$
מוסף מנהלים - דצמבר 2013
מוסף מנהלים חדש 2013

המנהלים הטובים: מקומות 20-11

מוטי גוטמן, סמדר ברבר־צדיק, איציק צאיג, דוד צור, גדי לסין, אורי יהודאי, יהודית ברוניצקי, איתן בר זאב, ציון קינן ואלדד פרשר

כלכליסט 08:5030.12.13

מקום 11: מוטי גוטמן, מטריקס; ציון סופי 8

 

איך היתה 2013 עבורכם?

"מאתגרת. חלק לא קטן מהלקוחות הצטמצמו, הדולר לא היטיב עם היצואנים, המערכת הממשלתית לא צרכה מספיק שירותי מחשב ואנחנו היינו צריכים להתאים את עצמנו למצב".

 

מה הצפי שלך ל־2014?

"אני חושב שהיא תהיה עוד יותר מאתגרת. חלק לא מבוטל מהלקוחות שלנו מקטינים את התחזית שלהם לשנה הבאה. אשמח מאוד להיות מופתע לטובה, אבל אני חושב שזה לא יקרה. מטריקס התאימה את עצמה בשנים האחרונות לאווירה של התייעלות וצמצומים, ולקוחות שרוצים להקטין הוצאות פונים אלינו. המעבר לשירותי ענן הוביל לצמצום מכירות החומרה, אבל בנו זה פגע פחות, ושיתוף הפעולה שלנו עם חברות כמו אמזון ומיקרוסופט מאפשר לנו לסייע להן לעבור לענן. חברות המחשוב הן בבואה של מצב המשק, ומי שלא מסוגל להתאים את עצמו למצב בזמן ניזוק. למרות המצב אני אופטימי לגבי החברה שלנו".

 

מוטי גוטמן, מנכ"ל מטריקס מוטי גוטמן, מנכ"ל מטריקס צילום: עמית שעל

 

אחרי יותר מעשור בתפקיד לא הגיע הזמן לתפקיד חדש?

"אלי הורביץ היה מנכ"ל טבע הרבה שנים, וחבל שאינו בתפקידו יותר. יש חסרונות ויתרונות למנכ"ל שנשאר שנים רבות בתפקידו. אני חושב שזה עניין אינדיבידואלי, וכל זמן שאני מגלה עניין בניהול החברה ובעלי המניות חושבים שאני מביא ערך לחברה - אני נשאר בתפקיד".

 

מקום 12: סמדר ברבר־צדיק, בינלאומי; ציון סופי 7.97

 

איך היתה 2013 עבורכם?

"זו היתה שנה לא פשוטה למערכת הבנקאית, שבה עמדנו בפני אתגרים קשים ובראשם הריבית הנמוכה והוראות חדשות של הרגולטורים. בתוך מציאות זו הצליחה קבוצת הבינלאומי להמשיך ולהפגין יציבות פיננסית ואף לצמוח, תודות לאסטרטגיה ארוכת הטווח של הקבוצה, שבסיסה דאגה ליחס הון איתן (הגבוה מבין כל הבנקים), תיק אשראי איכותי ומפוזר ובסיס הכנסות מגוון הכולל גם מובילות בתחום שוק ההון, דבר שהצליח לפצות על אובדן ההכנסות בשל הריבית הנמוכה".

 

מה רצית להיות כשהיית צעירה?

"מאז ומתמיד משך אותי תחום המתמטיקה, וחשבתי שאלמד אותו בבית ספר או באקדמיה".

 

סמדר ברבר צדיק, מנכ"לית הבינלאומי סמדר ברבר צדיק, מנכ"לית הבינלאומי צילום: דן לב

 

איזה תחביב שלך מעשיר אותך כמנהלת ותורם לעבודתך?

"לצערי אין לי פנאי רב לתחביבים פרט לפעילות ספורטיבית שבה אני מצליחה להתמיד בשעות הבוקר המוקדמות. מעבר לערך הספורטיבי והבריאותי של הפעילות, יש לה יתרון של זמן פנוי ונקי מהטרדות של מיילים, פגישות וטלפונים, זמן שבו אפשר לחשוב על רעיונות חדשים ולפתור הרבה בעיות שצצות במהלך היום".

 

מקום 13: איציק צאיג, אסם; ציון סופי 7.87

 

כיצד תיראה 2014 להערכתך?

"ההכנסה הפנויה של משקי הבית עתידה להמשיך ולהצטמצם, מחירי חומרי הגלם והסחורות בשוק העולמי ממשיכים לעלות, והשקל החזק מפחית אמנם את עלויות היבוא של חומרי הגלם אבל פוגע ברווחיות היצוא. הגזירות הכלכליות ישפיעו על היקפי הצריכה, אבל בענף המזון השפעתן להערכתי תהיה מוגבלת, הוא חסין יותר לתקופות מיתון".

