$
הוועידה לעתיד החינוך
ועידת החינוך גג כתבה

ועידת החינוך

סילבן שלום: "יש יחס ישיר בין לימוד להצלחה"

שר התשתיות הלאומיות, האנרגיה והמים בוועידת עתיד החינוך של "כלכליסט": על המדינה להתחיל את הטיפול בחינוך מוקדם יותר, אפילו אולי מהגיל הרך

ליאור גוטמן 10:1224.12.13

"לפני כמה שנים הגיעו אלי כמה יזמים עם רעיונות על חינוך. הפגישה הראשונה הייתה אסון ולא הבנתי מה רוצים. אבל כמי שהגיע מהפריפריה תמיד האמנתי שהמפתח להצלחה הוא החינוך. תמיד תמצאו כאלה שלא למדו והצליחו בגדול אבל הם היוצאים מהכלל. יש יחס ישר בין לימודים והצלחה" - כך אמר שר התשתיות הלאומיות, האנרגיה והמים סילבן שלום. הדברים נאמרו במסגרת "הוועידה לעתיד החינוך של "כלכליסט" ומיזם "סיסמה לכל תלמיד" שנערכת בתל אביב.

 


 

שלום נזכר שכשהוא נכנס לכנסת הצעת החוק הראשונה הייתה לפתוח את כל שערי האוניברסיטאות לכל התלמידים. בלי תלות במורים שהיו להם בתיכון ובלי תלות בשיעורים הפרטים שלקחו כדי להוציא ציונים טובים יותר. בלי הפסיכומטרי וגם בלי בגרות, כך שהמיון יהיה בסוף שנה א'. "זו לא המצאה שלי אלא משהו שמיושם בארה"ב וזה נותן אפשרות לתלמיד להצליח על בסיס הלימודים שלו. כי הבגרות מבוססת על רמת המורים ועל רמת היכולת הכלכלית של ההורים לתת לו שיעורים. שלא לדבר על פסיכומטרי. האוניברסיטאות הזדעקו אבל אני אומר לעצמי בוא נהיה כנים. ראשי אוניבסיטת תל אביב אמרו שאגרום לאבטלה. אמרתי להם שהם לא שר האוצר ושאלתי אם אתן להם את הכסף לממן תלמידים האם הם יפתחו את השערים - והם היו הוגנים לומר שלא. ואז עבר חוק המכללות. לפני 20 שנה היו 100 אלף סטודנטים, והיום, אחרי שפתחו את המכללות האקדמאיות, יש יותר מ-300 אלף סטודנטים. תראו מה זה עשה למדינה - נתן לה צמיחה, עלייה ברמת החיים. שכולם יגיעו ויקבלו יכולות טובות יותר", אמר.

 

סילבן שלום בוועידה סילבן שלום בוועידה צילום: נמרוד גליקמן

 

80 אלף תלמידים מחוברים מהבית

 

שלום הסביר שישראל מבחינתו היא מדינה יוצאת דופן במגוון המדינות שמשקיעות בחינוך. ישראל משקיעה כ-7% מהתוצר בחינוך, זאת לעומת כ-6.3% במדינות ה-OECD, אבל מבחינת שלום נתון זה לא מסביר לבדו את האתגר הלימודי. "אנחנו המדינה הכי צעירה בעולם המערבי. חציון הגיל אצלנו הוא 28, נתון שקשה להאמין אליו. צריך לספק לאוכלוסיה הזאת הכל. אל תשכחו ששליש מהאוכלוסיה עד גיל 35 וגם זה לא קיים בשום מקום", אמר.

 

לדברי שלום, על המדינה להתחיל את הטיפול בחינוך מוקדם יותר, אפילו אולי מהגיל הרך. "אודי אנג'ל (יו"ר מיזם סיסמה לכל תלמיד - ל"ג) אמר לי שהוא מיישם את זה בכמה מקומות והכל מכספו הפרטי. הוא מעולם לא ביקש הכרה. כיום הגענו ל-42 ישובים שיש להם את פרויקט סיסמה לכל תלמיד ויותר מ-80 אלף תלמידים נהנים ממנו. זה מאפשר לכל ילד להיות מחובר למערך השיעור. לשאול משהו אם הוא מתבייש בכיתה. יש ערים שלמות שמחוברות לזה וצריך שיהיו עוד", אמר. 

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x