, חוב ההלוואה.

 

את אינוונטק סנטרל מלונות ייצגו בהליך עורכי הדין קנת מן וגיא נאמן; את נמרוד רינות ייצג עו"ד נתי שמחוני; את יוסי בנבנישתי ייצג עו"ד עופר לריש; את דניאל פלטי ורן בן תקווה ייצגה עורכת הדין רות ליטבק.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x