 

מה היה האתגר הניהולי המרכזי שלך השנה?

"האתגר הגדול של כל מנהל במשק הוא ההתמודדות עם השינוי. הצרכן של סוף 2013 הוא צרכן אחר: הוא מודע יותר, שואל יותר, ביקורתי יותר - ומשמיע יותר את קולו. הנאמנות שלו אינה מובנת מאליה, והקרב על סל הקניות חריף מאי פעם. המציאות בשוק משתנה במהירות ומחייבת התייחסות מיידית. לכן האתגר הניהולי המרכזי של 2013 הוא גם זה שיעמוד בפנינו ב־2014: להבין מהר יותר את השינויים בהעדפות השוק ואת ציפיות הצרכנים ולהביא לצרכן את החדשנות שהוא מצפה לה - הן במוצרים והן בשיווק".

 

איציק צאיג, מנכ"ל אסם איציק צאיג, מנכ"ל אסם צילום: יוסי צבקר

 

מה רצית להיות כשהיית צעיר?

"למדתי אגרונומיה בפקולטה לחקלאות ברחובות ותכננתי לעסוק בזה. השינוי התחולל כשהמשכתי ללימודי מינהל עסקים, ומשם מצאתי במהירות את דרכי לטבעול. לימודי האגרונומיה תורמים לי עד היום: בהבנה השיטתית של תהליכים, בתפיסת חשיבות הירידה לפרטים ובהכרה בעיקרון של שילוב מערכות התלויות זו בזו. ממש כשם שאינך יכול לשתול צמח בלי להתחשב בסביבה שבה הוא נשתל, אינך יכול להביא מוצר אל השוק בלי להבין את התמונה הגדולה שבה הוא משתלב".

 

איזה תחביב שלך מעשיר אותך כמנהל?

"בישול. אני עורך קניות על בסיס קבוע ומסתכל בעגלות שלידי כדי ללמוד על הצרכן הישראלי, וכשאני עומד במטבח ביום שישי ומשתמש במוצר של אסם - אני מבקר האיכות הקפדני ביותר שלו". 

 

מקום 14: דוד צור, קמהדע; ציון סופי 7.74

 

מי היה השנה המנהל הטוב ביותר במשק לדעתך?

"לצד הנהלת קמהדע, הייתי מעניק את התואר לנועם ברדין, לשעבר מנכ"ל Waze".

 

איך היתה 2013 עבורכם?

"מאתגרת ורצופת עשייה, כולל גיוס הון ורישום למסחר בנאסד"ק, ניסויים קליניים מתקדמים, כניסה אסטרטגית לתחום הסוכרת והקמת מרכז לוגיסטיקה חדש כהיערכות להגדלת היקפי הייצור והמכירות. 2013 היתה גם השנה שבה נפרדנו בצער משותפי לדרך ולהקמת החברה, ראלף האן ז"ל".

 

דוד צור, מנכ"ל קמהדע דוד צור, מנכ"ל קמהדע צילום: תומי הרפז

 

איך אתה משלב חיי משפחה ופנאי עם הקריירה?

"זה לא פשוט, לצערי העבודה באה על פי רוב על חשבון המשפחה. תמיד הייתי בוועד ההורים, תרמתי והשתתפתי באופן פעיל במערכות החינוך, והיום אני מלווה בגאווה את ההתפתחות של בנותיי ונכדיי. בהיותי יזם וכמי שנוהג לשתף את המשפחה במחשבותיי אני לעתים מוצא עצמי משלב בין השניים. אני עוסק גם בריקודי עם, טניס שולחן, טיולים בשביל ישראל ונגינה בתופים, והתחביבים האלה מאפשרים לי להשקיע בעבודה ובמשפחה בלי לוותר על האיזון הנדרש".

 

מהו תפקיד החלומות שלך?

"מתופף בלהקה".

 

מקום 15: גדי לסין, שטראוס; ציון סופי 7.73

 

מי היה השנה המנהל הטוב במשק לדעתך?

"אודי גלבוע, חבר אישי קרוב שמוביל את אלקוברה - חברת ביומד המפתחת פתרונות תרופתיים לטיפול בהפרעות קשב וריכוז שהונפקה בנאסד"ק".

 

מה היה הרגע שבו הרגשת שנהיית מנהל טוב?

