$
משפט

המאבק היקר של אנג'לה שמעון: 50 מיליון שקל מעיזבון בעלה ילכו לעורכי הדין

המאבק שניהלה אלמנתו של סמי שמעון להדחת מנהל העיזבון הפך כמה עורכי דין לעשירים והשורה התחתונה של הוצאות שכר הטרחה עוד רחוקה. המנהל החדש צפוי להמשיך בדיוק מאותה נקודה שבה סיים קודמו, והעובדה שהוא ייצג לפני כן את אנג'לה שמעון עלולה לעורר קושי במילוי התפקיד החדש

ענת רואה 07:4121.01.14
בשבועות האחרונים הגיע לסיומו הסכסוך הממושך והיקר שניהלו אלמנתו ובתו של איש העסקים המנוח סמי שמעון, אנג'לה ואלכסנדרה, במאבק להדחתו של מנהל העיזבון עו"ד גל גוטזגן. בהסכם הפשרה סוכם שגוטזגן יסיים את תפקידו בחודש הבא ולא יבקש להאריכה ובמקומו יתמנה עו"ד שי רייכר ממשרד יגאל ארנון ושות', שייצג בשנים האחרונות את האלמנה והבת. עו"ד רוני מילוא מונה לנאמן על נכסי הבת. לכאורה, האלמנה יצאה לבסוף כשידה על העליונה, משהצליחה לגרום להעברתו של גוטזגן מתפקידו. אלא שנראה שהמרוויחים האמיתיים מהמאבק הזה הם כרגיל סוללת עורכי הדין המייצגים, שגזרו קופונים שמנים, ובראשם גוטזגן, שקיבל סכום עצום של 20 מיליון שקל כשכר טרחה.

 

ל"כלכליסט" נודע שבמהלך השנים האחרונות עלות השכר ששולם לעורכי דין וליועצים נוספים הגיעה ל־20 מיליון שקל נוספים.

חלק מסכום זה, שגובהו המדויק אינו ידוע, אך לפי מעורב בתיק מדובר ב"כמה וכמה מיליונים טובים", שולם לעו"ד יוסי בנקל ממשרד ראב"ד מגריזו בנקל, שייצג את גוטזגן. לסכומים אלה צריך להוסיף גם את שכר הטרחה ששילמה האלמנה למשרד יגאל ארנון ושות' ואת מה שהיא צפויה לשלם להם בעתיד על המשך ניהול העיזבון. לפי הערכה, שכר הטרחה של משרד ארנון על מכלול העבודה ינוע סביב 8–10 מיליון שקל נוספים.

 

סמי ואנג'לה שמעון. "הצוואה כוללת עשרות מוטבים שהאלמנה מעולם לא פגשה" סמי ואנג'לה שמעון. "הצוואה כוללת עשרות מוטבים שהאלמנה מעולם לא פגשה"

 

זרע הפורענות שהוליד את הסכסוך הממושך סביב עיזבונו העצום של שמעון נולד כנראה עוד לפני שהלך לעולמו במאי 2009. שנתיים קודם לכן, ומבלי שאיש ממקורביו ידע זאת, ערך שמעון צוואה מפורטת בפניו של עו"ד גל גוטזגן, שלא היה מוכר אז לבני המשפחה וגם לא טיפל בענייניהם המשפטיים, שהופקדו אז בידי משרדים מהשורה הראשונה ובהם דב ויסגלס, יגאל ארנון וראב"ד מגריזו בנקל. מקורבים למשפחה סיפרו אז שכל אחד מהמשרדים הללו הניח שמשרד אחר הוא שערך את הצוואה, ושלאחר שגוטזגן הופיע ובידו הצוואה ההלם אף העמיק כשהתברר ששמעון הסמיך את גוטזגן לנהל את העיזבון.

 

העיזבון הוערך ב־1.7 מיליארד שקל, כולל שליטה בחברה החקלאית יכין־חק"ל, מניות בפרויקט קאש אנד קארי, 25% מגאון אחזקות (המייסד בני גאון ז"ל היה חברו), 20% מחברת התעשייה צינורות המזרח התיכון, וכן דירות ונכסים רבים בארץ ובחו"ל. בית המשפט קבע שהאלמנה זכאית למחצית מכלל העיזבון מכוח חזקת השיתוף בין בני זוג, כך שבפועל העיזבון שחולק ליורשים הסתכם במחצית הסכום.