"החוויה בסברה (חברת הסלטים של שטראוס בארצות הברית) היתה חוויה ניהולית יוצאת דופן עבורי. הכניסה עם המוצר הישראלי הבסיסי הזה אל תוך מעצמה כלכלית שלא ממש היתה חשופה אליו, הקמת הצוות הניהולי והתעוזה לכוון גבוה יצרו משימה מורכבת אך מספקת ביותר לאור התוצאות החיוביות שהניבה".

 

גדי לסין, מנכ"ל שטראוס גדי לסין, מנכ"ל שטראוס

 

מה רצית להיות כשהיית צעיר?

"כדורגלן".

 

איזה תחביב שלך מעשיר אותך כמנהל ותורם לעבודתך?

"אנחנו אוהבים מאוד לטייל בארץ ובחו"ל, אני משקיע הרבה שעות בקריאה, בעיקר בטיסות ארוכות שמזדמנות לי לעתים תכופות, ואני עושה גם מדיטציה שמסייעת לי להשלים את שעות השינה המועטות שלי".

 

מה תפקיד החלומות שלך?

"נשיא ארצות הברית"

 

מקום 16: אורי יהודאי, פרוטרום; ציון סופי 7.67

 

איך היתה 2013 עבורכם?

"שנת שיא נוספת וקפיצת מדרגה מהותית קדימה במסע של פרוטרום. מיזגנו בהצלחה את שמונה הרכישות שעשינו בשנתיים הקודמות, צמחנו פנימית ורווחית והשלמנו בתקופה האחרונה עוד שלוש רכישות אסטרטגיות חשובות שמאפשרות לנו את קפיצת המדרגה הבאה, שתביא לשנת שיא נוספת ב־2014".

 

אורי יהודאי, מנכ"ל פרוטרום אורי יהודאי, מנכ"ל פרוטרום צילום: עמית שעל

 

מה ההישג הכי גדול בקריירה שלך?

"להוביל חברה ישראלית קטנה שמממשת בהצלחה חזון ואסטרטגיית צמיחה מהירה ורווחית, שהופכים אותה לחברה גלובלית ואחת הגדולות בתחומה בעולם, וכל זאת תוך יצירת ערך של יותר ממיליארד דולר לבעלי המניות שלה".

 

איזה תחביב שלך מעשיר אותך כמנהל ותורם לעבודתך?

"הטיולים שאני עושה במדבריות בארץ ובעולם מאפשרים לי זמן איכות וחשיבה יצירתית במרחבים הפתוחים, בשילוב עם עוצמת הטבע".

 

מקום 17: יהודית (דיתה) ברוניצקי, אורמת; ציון סופי 7.65

 

איך היתה 2013 עבורכם?

"שנה מצוינת, מכיוון שהיתה רק שנה של הצלחות, בלי שום כישלון. בדרך כלל החיים הם תערובות של הצלחות וכישלונות - והשנה היתה טובה מאוד גם מבחינת פרויקטים שלנו שהשלמנו וגם בפרויקטים שביצענו ללקוחות".

 

כיצד תיראה 2014 להערכתך?

"היא נראית בסדר, אנחנו מתחילים בצבר הזמנות נחמד, תחנות כוח שגמרנו לבנות החודש ממש וייכנסו לפעילות, והאווירה בתחום האנרגיות החלופיות נשארת טובה, בין השאר בשל שינויי האקלים הקיצוניים".

 

דיתה ברוניצקי, מנכ"לית אורמת דיתה ברוניצקי, מנכ"לית אורמת צילום: עמית שעל

 

מה רצית להיות כשהיית צעירה?

"מורה לצרפתית. נשארה מזה רק השפה, אבל אני חושבת שבניהול יש חינוך והוראה כל הזמן".

 

מה היה האתגר הניהולי המרכזי שלך השנה?

"ללמוד לעבוד עם השותפים. עד הכניסה של קרן פימי ניהלנו את החברה לבד, ואני חושבת שעכשיו אנחנו עובדים יפה ביחד".

 

מקום 18: איתן בר זאב, ביג; ציון סופי 7.62

 

איך היתה 2013 עבורכם?

"שטוחה פחות או יותר, לא היו נקודות קיצון. דומה מאוד לשנה הקודמת מבחינת הפדיונות והמכירות".

 

כיצד תיראה 2014 להערכתך?

"הרבה יותר מאתגרת. הולכת להיות האטה בצריכה הפרטית, ואני מעריך שנרגיש יותר לחצים מצד השוכרים ככל שההאטה תחריף, בשנה הבאה וגם ב־2015. וכמו בכל ענף שמושך יותר מדי שחקנים, גם בתחום שלנו, נדל"ן מניב, נבנים יותר מדי שטחי מסחר בידי יותר מדי אנשים לא מקצועיים, ובסופו של דבר הם יתרסקו".

 

איתן בר זאב, מנכ"ל ביג איתן בר זאב, מנכ"ל ביג צילם: עמית שעל

 

מהו ניהול טוב בעיניך?

"הניהול הנכון זה להציב תחתיך בפירמידה אבנים, כשכל אבן שנמצאת שם בתחום הספציפי שלה טובה יותר מזו שנמצאת מעליה. בסוף אתה צריך לתת לאנשים את החופש לעבוד, את החופש לקבל החלטות ובעיקר את החופש לטעות. לאפשר לטעות זה החלק הקשה ביותר לרוב המנהלים".

 

מקום 19: ציון קינן, בנק הפועלים; ציון סופי 7.55

 

‫איך היתה 2013 עבורכם?

"בתחילת 2013 הבעתי ספק בנוגע לדעה שנשמעה מפי כלכלנים רבים, שלפיה המשבר הגלובלי נמצא על סף סיום. זו היתה הנחת העבודה להתנהלות הבנק השנה וכך הצלחנו לצלוח את השנה הקשה הזו בצורה משביעת רצון. המקצועיות של העובדים והמנהלים, החדשנות והגמישות המחשבתית, צעדי ההתייעלות שאנו מבצעים - כל אלו סייעו לנו להתמודדות עם האתגרים שעומדים בפנינו".

 

כיצד תיראה 2014 להערכתך?

"המדינות המפותחות מתחילות להראות סימני התאוששות, אך אצלנו שורה של אינדיקטורים מצביעה על האטה. המשמעות היא התכווצות בפעילות העסקית, שתחייב אותנו להתאים את עצמנו למציאות של ריבית נמוכה".

 

ציון קינן, מנכ"ל בנק הפועלים ציון קינן, מנכ"ל בנק הפועלים צילום: אוראל כהן

 

מה היה האתגר הניהולי המרכזי שלך השנה?

"שמירת מעמדו של הבנק כמוסד הפיננסי המוביל בישראל תוך שמירה על האיתנות הפיננסית. המציאות העסקית המורכבת, לצד המגבלות הרגולטוריות המתעצמות, חייבו אותנו לזהות דרכים חדשות ויצירתיות לסייע ללקוחותינו באמצעות קידמה טכנולוגית, מוצרים חדשים ורמת שירות גבוהה".

 

איזה תחביב שלך מעשיר אותך כמנהל ותורם לעבודתך?

"אני מקדיש את שעות הבוקר המוקדמות לריצה ארוכה על שפת הים ולשחייה. זה תורם לשלוות הנפש ומבטיח התחלה בריאה ליום העבודה העמוס".

 

מקום 20: אלדד פרשר, מזרחי טפחות; ציון סופי 7.49

 

איך היתה שנת 2013 עבורכם?

"מאתגרת מאוד, אבל נסכם אותה בהשגת כל היעדים שהצבנו לעצמנו, כולל שנת שיא בגיוס לקוחות ועובדת היותנו הבנק הצומח ביותר בישראל".

 

כיצד תיראה 2014 להערכתך?

"לא פחות מורכבת ומאתגרת מ־2013, ואולי אף יותר, בגלל המשך הירידה ביצוא, ההאטה בפעילות המגזר העסקי והיעדר מנועי צמיחה חלופיים שישפיעו לרעה על הצמיחה במשק; הלחץ הרגולטורי על המערכת הבנקאית; והסביבה הבינלאומית הלא צפויה בתגובתה ליציאה ממדיניות ההרחבה הכמותית".

 

אלדד פרשר, מנכ"ל מזרחי טפחות אלדד פרשר, מנכ"ל מזרחי טפחות צילום: אבשלום ששוני

 

מה היה האתגר הניהולי המרכזי שלך השנה?

"באוגוסט התמניתי למנכ"ל הבנק. מעבר דורי בניהול הוא אחד האתגרים הסבוכים והמעניינים שיש: צריך לדאוג להמשכיות עסקית וניהולית, אך גם להכניס אתגרים ותחומי עניין חדשים ונוספים, שיאתגרו את העובדים והמנהלים להפיק את המיטב".

 

איך אתה משלב חיי משפחה ופנאי עם הקריירה?

"כשקיבלתי על עצמי את התפקיד היה לי ברור שהעבודה תגזול את מרבית זמני בימי השבוע, ואת זמן האיכות עם המשפחה אני משתדל לבלות בסופי שבוע. כירושלמי מלידה ואוהב ירושלים אמיתי אני לא מוותר על הבילוי בשוק מחנה יהודה ביום שישי ובעיר העתיקה בשבת". 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x