 

רוב העיזבון מורכב מנכסים ומני"ע וכן מכ־100 מיליון דולר במזומן, שאותם ציווה שמעון לחלק לבני משפחה, ידידים ומקורבים, ואת שאר נכסיו העניק לאשתו ולבתו שווה בשווה. בנוסף יקבלו השתיים 20 מיליון דולר כל אחת מתוך הכסף המזומן, אך הבת תקבל את הכסף רק בגיל 35, ועד אז תזכה לקצבה חודשית למחייתה.

 

באוקטובר 2011 חשף "כלכליסט" את זהות המוטבים העיקריים בצוואה. בנוסף לאחיו, אחיינים ובני משפחה ציווה שמעון סכומי כסף שונים לעשרות אנשים, ובהם מנהל משרדו בלונדון (500 אלף דולר), בתו של מנהל המשרד (500 אלף דולר), שתי מזכירותיו (20 אלף דולר כל אחת), רופאו האישי (20 אלף דולר), הנהג שלו (10 אלף דולר) ושכניו במתחם סי אנד סאן.

 

אנג'לה ובתה לא היו מרוצות ממינויו של גוטזגן לתפקיד מהרגע הראשון, אך בתחילה הושגו הסכמות בין הצדדים וגוטגזן החל בעבודתו. עם חלוף הזמן החלו טענות הדדיות שהולידו שורת מאבקים משפטיים שהגיעו לשיא בחצי השנה האחרונה. מסמך שהוגש לביהמ"ש באחד התיקים העלה שעוד ב־2009 הסכימה האלמנה לשלם בונוס שמן של מיליון דולר לעוה"ד רם כספי וזאב שרף אם יצליחו למנוע את מינויו של גוטזגן למנהל העיזבון הקבוע. זאת בנוסף לשכר טרחה לפי שעות עבודה בפועל שעמד על 550 דולר לשעה. בהמשך שכרה האלמנה את משרד ארנון במקום כספי, שרף ופרקליטים נוספים.

 

 

הוצאות מוגזמות

 

אדם שמכיר מקרוב את המשפחה אמר אתמול ל"כלכליסט" ש"לאלמנה ולבת היה קשה מאוד להתמודד עם הצוואה. סמי שמעון לא סמך מספיק על בתו וכתב בצוואתו שרק בגיל 35 תוכל לקבל את חלקה בעזבון. ולא די בכך, הוא גם לא סמך מספיק על רעייתו שתוכל לשמור על הבת ולכן הורה על מינוי גוטזגן. בנוסף, הצוואה כוללת תשלום לעשרות מוטבים, חלקם אנשים שהאלמנה מעולם לא פגשה ולא הכירה את שמותיהם".

 

האם והבת אף טענו כי קופת העזבון משמשת את גוטזגן לביצוע תשלומים למקורבים או ידידים ואף לצורך מימון הוצאות אישיות מוגזמות שלו ובין היתר טיסות במחלקת עסקים ולינה במלונות פאר ושמתשובותיו ניתן היה להבין שמדובר בהוצאות שוטפות לשיטתו.

 

רייכר לא יוכל לתבוע

 

ככל הידוע, הסכם הפשרה מחייב את האלמנה להעביר כעת לקופת העיזבון 40 מיליון דולר מכספה שלה כדי לשלם ליורשים שטרם קיבלו את המגיע להם. גורם המעורב בתיק טוען שבקופה יש כרגע כ־10 מיליון דולר במזומן, כך שהסכום שתעביר האלמנה יהיה כ־30 מיליון דולר.

 

מה יקרה, תיאורטית, אם האלמנה לא תעביר את הכסף? מינויו של עו"ד רייכר, פרקליטה של אנג'לה שמעון לתפקיד המנהל המיוחד עשוי לעורר קושי, שכן מנהל העיזבון לא יוכל לתבוע לקוחה שלו, מה שקודמו, גוטזגן, לא היסס לעשות בכמה הזדמנויות. בשלב זה, הפשרה אושרה רק בחלקה בבית המשפט והשופטת ביקשה את עמדת הכנ"ר בנוגע למינוי עו"ד רייכר במקום גוטזגן. עם זאת, לאור הסכמת כל הצדדים למינוי רייכר, הסבירות שביהמ"ש ימנה מנהל אחר נמוכה למדי.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x